Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niepoprawna Egoistka

jeszcze raz

Polecane posty

nie dostałam odpowiedzi więc pytań jeszcze raz. kochałam się z chłopakiem 4 dnia okresu(głównie mam 4 lub 5 dni ) co 21 dni bo biorę tabletki. W sobotę tydzień temu powinnam wziąść pierwsza z kolejnego opakowania po 7-dniowej przerwie.ale lekarz wyjechał i mi nie przepisał (kupuje zawsze po trzy opakowania żebym nie musiała latać). Niestety nie wzięłam jej. Kochałam się co dziennie aż do wtorku z wytryskiem. Czy jest możliwe że przez ten czas mogło dojść do zapłodnienia? Bardzo proszę o rady

"co 21 dni bo biorę tabletki" Aleś Ty mądra. :o I powtarzam-to nie okres. Liczenie dni płodnych nie ma w Twoim przypadku najmniejszego sensu. :o

jest duża szansa bo w takcie brania tabsów masz uśpione jajniki i po odstawieniu one się obudziły i możesz być od razu bardzo płodna, nie ma sensu który to był dzien po krwawieniu ani nic bo póki co Ty nie masz jeszcze normalnego cyklu, faza płodna może wystąpić bardzo wcześnie po odstawieniu hormonow

a tak się broniłam przed tą ciążą. No nie dam sobie wmówić że jestem. Hm... Masakra. Cóż. Czy gdy teraz nie mam pewności że jestem to gdybym zaczęła znów brać tabletki to czy by to mogło zaszkodzić dziecku? Oczywiście gdybym wogóle była.

Gość snorlax12345
Nie nie mogą wpłynąć, ale jeżeli jesteś w ciąży i nie zaprzestajesz brać tabletek anty możesz bardzo zaszkodzić maluszkowi..

prawde mówiąc w początkowym okresie ciąży płód odżywia się jedynie z ciałka żółtego więc nawet jeśli nie wiedząc że jesteś w ciąży brałabyś dalej pigułki to by się temu dziecku nic nie stało, nie ma co demonizować, odczekaj dwa tygodnie i zrób betaHCG

a czy biorąc pod uwagę ostatni stosunek to był wtorek w tamtym tygodniu to czy jakbym poszła w czwartek do ginekologa to czy gdybym była w ciąży to czy lekarka by to zauważyła?

no coś Ty, na usg ciążę widać najwcześniej w 5/6 tygodniu, a to i tak ledwo co, taką wczesną ciążę można wykryć tylko testem najlepiej z krwi

poza tym w ciążę sie nie zachodzi tego samego dnia co jest stosunek, zanim będzie zapłodnienie i potem zagnieżdżenie to może minąć 6-8 dni od stosunku, wiec zakładając, że ciąża by była ze stosunku we wtorek to w czwartek byłabyś w niej dopiero od jakichś 3 dni

miałam kilka stosunków idzie kończył we mnie i to było od soboty do wtorku więc do końca nie jestem pewna. Jeżeli pójdę do ginekologa to ona może mi wypisać skierowanie na badanie wykrycia beta hcg? I to będzie płatne

na betaHCG nie trzeba skierowania, idziesz do obojętnie której przychodni w której pobierają krew do badań i robią od ręki, płatne w granicach 20-30 zł

być może ze skierowaniem badanie będzie bezpłatne, ale tego nie wiem na pewno, możesz iść do ginekologa w tej sprawie co Ci szkodzi w sumie, może akurat uda sie to załatwić, ale pamiętaj, test najwcześniej po upłynięciu 14 dni od ostatniego stosunku

można ponieważ krwawienie z odstawienia jest wywoływane sztucznie i nie jest to prawdziwy okres, oczywiście jeśli zajdzie sie w ciążę to krwawienie będzie raczej skąpe

hm...raczej mnie to nie bądzie dotyczyło bo drugi dzień miałam duże krwawienia. Znalazłam najlepszą lekarkę biorąc pod uwagę opinię znajomych i przepisałam się do lekarki. Niestety zapis na kasę chorych na 22 lutego. Jak by coś było nie tak to pójdę prywatnie

no ale pisałaś że uprawiałaś seks po krwawieniu już i nie zaczęłaś wtedy nowego opakowania, więc co ma do rzeczy intensywność tego krwawienia?

w sumie to nic. Ale jednak boję się że znowu się nastawie. Że jednak maleństwo będzie i się rozczaruje. Tak samo było we wakacje. Nastawiliśmy się ale jednak tak. Nie wyszło. Potem zaczęłam brać tabletki. Broniłam się przed ciążą aż do teraz

troche nie rozumiem, chcesz być teraz w ciąży czy nie? bo piszesz, że wcześniej sie nastawialiście a nie wyszło, ale piszesz też że będzie dziecko i sie rozczarujesz, troche sie pogubiłam

to że nie staraliśmy się ale gdybym była było by ok. Wtedy mi się okres spóźnial. Nastawiliśmy się i nic. Jednak już ta pustka została:( postanowiłam że w najbliższym czasie nie zajde. Zaczęłam brać tabletki. Pilnowałam się żeby nie zapomnieć. Potem okazało się że mam wadę serca. Lekarz powiedział jednak że jest mi niewskazana zajście w ciążę:( no i teraz jest sytuacja że mogę być. Znowu mi się instynkty pojawiają. Każdy w moim otoczeniu już to zauważył:(

Gość kasia2121
9 grudnia pomoglam swoja reka dojsc chlopakowi, po czym on mial erekcje nie wiem jak to napisac. Przed powiedzial zebym wyjela reke ja to zrobilam, i on wtedy doszedl. Pozniej powiedzialm mi ze nie wie czy cos bylo za nim wyjelam reke tzn nie wie czy poleciala mu wczesniej sperma. On wogole mnie nie dotykal, gdy wrocilam do domu od razu umylam rece w plynie i zimnej wodzie nastepnie zmienilam szybko bielizne nie dotykajac za bardzo jej. i teraz sie martwimy z moim chlopakiem czy moglam wpasc dodam ze nie ditknelam swojej. prosze o szybka odpowiedz. boje sie bo ostatnio boli mnie podbrzusze, mdlosci mam i plecy mnied bola mam rowniez oplawy. czy to moze byc ciaza dodam ze mam nie regularnea miesiaczke, teraz powinnam miec 21 grudnia. czy to ciaza pomocy? dodam ze wczesniej mialam troszke inna sytuacje tzn tylko ocieranie sie i bylo to 28 listopada i zrobilam dwa testy i wyszly negatywne, no ale teraz wynikla ta sytuacja opisana u gory i nie wiem a ten drugi test robilam 10 grudnia i wyszedl negatywnie. czy moge byc w ciazy?

Gość kasia2121
raczej?