Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka sobie jedna synowa...

Wigilia...

Polecane posty

Nie lubie spędzać Wigili z Teściami. Tesciowa ma 70 lat a uparła sie ze robi wigilie. A miało byc tak pieknie, ze pojedzie do drugiego syna z teściem a ja z moim mężem i córka pojdziemy do moich rodziców.... Cóz... najgorsze jest to ze Tesciowa nie umie zrobic dobrego karpia.... no ale na drugi dzien najem sie u mamy :)

Gość michaelina
A nie możecie pojechać i do teściowej i do mamy? My tak robimy od 6 lat. Na godzinę 15.00 jedziemy do teściów. A na 18.00 do moich rodziców. I wszyscy są zadowoleni.

Gość dex-terA
a dlaczego nie robicie wigili razem w koncu to rodzina

Gość kiedy moja teściowa miała
tyle lat co twoja to po prostu ja robiłam wigilię i byli na niej rodzice i teściowie. Ty nie dość, że idziesz na gotowe ( a nawet nie wiesz jak praco i czasochłonne jest przyjęcie wigilijne) to jeszcze wybrzydzasz:( Wstydź się leniuchu!!!

No własnie kiedys tak było, ze na początku bylismy u Tesciów a pozniej jechalismy do moich, ale okaząło sie to męczące, bo w sumie Mąż i jego brat chcieli razem wypic, wiec mąż troche popił a potem musiał dalej pić z moim bratem u moich rodziców - nie bardzo mozna tyle wytrzymac. Nie robilismy jeszcze razem wigili, bo nie ma warunków na tak wiele osób. My mieszkamy od pazdziernika na swoim i nie mamy jeszcze stołu i krzeseł no i byłoby nas razem sporo. No ale nie moge narzekac Mężowi, bo w zeszłym roku wigilie spedzilismy z moimi rodzicami, wiec narzekam tutaj... :P

Ale ja nie jestem leniuchem. Sama bede gotowac niektore potrawy razem z druga synową zeby tesciowa nie gotowała za duzo. Taka Wigilia składkowa.

Gość kalina_kasia21
"A nie możecie pojechać i do teściowej i do mamy? My tak robimy od 6 lat. Na godzinę 15.00 jedziemy do teściów. A na 18.00 do moich rodziców. I wszyscy są zadowoleni." Dokładnie tak.

wole nie łączyc moich rodziców z Tesciami we Wigilie. Tescie sa wiekowi i maja swoje zwyczaje i wole zeby nie patrzyli jak Mój Mąż pije z moim bratem itp. Poza tym byłoby za głośno jak jest wiele osób, a tescie to spokojni ludzie ktorzy w małym gronie lubia porozmawiac przy stole. No ale nie bede narzekac rodzinie bo to nie ma sensu wiec narzekam Wam :p

Gość druga kawa:)
Dobrze ze ja nie musze jezdzic do jednych i do drugich po kolei ,bo bym sie zaciukała:P

No własnie :) Mamy małe dziecko, wiec tez nie chcemy z nim ujezdzac. A tak to wigilia u tesciów - powrót do domu - oczywiscie bede musiała byc osoba niepijącą bo jak MĄŻ MA NIE WYPIĆ WE WIGILIE???!!! (to słowa Męża). w 1 swieto - obiad u rodziców 2 swieto wymarzony odpoczynek :)

Gość michaelina
Wiesz. W wigilię mój mąż nie pije. Zresztą w pierwszy dzień świąt też nie. Z prostej przyczyny. Zawsze jedziemy obładowani prezentami. Ja zawsze coś tam z jedzenia jeszcze wiozę. I jeszcze ciągniemy dwójkę dzieci. Więc mąż za kierownicą. I szczerze, nie wyobrażam sobie nie pojechać do teściowej czy do mamy. One by się chyba zapłakały, gdyby któraś miała nie zobaczyć wnuków w Wigilię. Moja mama od 3 lat wynajmuje Mikołaja. A teściowa przebiera teścia. :D

Gość dex-terA
e tam ja tez mam mnoga rodzine i wszyscy sie spotykamy co roku przy wspolnym stole raz u jednych raz u drugich tesciow a wtym roku u mnie przedtem uzgodnimy co kto zrobi, stoly laczymy razem krzesla sie zwiezie bo wiadomo na 27 ludzi nikt tyle krzesel nie ma, ale wigilia za to jak z bajki niezapomniane przezycie i niewyobrazam sbie inaczej najladniej wyglada choinka a podnia niezliczone prezenty i te radosne miny dzieci ten harmider wesolosc to wszystko daje niezapomniane chwile

zazdroszcze takiej wigilii na 27 osob ,lo mamo:) ja mam ostatnio coraz mniejsze wigilie w ta to tylko 5 osob:(

