Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liloopertyuo

Farbowanie włośów w ciąży

Polecane posty

Gość liloopertyuo

mozna? Od którego tc jest to bezpieczne?

Ja farbowałam zaraz na początku jak jeszcze o ciąży nie widziałam ( sama w domu ), potem ok. 4 miesiąca ( sama ) i później na 3 tygodnie przed porodem ( u fryzjera + pasemka ). Nic nie zaszkodziło, jedynie wszyscy straszyli że rudzielca urodzę :D Teraz TE farby, które są na rynku to nie taki chłam jak kiedyś, większość nie zawiera aminiaku.

amoniaku * Wogóle ja tyle różnych rzeczy robiłam w ciąży, których niby sie nie powinno, a nic mnie jak i dziecku nie zaszkodziło. Kiedyś kobiety w polu pracowały do ostatnich dni, a teraz większość dam nawet odkurzacza się nie tknie. Myślę, że nie masz się czego bać tylko jak chcesz farbować to farbuj, ale jak masz wątpliwosci mimo to, to zapytaj lekarza przy najbliższej wizycie :)

Gość nestea.....
ja farbuję raz na dwa miesiące loreala castingami bez amoniaku. pracuję, więc nie wyobrazam sobie chodzić przez 9 miesięcy z odrostami.

Ja właśnie też tych farb używałam i używam. Wiem też od fryzjerki, że są farby specjalne dla kobiet w ciąży, ale nie pytałam o ich nazwę, więc Ci nie powiem.

Gość lorael
ja nie farbowalam bo rzygalam :/ jak bede znow w ciazy to znow ie bede uzywac nawet jesli nie bede rzygac.uwazam ze wdychanie tych oparow szkodzi dziecku.nawet bez amoniaku.

Gość darkika
ah ja tam tez farbowalam tez mnie straszyli o rudzielcu i gdzies to mialam co to ma do rzeczy w ogole? bzdura totalna jakby dziecko mialo sie faktycznie urodzic rude to co drugie by bylo rude bo przeciez baaaaardzo duzo mam farbuje wlosy!!

Gość Podobnie
Moja fryzjerka mówiła że pomaluje mi włosy po 12 tc, żebym sobie kiedyś nie wyrzucała że może coś przez to się stało. No i tak zrobiłam że poszłam do niej w 14 tc i tak mnie skóra paliła że myślałam że zwariuję - nie wiem czy to w mojej głowie czy naprawdę mnie ta farba uczuliła. Później malowałam sama i nie było problemu. Jak będziesz malować farbą z amoniakiem to w dobrze przewietrzonym pomieszczeniu żeby nie wdychać tych oparów.

Farbowałam normalnie. Ostatnia wizyta u fryzjera miała miejsce 5 dni przed porodem ;p

Gość ja kupiłam specjalna farbe
dla kobiet w ciazy. bałam sie mimo wszystko farbowac taka zwykła sklepową.

Farbą bez amoniaku możesz farbować bez względu na wiek ciąży Farbą z amoniakiem nie farbuj w pierwszym trymestrze

Gość od samego poczatku farbowalam
wlosy do porodu (2dni przed rozwiazaniem zrobilam kolor ostatni raz). dziecko zdrowe, nie jest rude.

farbować można na każdym etapie ciąży i jedyne ryzyko jakie jest to takie że kolor jaki nam wyjdzie może mieć się nijak do zamierzonego przez hormony :) co do farb z amoniakiem są lepsze do farbowania bo mocniej rozchylają łuskę włosa więc pigment z farby głębiej wchodzi amoniak w farbie nie jest szkodliwy jedyne co to zapach ktory moze odrzucać dlatego w ciąży preferowane są farby bez amoniaku