Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uczeń

Czy szkoła jest potrzebna ?

Polecane posty

Gość Uczeń

Cześć, na początek: NIE JESTEM JAKIMŚ GŁĄBEM, KTÓRY DOSTAŁ JEDYNKE I BUNTUJE SIĘ PRZECIW SZKOLE. Moje pytanie dotyczy raczej tego, jakie wiedza, której uczą w szkole ma zastosowanie w przyszłości. Otóż ja jest głównie matematykiem, interesuje się informatyką, potrafię napisać jakieś podstawowe programy. Głównie chcę się rozwijać w tym kierunku, a co ze szkołą ? Szkoła jest tylko moją kulą u nogi, ponieważ zamiast uczyć się tego co na prawdę mi się przyda w życiu, muszę interpretować jakiś wiersz, albo robić bezsensowne zadania. Achh... musiałem się gdzieś wyżalić :)...

Gość koci zezwłok jarosława
szkoła dziś stawia niestety na odmóżdżanie i urawniłowkę. Efekt kolejnych reform szkolnictwa :D. Eksperymenty maturalne z polskiego parę lat wstecz pokazały, że obecną maturę oblewają literaci :O Albo załapiesz chociaz podstawy wiedzy ogólnej albo zegnaj rozwoju twoich zainteresowań na wyższej uczelni...

Gość Uczeń
Akurat funkcje, które wymieniłeś są mi potrzebne :), no bo to głównie matma, chodzi mi raczej o to, że po co komuś kto piszę dobre wypracowania i chcę być załóżmy osobą piszącą artykuły do gazety (przykład) matma i fizyka. Rozumiem same podstawy, ale to co teraz się dzieje w systemie oświaty to masakra.

człowiek ma nie myslec indywidualnie swoim tokiem myslenia tylko ma byc jednostka ktora wytwarza dochód dla panstwa, wesprze system monetarnym za ktorym stoja kartele bankierów :classic_cool:🖐️