Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

artur92

euthyroks 50

Polecane posty

Gość Oliwka312312
Ja już biorę EM100. Jest ciężko, bo tabletka ma wpływ na organizm. Na pewno przytyłam, i to sporo, mam suchą skórę i wypadające włosy. A także bardzo długo śpię. Jak mam na rano, to wstaję normalnie po 7 h snu. A jak przychodzi weekend, kładę się o północy i potrafię leżeć aż do 16:00. O.o

Gość gemma80
Biore dawke 25 i dzija sie rzeczy ale tylko pozytywne, przyspieszony metabolizm, nie wypadaja wlosy, nie lamia sie paznokcie, regularne okresy, zadnego wzrostu wagi. Same pozytywy.

Gość winiaryziom
jezeli tyjesz od euthyroksu to znaczy ze masz za małą dawke! ja biore tylko ze synthroid (lecze sie w usa) i z TSH 4.05 w pół roku zesżło mi do 0.53 i chudne a nawet juz nie chodze na silownie. NIby wolno bo schudlam 2kg w miesiac ale bez głodówek. Do tej pory chodziłam np 2 miesiace 4-5razy w tyg na siłownie i nic nie chudłam bo miałam za małą dawkę leku. NAJWAZNIEJSZE TO DOBRAC DOBRA DAWKE I POTEM SAMO IDZIE!. Zostało mi jeszcze 5kg zeby wazyc tyle ile przed chorobą. Przytyłam ogólnie 10kg ;/ Jedzcie dziewczyny dużo białka,PRZYSPIESZY METBOLIZM! ja np na sniadanie 2 kromki chleba z serkiem wiejskim lub twarogiem z miodem, na obiad cos z kurczakiem chociaz nie zawsze oczywiscie (ryz warzywa kurczak) a kolacja znowu 2 kromki chleba z np tunczyciem, serem żółtym czy jakims bialkiem (uwielbiam serek wiejski i twarog wiec mi to nie przeszkadza ze prawie codziennie to jem hehehe). w miedzy czasie jakieś jabłko, jogurt greckki (ma duzo bialka ;P) i dużo wody! ja pije chyba z 4litry ale dlatego że mi się chce pić ciągle a nie wmuszam w siebie.

Gość gemma80
Na początku bałam się, że przytyje, ale mój lekarz powiedział, że euthyrox zawiera naturalny hormon, którego brakuje organizmowi a który nie jest samoczynnie wytwarzany i że NIE MOŻNA PRZYTYĆ od czegoś co jest naturalne dla organizmu a tyje się bo nie bierze sie lekow albo dawka za mala. Ja biore od 2 miesiecy i waga stoi w miejscu, poza tym same plusy o czym pisalam juz wczesniej. We wtorek robie pierwsze badania TSH odkad zaczelam brac leki, zobaczymy ... :)