Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_pyta

Jak ubieracie i jaka temperatura?

Polecane posty

Gość mama_pyta

jak ubieracie w dzień swoje dzieci i jaką macie temperaturę w pomieszczeniu w który przeważnie przebywa dziecko? Dodam że chodzi mi o niemowleta ok 9 mies. :)

Gość kuku ryku.....................
Ja mam juz wieksze dzieci, ale pamietam jak ubieralam niemowleta. Poniewaz nie grzejemy (nie z oszczednosci, ale dla zasady), temperatura w pokojach u nas wynosi 18 stopni, to dzieci ubrane byly w dlugie body, bluzy polarowe, legginsy/rajstopki i na to polarkowe spodenki. Im bylo cieplo, a nie oddychaly przegrzanym, suchym powietrzem. Jak byly to jeszcze lezace maluchy, to dodatkwow przykrywalam.

Gość mama_pyta
Ja sie obawiam że przegrzewam swoje dziecko.:( Zakładam mu dwie lekkie bluzeczki , rajstopki i spodnie. mały jest ciągle w ruchu i prawie cały czas spocony:(

Gość a ja.....
skoro spocony, to na 100% przegrzany. Jaką masz temperaturę? U nas nigdy nie ma więcej niż 20stopni. Dziecko ubierałam w body z długim(lub bluzeczkę bawełnianą z długim) i półśpiochy lub same rajtuzy. Nie chorował

Rajstopy i spodnie po domu to zdecydowanie przesada- nawet w chłodniejszych temperaturach. dwie bluzki też bym sobie odpuściła. 50% ubrań mniej i powinno być dobrze. mój zawsze latał w krótkim rękawie i portkach- obowiązkowo bez skarpet:D nie chorował z tego powodu. ale on jest mało ciepłolubny