Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

scatt

Paranormal romance?

Polecane posty

Czytacie? Lubicie? Jakie? Z ostatnich odkryć polecam bardzo Nevermore - Kruk. Nie jest tak oklepana jak większość z tego gatunku.

Gość pytamsie
A co twoim zdaniem oznacza 'oklepana'?

Wampiry lub/i wilkołaki - to już się baaaardzo przejadło.

Gość paniztamburynem
W tym temacie chyba nie chodzi o filmy. Szczególnie te pirackie ;) Tylko o książki. Z tego gatunku polecam: Cykl Dzieci Ziemi i książki Richelle Mead

Gość -siedem-
Czy paranormal można nazwać wszystkie książki nie do końca fantasy? Takie soft fantasy jak Harry Potter? Jeśli tak to: Sekrety nieśmiertelnego Nicholasa Flamela Strażnicy Veridianu Tunele Akademia wampirów Dziedzictwo mroku Król mroku i Królowa lata Trylogia czarnego maga i zdrajcy Kłamstwa Locka Lamory (chociaż tu już jest więcej fantasy).

Gość rampapapam
W takim razie, skoro nie ma wampirów i wilkołaków w "Nevermore", to jakie postaci paranormalne są w książce?

Gość JezuSS
Paraludzie:O....                                        ☢   ☯   ☢

Gość JezuSS
Paralotniarze...:)                                        ☢   ☯   ☢

Gość JezuSS
I kilku ludzików z cukru z PARAsolami                                        ☢   ☯   ☢

Gość JezuSS
Jeden z nich ma PARAnoje...:(                                        ☢   ☯   ☢

Gość JezuSS
I jeżdżą takie stare lokomotywy, ż których NORMALNIE PARA leci...tak                                        ☢   ☯   ☢

Gość JezuSS
Dobra przepraszam...mam czasem napdy debilizmu...Proszę o wybaczenie i oddalam się natychmiast z żalem i wyrzutami sumienia za zakłócanie rozmowy...                                        ☢   ☯   ☢

Gość JezuSS
kurza...zapomniałem o parapetach...czyli petach wykazujących aktywność paranormalną. i PARAch skarpet...sorki już idę. Nie przejmujcie się mną...wypiłem za dużo kawy i nie wziałem leków na moje schorzenie...umysłowe:classic_cool: Przepraszam już więcej nie będe. No to przyjaciele:D:D                                        ☢   ☯   ☢

Gość Czytalska
A czy znacie serię paranormalną serię Keri Arthur "Zew nocy"? Czy ktoś z Was czytał? Czy jest "oklepana" czy nie:)?

Szczerze powiem że nie czytałam, ale od dawna chciałam się za to zabrać. Trochę przypomina mi opisem Akademię wampirów i Strażników Veridianu. Ale jednocześnie ma w sobie coś oryginalnego :)

Gość -siedem-
A znacie Akademię wampirów?

Gość anastazja.p.
scat ,masz racje ja tez juz mam dosyc wampirow, jedna do drugiej podobna

Dlatego sięgam już po te paranormal romance, które nie mają w opisie nic o wampirach ;)

Gość orangefix
Przeczytałam Nevermore i powiem Wam jedno, książka ma jeden, za to bardzo duży minus - za szybko się kończy. W dodatku kończy się w takim momencie, że jakbym tylko miała taką możliwość, chętnie opieprzyłabym Kelly Creagh, że zmusza nas do tego, że tyle musimy czekać na kontynuację.

orangefix - zgadzam się z Tobą. Tym bardziej że nie wiadomo kiedy kontynuacja będzie.

Gość kolenkoa
Nie znaleźliście jakichś informacji na temat kontynuacji NEVERMORE?

Gość hana42000
Witam, ja jestem w trakcie czytania serii "Szeptem" (Becca Fitzpatrick) i muszę przyznać, że wciąga. Czytałam już "Nevermore - Kruka", polecam serdecznie jest naprawdę świetna, no i oczywiście moja ulubiona seria "Akademia Wampirów" (Richelle Mead), jeśli ktoś jeszcze nie czytał, a lubi takie klimaty to się nie zawiedzie, wciąga od pierwszej strony, szybka akcja, świetnie stworzeni bohaterowie, po prostu coś niesamowitego. Próbowałam czytać serię "Dom nocy" ale nie przemówiła do mnie, nie pasowały mi przemyślenia i rozwleczone opisy, nie to nie dla mnie. Co byście jeszcze polecili, czytał ktoś może "Akademię mroku" Gabriella Poole?? Polecacie??