Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kassana18

jak zapobiec starości ?

Polecane posty

Gość kassana18

Hej :) pewnie wiele pań mnie znienawidzi za to co napisze ale mam 18 lat i strasznie boje się starości... szczególnie obwisłej skóry... Moja mama bardzo brzydko się na twarzy zestarzała a jestem podobna więc pragnę chociaż spowolnić ten proces. Na codzień używam kremów z filtrem minimum 15 kremów nawilżających typu Dove (ten zwykły) mam bardzo suchą skórę Jeśli chodzi o Make up podkład z filtrem 15 (Golden Rose) PUDER (Inglot) kreska przy linii rzęs no i oczywiście tusz macie jakieś pomysły ? OD 19 roku planuję namiętnie zacząć używać kremy na pierwsze zmarszczki (ponieważ one tylko chronią przed ich powstaniem) Macie jakieś propozycje, sugestie ?

Gość ja mam propozycje taka
jak najmniej stresow, wysypianie sie, zero nalogow, zdrowe odzywianie :) zadne kremy nie pomoga i najwlasciwszy sposob na spowolnienie starzenia to zdrowy tryb zycia.

Gość kassana18
jak najmniej stresow, wysypianie sie, :D to niemożliwe u ucznia i studenta :D hihi :)

Gość Najłatwiej zapobiec starości
umierając młodo:P A od tych wszystkich smarowideł w tak młodym wieku zestarzejesz się pewnie szybciej od mamy🖐️

Min. 15 to za mało. Min. 30 i to porządne, apteczne. Na dzień antyoksydant (serum albo krem z Biochemii Urody najtaniej będzie) plus filtr. Na noc coś z kwasem, mozesz zacząć od Bandi 5% a potem przejść na toniki Biochemia Urody albo, jeśli możesz zainwestować, kremy Neostraty. Do nawilżania polecam Cetaphil MD. Plus koniecznie dbaj o dietę: nie zapominaj o zdrowych tłuszczach (tłuster ryby, orzechy w sporych ilościach, oliwa, olej lniany...) i antyoksydantach, a tych jest masa: najlepiej urozmiaicać: dużo, co najmniej pół kg dziennie, zielonych warzyw, zwłaszcza brokułów, do potraw dodawać przecier pomidorowy i pomidory puszkowane (likopen), kurkumę, sylimarina (tabletki Olimpu najtańsze), sięgać po borówki, żurawinę, czerwone wino, winogrona. Jak będziesz miała ok. 30 lat to włącz tabletki z koenzymem Q10 i dodaj go do pielęgnacji.

Gość no to ja nie rozumiem,,
...a samo czerwone wino nie wystarczy?....;)

Gość sdasdfsddfgdh
i tak sie zestarzejesz a co ci jeszcze napisze to te wszystkie kremy to pic na wode... wprost przeciwnie jest, one przyspieszają starzenie skory, bo to CHEMIA nakladana na skore, toksyny, i nic wiecej, wiec jak bedziesz je stosowac to walsnie tym szybciej zmarszczki sie zrobia.