Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wspaniały żon

Holandia - mieszka/mieszkał tam ktoś ???

Polecane posty

Gość chwilowa emigracja....
zalezy czego oczekujesz i jakies masz plany.

Gość chwilowa emigracja......
Opinie o Polakach sa tu bardzo kiepskie, wiec jesli to Ci nie przeszkadza to przyjezdzaj. Jak myslisz o stalym pobycie to zapisz sie od razu na jezyk, bo w dluzszej perspektywie angielski to za malo, zwlaszcza w tych urzedowych sprawach. odradzam tez wszelkie agencje i mieszkanie w mieszkaniach agencyjnych, no chyba ze lubisz takie "klimaty". Mnie osobiscie sie tu za bardzo nie podoba i mam nadzieje, ze niedlugo w koncu zmusze meza zeby zaczal wysylac cv do Polski i zebysmy juz niedlugo wracali.

Gość chwilowa emigracja......
dla mnie jest tylko lepiej pod wzgeledm finansowym. moglismy sporo z mezem odlozyc na mieszkanie w PL, ale na stale nie chcemy tu zostac. nigdy bym sie nie poczula tutaj jak u siebie, ani klimat ani mentalnosc ludzi mi nie odpowiada. poza tym nie chce byc cale zycie z dala od rodziny. ale to wszystko jest bardzo subiektywne. przyejdz, zobacz i sam sie przekonaj.

a jak jest z pracą ?? Ciężko ją znaleźć?? Czy będe na początku w stanie utrzymać 4 osobową rodzinę z jednej pensji ??? dzięki za odpowiedzi :)

Gość vcfdsaryhn
Facebook przecież masz rodzinę w holandii to nie prościej się ich spytac

Gość arkadia zlote
raczej 4 osobowa to nie....jedz sam po roku jak ci sie spodoba sciagniesz ich.

Gość chwilowa emigracja.....
zalezy gdzie i za ile bedziesz pracowal i jak bedzie wygladac wasza sytuacja mieszkaniowa, bo jak chcecie cos wynajac sami to min 700-800 euro trzeba miec, do tego ubezpieczenie ok 100 euro/osobe i zycie, a wiec jak dadza ci na poczatku minimala to nie masz szans wyzywic 4 osob.

okropny kraj - pogoda do dupy, ludzie sztuczni, niby mili a człowiek czuje sie tam taki samotny. do tego niebezpiecznie, brudno i tłoczno - mieszkalam w Amsterdamie. z usmiechem na ustach wrociłam do Łodzi :D:D