Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od 50 - do 113

wątpie że juz tutaj ktoś taki ale może ktoś odpowie na to pytanie

Polecane posty

Gość od 50 - do 113

jakie są społeczno-ekonomiczne skutki feminizacji społeczeństwa ? jedyna co przychodzi mi do głowy to feminizacja zawodów... ;/ no kurde nie wiem.

Gość to ja prawdziwaaa
rodzi sie mniej dzieci

Gość poziomeczka 5
to znaczy że kobiety będą bezkarnie molestować facetów

Gość spróbujcie go usunac....!
beda wydlubywac rodzyny wykałaczką

Gość bregb35hy3
zmiana modelu rodziny

Gość od 50 - do 113
no ja też tak myślę że spadnie przyrost naturalny ale no nie wiem ;/

Gość od 50 - do 113
zmiana modelu rodziny na jaki ? k+k ? :D

Gość od 50 - do 113
tak jak myślałam.

Gość bregb35hy3
chodziło mi o 2+1 a wchodząc w szczegóły, to zmiana roli kobiety i mężczyzny w rodzinie, wprowadzenie takich rozwiązań jak urlop tacierzyński, wzrost zapotrzebowania na usługi opiekuńcze

Mniej wojen :P bregb35hy3 - wiesz co to jest feminizacja? Nie feminizm. Więc na pewno nie zmiana modelu rodziny, chyba, że masz na myśli społeczeństwa pierwotne No nie wiem po wojnie to mialo taki wplyw ze sie rozwinal przemysl wlokienniczy

Gość od 50 - do 113
wzrost zapotrzebowania na usługi opiekuńcze ? nie rozumiem, dlaczego ?

Gość od 50 - do 113
ale to ma być w teraźniejszych czasach ja pierdziele co za durne pytanie :o no jakie to może mieć skutki ?! będzie więcej bab i tyle.

Gość od 50 - do 113
szukając odpowiedzi na to pytanie zawędrowałam na 12 stronę google- szczyt desperacji :o

Gość dziś na pomarańczowo
skutki ekonomiczne: - zanikanie niektórych zawodów, np. górnictwo - jeśli w społeczeństwie będzie przewaga kobiet, to jest całkiem realne. fakt, że u nas w Polsce i tak już nie ma za bardzo czego wydobywać, ale to tylko przykład. większości typowo męskich zawodów żadna kobieta nie będzie wykonywać tak jak mężczyzna, a jeśli da radę, będzie na pewno mniej efektywna. lub też w drugą stronę, zawody te staną się bardziej prestiżowe, będą jeszcze lepiej płatne etc. -zmiana popytu i podaży - kobiety kupują inne rzeczy niż mężczyźni, kierują się innymi czynnikami dokonując wyboru. przyda się więcej kosmetyków, odzieży i gadżetów do kuchni np. a mniej wiertarek i innych narzędzi itd.itd. czyli jedne branże się rozwiną, a inne będą musiały się przekwalifikować albo znikną z rynku skutki społeczne: - małżeństwo - jeśli nie zostanie zalegalizowane wielożeństwo, to mamy dwie opcje, albo więcej dzieci z nieprawego łoża, albo mniejszy przyrost naturalny (ale to już jest czynnik demograficzny). albo kochanki - facet będzie je miał, bo ileś kobiet nie wyjdzie za mąż z przyczyn niedoboru mężczyzn, a one będą miały potrzeby biologiczne w dalszym ciągu. więc ktoś zostanie kochanką, a to się wiąże także z ekonomią. - więcej starych panien, choroby o podłożu psychicznym, jak depresja, załamanie nerwowe itd. tak trochę wypisuję tutaj od czapy i niezbyt składnie, bo mi się nie chce referatu robić, ale wystarczy trochę pomyśleć. na początek zawsze warto pytanie rozłożyć na czynniki i zastanowić się, co jest czym. co to jest feminizacja, co to są skutki ekonomiczne, społeczne itd. jak już to się rozkmini dalej jakoś pójdzie