Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świezaciezarnamamaaa

ciaza a cwiczenia :) moje obawy , prosze o rade doswiadczone mamy:)

Polecane posty

Hejka wszystkim mamusiom:) Jestem prawie w 3 miesiacu ciazy, kiedy sie o niej dowiedzialam odrazu zaprzestalam cwiczen(brzuszki,przysiady,nozyce,skakanie na skakance,cwiczenia na uda,damskie pompki) te cwiczenia robilam codziennie po 100 brzuszkow, 50 nozyc, 30 przysiadow ot takie ciwczenia zeby byc w ''formie'' jednak teraz...bardzo zle mi bez nich czuje sie zaniedbana i mam straszne samopoczucie, czuje sie dobrze niewymiotuje, czy moge stosowac jakies cwiczenia??chociazby np na nogi??uda??ciaza to nie choroba i moim zdaniem mamy prawo a wrecz musimy dbac o swoje cialo zeby szybko wrocilo do normy jednak niechce zrobic krzywdy maluszkowi Pozdrawiam

podnosze:)

Gość Podobnie
Mi lekarz pozwolił na ćwiczenia, bo ciąża przebiegała prawidłowo, ale nic co by obciążało brzuszek. Poszukaj sobie na necie zestawu ćwiczeń dla kobiet w ciąży, naprawdę niektóre z nich są dość wyczerpujące. I pamiętaj że jak się tylko zmęczysz to przestajesz ćwiczyć. A najlepiej skonsultuj to wcześniej z lekarzem.

dziekuje za rade:) a co cwiczylas?

Gość chyba zartujesz
100 brzuszkow?to chyba nieprawidlowo je robilas,bo nawet sportowcom jest ciezko zrobic 100 brzuszkow(oczywiscie prawidlowych brzuszkow) Ja cwiczylam normalnie cala ciaza,biegalam,plywalam,uprawialam joge i jezdzilam na rowerze.

Gość piugv
ćwicz, tylko się nie przemęczaj. Takie ćwiczenia dla poprawy nastroju niż dla zmęczenia. moja koleżanka, instruktoka fitness prowadziła zajęcia do 8 miesiąca ciąży :)