Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajaca

do Stomatoloszka z powołania

Polecane posty

Gość zapytajaca

hej,pare miesiecy temu mialam usuwana osemke,powinnam ja usunac z 3 lata wczesniej,ale strach ma wielkie oczy:) Poszlam do gabinetu,ktory ma podpisana umowe z kasa chorych, Pani stwierdzila,ze musi rozcinac dziaslo wyciagac zeba,zszywac i nie wiem co jeszcze. Poszlam do osrodka stomatologii (jak kojarzysz we Wrocławiu na ul.Krakowskiej), zabieg trwal 5 minut,tzn. w gabinecie bylam 15 minut,usiadlam,dostalam konskie znieczulenie,ktore nawet nie bolalo (w sensie wbijanie igly), mila Pani pielegniarka odpowiedziala na wszystkie moje pytania, fotel sie obnizyl, ssak poszedl w ruch, doktor se usiadl, wzial to co czym wyciaga sie zeba,wyciagnal go,dalej siedzac,i nara :D Zero bolu w czasie,i po rowniez,zero tabsow p/bol. zero problemow, a to chyba bylo w czerwcu, teraz juz nie pamietam jak mnie napierdalala cala szczeka. To byla prawa dolna,zepsuta osemka,prawie w calosci wyrosnieta. I teraz pytanie, dlaczego jedna chciala rozwiercac mi szczeke zakladac szwy,dawac antybiotyk (po zabiegu),a na Krakowskiej sie nie pierdolili,wyciagneli,posmiali sie,ze weszlam zielona ze strachu,a wychodze czerwona, i zyczyli milego dnia.

Gość a mialas rtg robione przed
ekstrakcja z ktoryms z tych gabinetow?

Gość trygrytryrtyr
ja mialam usowane dwie 6 i tez mnie nic nie bolalo, a tnormalnie mi same korzenie zostaly tak sie zepsuly, babka dala znieczulenie i normalnie wyrwala korzenie :O nie wiem czego chcieli ci szczeke rozcinaac

Gość zapytajaca
tak mialam robione zdjecie rtg calej szczeki, bylo widac,korzenie itd. No wlasnie zastanawia mnie,nie dosc,ze wiecej roboty,to jeszcze ponoc po rozcinaniu boli dlugo sie goi,trzeba brac antybiotyk itd.

Gość może zależeć
od umiejętności lekarza lub jego "chcenia się", pani dr mogło się nie chcieć walczyć z 8ką i cię postraszyła trudnym zabiegiem. pokaż zdjęcie to będzie wiadomo;)

Gość zapytajaca
zdjecie chyba jest na Krakowskiej,albo gdzies w domu nie wiem nawet :D ale ona juz zaczela swoj zabieg,ale niestety u dentysty mam odruch wymiotny i jak zaczelam sie dlawic,to zszyla to co zaczela i powiedziala,ze jedynie narkoza mi pozostaje,i do widzenia. U tej pierwszzej w gabinecie siedzialam na fotelu, a na Krakowskiej mnie od razu polozyli i wtedy nie ma problemow z... odruchem wymiotnym. Sorry,malo smaczne;/

Gość na_pierwszym_eoq
może masz nieco 'trudniejsze' korzenie na tej 8mce, może tamta była mniej doświadczona i chciała skomplikowany zabieg, a ta druga może

Gość na_pierwszym_eoq
może bardziej doświadczona i poradziła sobie w taki sposób

Gość jak tak to stomatoloszka
wypowiada się na wątkach, o których guzik wie, a jak ktoś ją o coś pyta, to siedzi cicho, bo nie wie.

Gość na_pierwszym_eoq
a skąd może wiedzieć co tamtej siedziało w głowie ,że wymyśliła taki zabieg:O

Gość ja rok temu wyrywałam
dolną 7 dentysta wyrywał ją pół godziny .... mało nie ocipiałam a 3 mies temu wyrywałam 7 zębów w narkozie i rwali to 5 minut....zero szwów zero bólu krwi trochę było ale wcale nie opuchłam po ttylu zębach a po tamtej siódemce miałam gębe jak buldog...... to zależy od lekarza jaka ma rękę do wyrywania.....

na kasę chorych za ekastrakcję dolnej ósemki dentysta dostanie od NFZ max 67 złotych i to przed kosztami i podatkiem , więc chyba jasna sprawa co ? normalne że się nie chce z tym paprać

pierwsza dentystka jeśli nie widziała zdjęcia to nie wiedziała czego się może po takiej ósemce spodziewać ( a bywają one nieprzewidywalne ) i jak już wyżej napisałam za takie nędzne pieniądze pewnie nie chciało jej się w to wpbijać w tym drugim gabinecie byłaś na kasę chorych czy prywatnie ?

