Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentkaZZL

Przykład części badawczej w pracy licencjackiej ; POMOCY ???

Polecane posty

Gość studentkaZZL

Witam. Jestem w trakcie przygotowania sie do pisania pracy licencjackiej na kierunku zarządzanie zasobami ludzkimi! Mój temat brzmi : " rekrutacja i selekcja personelu na przykładzie firmy x" Mam ogromny problym z częścią badawczą pracy gdyż nie mam pojęcia jakie badanie moge w takim temacie przeprowadzić ! Jesli macie jakis pomysł lub mieliście styczność z podobnym tematem to prosze o pomoc, za która z góry dziekuje :)

Gość może trzeba się było
zastanowić przed wybraniem tematu? :-O

Gość zrob wywiad
z pracownikami.

Gość ressss
nie wiem, moze wywiad z osobami rekrutujacymi, ankieta wsrod pracownikow i obserwacja uczestniczaca. Bedziesz musiala spedzic troche czasu w firmie x i napisac co zaobserwowalas. Mozesz puscic ankiete wsrod pracownikow i zadac im pytania dotyczace rekrutacji i selekcji. Te same pytanie mozesz zadac szefostwu i moze porownac.?

Gość ressss
A co dokladnie oznacza selekcja w firmie? To znaczy podzial na tych "gorszych" i "lepszych" i przydzielenie im adekwatnych do tego stanowisk?

Gość stydentkaZZL
selekcja - przeanalizowanie rekrutów i wybór z pośród nich osoby która najbardzie odpowiada danym wymaganiom na danym stanowisku. Tak myslałam o ankiecie wsród pracowników. Dotyczyła by tego jaka według nich powinna byc osoba na danym stanowisku , potem przeprowadzić rekrutacje i porównać ( selekcjonować ) a na końcu wysunąć wnioski . Kurcze nie wiem :(