Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FDJKVNGIDFNG

CZY CZESTO KRZYSTACIE Z GOTOWCÓW TYPU-POMYSŁ NA ....

Polecane posty

Gość FDJKVNGIDFNG

CZY JAKICHS TAM MEKSYKAMSKI ITP

Gość limfa12
nigdy :P kiedyś kupiłam (jak to była nowość) i nie smakowało mi.

Gość kamikkamik
Nigdy, bo po co? Sama chemia. Wystarczy mieć parę przypraw i 10 razy lepsze zrobisz.

Gość tez nigdy, umiem sama zrobic
takie rzeczy

kupiłam raz pomysł na ratatuj, pomysł został, przyprawy wzięłam swoje patrząc na skład, wykluczając chemię i tyle a, woreczek tam chyba jakiś był, też został

ja korzystam bardzo czesto, robie np. schab ze sliwka w woreczku, jest przepyszny. Korzystam takze z 'kurczaka po chinsku' mniammmmm

Gość pieczony kurczak....mniam
Ja korzystam ale dodje jeszcze do tego przyprawy palce lizać

Aż bym teraz zjadla cos pieczonego hmmmmmmm

ogólnie te gotowce są drogie samemu można zrobić lepiej i taniej(robilam)

Gość wrrrrrrrrrr
jak robie gulasz, kupuje z winiar pomysł na gulasz- bo mi poprostu smakuje. reszte, sama komponuje:)

Gość illnikko
Nie kupuję, bo umiem gotować.

Gość nie krzystam bo takie jedzenie
mi nie smakuje. Ale moja tesciowa wszystko robi z gotowcow :P

Czasem kupię bo lubię np sos 4 sery z knorra ale inne robię sama. 99% tych pomysłów na to po prostu trochę przypraw plus woreczek czy rękaw który można kupić taniej osobno. Droga impreza plus konserwanty od wielkiego dzwona można ale nie na co dzień.

Gość nie korzystam nigdy
Jakoś na samą myśl mdli mnie, a poza tym szkoda kasy.

Nie korzystam, ale cud marketingowy takich gotowców mnie zastanawia. Kiedyś teściowa kupiła kruche ciasto z jabłkami w woreczku. Jabłka i masło oczywiście trzeba dodać osobno :) a jakże, w opakowaniu garstka mąki z cukrem i proszkiem, warte może z 1,5 zł, a może mniej. Ale w kolorowym opakowaniu było pewnie za 4 czy 5 zł. Niemniej jednak nazwa tych produktów jest jak najbardziej adekwatna- sprzedają ....tylko pomysł. Chciałabym być tym, który to wymyślił, geniusz jakiś :)

Gość rzesz
no wlasnie, sprzedaja pomysl zaprawiony glutamianem sodu, zeby wszystkim uzaleznionym od tej substancji smakowal :P nie sa to na pewno produkty dla osob, ktore rozrozniaja i doceniaja smaki naturalnego jedzenia i przypraw 🖐️ ps. a w temacie: nie przyszloby mi nawet do glowy :D pomyslow na, czyli przepisow na, jest zatrzesienie za darmo.

Gość a czy Ty masz rozum?
Nigdy nie kupiłam. Te pomysły to tylko przyprawy + chemia, przypraw mam całą szafkę, chemię wolę sobie odpuścić. A już karmienie tym dzieci to zupełnie chory pomysł :o

Gość maciejka fioletowa
Tego syfu NIGDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!

Gość guzikodmajtek
kupiłam przepis na chłopski garnek, zrobiłam, pomysł był niezły, dlatego od tej pory robie go bez "pomyslu", a zamiast niego dodaje koncentrat i rosołek i jest o niebo lepszy:D

Gość harmid
Nie nigdy. Raz w zyciu kupilam chyba jakis fix do spagheti ale ohyda.

czaem jak ktos mi da, to zuzyje, a co ;) tylko potem mysle, po co? np. raz mialam fix do dan chinskich, od znajomej. no zrobilam, bylo zjadliwe, ale z tym bylo, jak pamietam calkiem sporo roboty i danie wcale nie mialo autentycznego smaku chinszczyzny. nie wiecej bym sie narobila bez fixu, bo chinskie dania robi sie w pare minut (tego typu, powiedzmy). a mialoby aromat czosnku, imbiru, chili ... dla mnie to jedna wielka sciema ;) a, i raz ta sama znajoma dla mi 'przyprawe do grilla'. no toc sama sobie moge posypac mieso sola i roznymi ziolamia, a nie miec przy okazji dodatku sztucznych dopalaczy :o

ja generalnike do gotowania muszę miec wolny umysł , muszę się wyłączyć ,nie gotuję codziennie ,obecnie 2-3 x w tygodniu ,ale absolutnie odrzucam gotowce . Jak się biorę za gotowanie czynie to z autentyczną pasją. Zrobiłam raz żeberka w foli - dziękuję ,takiej zgagi nigdy nie miałam , chciałam po straż tyrkać :P

ja generalnike do gotowania muszę miec wolny umysł , muszę się wyłączyć ,nie gotuję codziennie ,obecnie 2-3 x w tygodniu ,ale absolutnie odrzucam gotowce . Jak się biorę za gotowanie czynie to z autentyczną pasją. Zrobiłam raz żeberka w foli - dziękuję ,takiej zgagi nigdy nie miałam , chciałam po straż tyrkać :P

Gość mia6543
Pragniesz doświadczyć czegoś nowego ? Poznać piękne kobiety, interesujących mężczyzn ? Sprawić, aby Twoje życie obrało inny kierunek ? Odwiedź nas na www.sexycity.pl/polecam/41

Gość liuiouio
sporadycznie najczęściej Fix meksykański lub 4 sery i brokuły czasami jakaś pieczeń