Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

jaka jest możliwość zajścia w ciąże trzy dni po 7 dniowej przerwie z czego nie brałam kolejnego opakowania. Przez ostatnie nerwy i wyjazd lekarza nie kupiłam ich. Czy jest możliwość ciąży? Czy tego powodem może być większą wilgotność w pochwie?

Gość Milusiaaaaaa
Mozliwosc chyba jest , pomimo ze organizm troszke musi dojsc do siebie po odstawieniu ;) niestety nie pomoge za wiele bo sama mam problem nawet podobny ;)

oczywiście że możesz tak zajść w ciążę, po odstawieniu tabletek płodność może wrócić ze zdwojoną siłą, byłaś zabezpieczona tylko do dnia wzięcia ostatniej tabletki

Nie po okresie, a po krwawieniu z odstawienia. Oczywiście, że jest możliwość zajścia w ciążę. Podczas 7-dniowej przerwy jesteś zabezpieczona tylko wtedy jeśli weźmiesz kolejne opakowanie. Ja słyszałam, że słonie latają. 😴

Perwersja ma racje, po pierwsze przerwa jest zabezpieczona TYLKO wtedy gdy po przerwie sie zacznie nowe opakowanie, jesli nie - to ostatnim dniem zabezpieczonym jest ostatni dzien brania tabletek. A po drugie Ty nie miałaś okresu tylko sztuczne krwawienie wywołane odstawieniem hormonów, tuż po odstawieniu tabletek nie ma co liczyć sobie dni płodnych i niepłodnych, ponieważ wtedy jajniki "budzą się" po miesiącach uśpienia i owulacja może wystąpić właściwie dowolnego dnia.