ja rok temu wyrywałam ja rok temu usuwałam 7mkę 40 minut, teraz mam do usunięcia kolejne zęby i idę na narkozę

Gość zapytajaca
dzieki za odpowiedzi:) Byc moze stomatolloszka z powołania je kolacje,albo cos w tym stylu,nie wszyscy musza 24h siedziec na kafe:) Pierwsza lekarka sadzac nawet po wieku ok.40 a nawet moze 45lat, miala oczywiscie zdjecie, na wizycie pierwszej, jak bylam u niej pierwszy raz, dala mi recepte na antybiotyk,i kazala jakies 2h przed zabiegiem wziac 2 tabletki, nie rozumiem o co chodzi,ale to nie ja konczylam medycyne,wiec wzielam,poszlam do niej (oczywiscie z tatusiem,bo sama to bym w zyciu nie dotarla :D), siadlam na fotel,jeszcze nie zaczela mi ni grzebac w buzi a juz bylo mi nie dobrze...dalej juz wiecie. Wizyta,zabieg byl na nfz,mialam zaplacic 20zl.za mocniejsze znieczulenie jezeli bym chciala. Natomiast drugi lekarz-Pan ok.30 lat plus paru studentow, i praktykantow, plus Pani pielegniarka, lekarz po prawej,pielegniarka po lewej, z tyl za glowa studentki/praktykantki,caly czas do mnie mowily cos tam,tylko zeby odwrocic uwage :) Znieczulenie w jakies 5 czy 6 miejsc,bezbolesne, przeplukanie ust,z 5 minut czekania az sie sztywna zrobie :D:D:D "obcegi" :D:D:D jeden ruch i po zebie, jak bylo by mi nie dobrze,slabo,bolalo by mnie czy jeszcze cos w tym rodzaju mialam podniesc lewa reke,nawet nie zdarzylam :) Pytam sie kiedy mi szwy zaloza,to sie zaczeli wszyscy smiac :D:D:D Zabieg na nfz,kompletnie bezplatny. Zero bolu w trakcie i po, palic po godzinie zaczelam,to akurat moja wlasna glupota,bo powinno sie zrobic 24h przerwy,ale suchego zebodolu nie mialam, normalnie jadlam, unikalam ostrego jedynie,i omijalam slomki. Jezeli jestescie z Wroclawia,musicie cos zrobic z zabkami,leczyc,wyrwac,wstawiac,implanty chirurgia szczekowa, polecam Akademie Medyczna stomatol.na ul.Krakowskiej :) Sorry,ze tak dlugo :) Jak macie pytania to walcie smialo :)

Gość zapytajaca
Ester Goldbaum No ok,ale za rwanie,czy za wycinanie? Ale logicznie myslac chyba taniej wyrwac,niz ciac,i godzine grzebac?Bo pierwsza lekarka powiedziala mi,ze najmniej godzine bedzie potrzebowala na zabieg

Gość niestety polskie warunki...
"plus paru studentow, i praktykantow, plus Pani pielegniarka, lekarz po prawej,pielegniarka po lewej, z tyl za glowa " i dziwić się ,że później bywają niedouczeni...

Odpowiadam na pytania stomatologiczne, tylko za przeproszeniem nie spędzam życia na Kafe Ja jestem z Lublina więc wrocławskich warunków nie znam Wiem jedno: jeśli chodzi o chirurgię szczękowo-twarzową to "klasa" lekarzy jest wyjątkowo zróżnicowana, trafisz na dobrego, super, trafisz źle- przez pół roku możesz się nie wybabrać Nie bardzo wiem jakiej oczekujesz odpowiedzi Gdybym ja miała usuwać ósemki w Lublinie tez poszłabym do Instytutu Stomatologii (ul Karmelicka) bo takich fachowców jak tam, nigdzie nie spotkałam. Za darmo, lepiej niż w prywatnych gabinetach Pozdrawiam i odpowiem na ewentualne pytania w tym wątku ;)

Gość 1306
Czy to prawda że paradujesz w futrze po biedronce?

Gość podniesiemy?!
:P

Gość STOMATOLOG tego nie wie
:)

Gość Mara senna
SSamozwańcza stomatoloszka gdzie się podziewasz 🖐️

Gość bezzębna ale nie łachudra
stomatoloszka bywasz tu jeszcze? miałam usuwanego żeba i chciałam sie Ciebie zapytać o pewną czynność, która mnie zaskoczyła:-)