Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znudzona czekaniem 86

jakie sposoby na wywołanie okresu poza LUTEINĄ ???

Polecane posty

cześć mam cykle 30-dniowe a dzis 37 dzien cyklu. I okresu brak , stosowała luteinę i zero nadal nic nie mam nawet typowgo dla mnie od 5 lat napięcia przedmiesiączkowego. Nic mnie nie boli. wkładkę mam suchą, ale w pochwie mam gęsty biały śluz, do ginekologa chodze tylko prywatnie wiec , na kolejna wizyte moge dopiero w czwartek.

czytałam , sport, aktywność fizyczna może pomóc ?????????????????????????

Gość To pewnie ciąza
dlaczego od razu myślisz o wywoływaniu, a nie o ciązy? A moze robiałaś już test?

ciąża ????? nie wykluczam choć nie ukrywam że byłabym szczęśliwa zastanowiło mnie to chwile , gdy brałam luteinę i nadal nie dostałam okresu , ale wątpie pierwszy dzien ostatniej miesiączki przypada na 5 listopada 2011 ( wieczór ) ostatni raz uprawialismy seks 5 listopada rano , a potem dostałam wyżej wspomnianej miesiaczki od tego czasu seksu nie było.

Gość To pewnie ciąza
Ja wzięłam 2 opakowania luteiny, zanim moja ginekolog stwierdziła, ze to ciąża. Tyle tylko, ze nie miałam regularnych cykli a w ciążę zaszłąm około 45 dnia cyklu... mnie już nic nie zaskoczy;)

Gość To pewnie ciąza
A tak w ogóle, jeżeli nie myślisz o ciąży, dlaczego piszesz na tym dziale?

testu też nie robiłam mam czasami raz na 2 dni taka przeczulice w piersiach , lekkie mrowienie co jakis czas pobolewa mnie leciutko brzuch jak na okres ale jego brak cały czas czekam kiedy przyjdzie i już mnie szlak trafia a co do testu to hmm mieszkam na obrzerzach miasta i jakos tak przez ten tydzien nie jezdziłam na zakupy . wiec nie miałam możliwości kupić

Gość To pewnie ciąza
A i jeszcze coś- Dni niepłodne przypadają do ostatniego dnia cyklu, a ty współżyłaś pierwszego dnia cyklu, który juz nie nalezy do okresu 100% niepłodnego.

ogólnie o ciąży myślę w sensie , że chcialabym mieć dziecko !!!! ale nie przyszło mi na myśl , że mogłabym być teraz!!! gdyż specjalnie nie poczynaliśmy w tamtym miesiacu żadnych starań. Myślałam właśnie, że teraz zaczniemy gdy dostanę okres Jest to u nas o tyle skompliwkoane , że mąż pracuje zagranicą i teraz będzie na święta i rozmawialiśmy o dziecku. natomiast często zaglądam tu na cafe bo jestem już po jedym poronieniu i pisz.e na jednym z wątków

Gość To pewnie ciąza
To zrób test, teraz powinien wyjść pozytywny, o ile oczywiście jestes w ciąży. Będziesz juz wiedziała na czym stoisz jak pójdziesz do lekarza. Bo bez sensu będzie, jak wyśle cie do domu zrobić test ciążowy. Jeżeli to nie ciąża, to musisz szukac innej przyczyny braku miesiączki.

ahhhh.. te czekanie już mnie drażnie, każdego dnia powtarzam sobie , że dziś napewno dostanę . I chyba się wybiore po ten test , aby wykluczyć ciąże. gorzej z tym, że okresu brak a ja sobie tu zaplanowałam starania na ten miesiac. pierwszy raz od dawna nam tak termin pasował , a tu okaże się że mąż pojedzie i nie zdążymy.

mi ginekolog kazała brać 2 tabletki podjęzykowo rano a moze powinam brac 2 razy dziennie po 2 tabletki ????? może brałam za małą dawkę luteiny

Gość To pewnie ciąza
nie stresuj sie tak bo sobie tym zaszkodzisz. Wrzuć na luz! ja też mam męża za granicą i przez rok "mijalismy się", dłuuugo nie mogłam zajść w ciążę, a zaszłam w najmniej oczekiwanym momencie. Może juz jesteś, a jak nie to zajmij się teraz swoim organizmem, nic na siłę. I nie zacznij teraz mężowi jeczeć, bo mu się odechce dzieci i poczuje się urażony;) Wiem coś o tym, mężczyźni inaczej patrzą na te sprawy;)

cześć dziewczyny ponownie ja doszłam do 40 dnia cyklu a na okres ani widu ani słychu !!!!!!!! robiłam test wyszedł negatywny!!!!! najbardziej dziwi mnie mój śluz bo było tak: po okresie sucho, za tydzien pojawił sie sluz widoczny na wkładce, nastepnie było go coraz wiecej , przez 4 dni był slliski i rozciągliwy jak kurze jajko( domniemam ze owulacja) okres prawidłowo powinnam dostac 6 grudnia 2011, ale nie dostałam, nastepnie sluz znikł było sucho. potem znów sie pojawił przez 5 dni , potem zów sucho, a od poniedziałku sprawa wygladała tak , że: pn.wt, sucha wkładka , ale za to duza ilosc bardzo gęstego sluzu w pochwie , dosłownie lawina, koloru białego a dzis mokro śluz jest rzadki , bardziej przezroczysty, jest go duzooo zaznaczam ze nic mnie nie pieczxe, nie boli, brzydki nie pachnie , wiec to raczej nie infekcja.

Gość a ja.....
po pierwsze nie rozumiem, dlaczego nie zrobisz testu? po drugie kiedy odstawiłaś luteinę. Raz w cyklu bezowulacyjnym dostałam @ dopiero 2 tyg po odstawieniu luteiny

Gość Pechowa 13nastka
Moim zdaniem nie ma sposobu na wywołanie okresu. Niedawno też probowałam go wywołać i codziennie kąpałam się w gorącej wodzie, brałam kilka aspiryn 500 mg oraz piłam wino lub piwo. Nic to nie dało. Po jakimś czasie okres przyszedł sam.

do a ja !!!! chyba nie doczytalas ze robilam test i wyszedl negatywny

Gość Ewi88
hej, mam podobny problem, brałam luteinę przez 2 tyd i nie dostałam okresu ... widzę też gęsty biały śluz i też nie wiem co z tym fantem zrobić.... prawdopodobnie poczekam do końca listopada i później myknę do lekarza.... fajna podpowiedź z testem też go na pewno zrobię :)