Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona16139

Wolny przyrost zarodka

Polecane posty

Gość Zmartwiona16139

Cześć dziewczyny :) Wg OM jestem obecnie w 11 t.c. Na USG byłam 30.11 . Wówczas wg OM byłam w 9 t.c. a w USG w 8 (7 t.+3 d.) CRL 11.5 mm. Tydzień później (07.12) miałam cytologie wiec lekarz zrobił dodatkowe USG żeby zobaczyć co słychać u maluszka . Wówczas zdziwiło mnie,że dzidziuś urósł tylko 4 mm-niecałe. Wg USG wyszło że jestem w 7 t.+6 d. Lekarz powiedział ,że zarodki różnie się rozwijają i najważniejsze,że bije serduszko. Ale mimo wszystko martwi mnie to, ponieważ w poradnikach i w internecie czytałam opinie lekarzy którzy twierdzą że zarodek rozwija się w tempie 1mm w ciągu doby. U mnie wychodzi za mało. . . czy któraś z Was też tak miała?? Czy powinnam się martwić?? Czy to normalne??

ktoś źle zrobił usg,bo powiem Ci tak,że gdy dziecko umeira nie zmniejsza się,jest po prostu niewidoczne po czasie,bo wody jakie są wchłaniają się i nie widać echa zarodka. jeśli byłaś 31 listopada a dziecko wg usg (wg om nie powinno się liczyć bo niektórzy mają neiregularne cykle,sama miałam kiedyś cykl 56dniowy i w dniu spodziewanego okresu wg OM powinnam być w 8tc a wg badań z krwi bylam w 4 i usg podobnie oszacowało) wracając do tematu i jeśli byłaś wtedy w 7t3d CRL nie wyszło takie małe u mnie w 6t6d było 10mm ;) a usg to nie jest 100% pewność poradniki i internet-wiesz gdzie to sobie włóz,bardziej zaszkodzi ci stres po przeczytaniu takich bzdur ! Kiedy masz mieć kolejne usg ?

Gość Zmartwiona16139
Następną wizyte mam 21.12 . Tak wiem, że poradniki i internet to nie jest dobre .Ale po prostu to moja pierwsza ciąża i chciałabym wiedzieć wszystko.