Napewno kiedy bede robic wigilie u siebie to zaprosze rodziców, brata i babcie oraz tesciów, to wtedy Brat Męża z ZOną i synem pojda na wigilie do rodziców tej drugiej synowej co ma tez brata itp itd. jakbysmy mieli wszyscy razem sie spotkac to za duzo i za glosno i za duzy bałagan. Takie wielkie imprezy to mozna w karnawale ale we wigilie to raczej powinien byc spokoj.

Gość michaelina
U teściów jest tylko 8 osób. U mojej mamy 16 osób. W zeszłym roku mama wynajęła jakiego takiego Mikołaja (ze względu na dzieci), który kazał mówić wierszyki i śpiewać piosenki dorosłym w zamian za prezent. :P I wybrał mojego tatę na "Śnieżynka", który miał rozdawać prezenty. :D Aż się popłakałam ze śmiechu. :D

wkurza mnie ze moja siostra nie przyjedzie z zagranicy:( smutne to

Gość dex-terA
wigilia jest raz w roku i dlatego rodzina powinna sie spotkac bo nigdy nic nie wiadomo a balagan mi nie przeszkadza, jest dosyc kobiet zeby to wszystko w ladzie utrzymac nawet pamietam w tamtym roku jak siostra z mezem przyjechala w tej srogiej zimie o malo by nie dojechali , dostalismy telefon ze stoja w zaspie krotko przed domem i ani rusz do przodu ha ha ile chlopa w domu za lopaty i na traktor i traktorem ich dociagli nie dalo rady inaczej.a ile potem bylo opowiadania i smiechu, ludzie to sa chwile ktorych bym nie oddala za zadne pieniadze

U Teściów bedzie nas 7 osób plus małe dziecko. Zresztą nie mam z nimi tematów... a dopiero co w sobote zesmy sie widzieli w takim gronie bo teść miał imieniny. Oni gadali gadali gadali a ja zajmowałam sie córka, bo mnie ich tematy nudzą, z moimi rodzicami mam tematy a z nimi nie bardzo.

dextero jak pieknie:)wyobrazam sobie ...

dexterA - fajnie masz :) Miedzy moimi rodzicami a rodzicami Męza jest roznica pokoleń, takze nie widze za bardzo wigili razem, co innego urodziny lub imieniny wnuczki, ale wigilia...

Gość wesoly karpik
dex-terA masz cudowna rodzine , niektorzy powinni brac przyklad to przeciez wigilia dzien milosci a nie nienawisci zycze ci zdrowych i wesolych swiat:)

Ja w sumie to nie moge byc szczera z rodziną Męża. Szwgier jest nam winien 5 tys złotych a miał oddac w sierpniu 2010!!!! zgadza sie 2010!!! A mamy rok 2011 i wciaz czekamy na pieniadze..... Ja sie nie odezwe bo wyjde na ta gorszą zołzę, a Mąż uwaza, ze pozyczylismy i najwyzej drugi raz nie przyjdzie.... szkoda gadac. Tesciom tez są winni 15 tys zł - takze nie jest wesoło. Szwagier wział sie za biznes i mu nie wychodzi - za pozyczone pieniadze!

Wyobraźcie sobie ze Szwagier dzis miał czelność zadzwonic do nas po kolejne 10 tys zł!!! hehe Masakra!

Gość aguśka;)
to zaproponuj teściowej że ty zrobisz karpia leniu!!!!!!!!

Nie chce się Tesciowej wtrącać do kuchni. To jej gospodarstwo a ja jak pisałam wyzej po prostu przyniose to co Tesciowa poprosiła.

Taka sobie jedna synowa Tesciowa ma 70 lat i mam rozumiec, ze Ty jedziesz do niej na gotową Wigilie i nie przywozisz ze sobą chocby jednej potrawy i kawalka ciasta???

u nas od zawsze o 15 wigilia u moich rodziców potem jedziemy do teściów i nikt nie robi problemow

:p

U nas jest zakaz picia w wigilię, po 24 można ale przed nikt nawet o tym nie wspomni. A jeśli chodzi o to jeżdżenie, to może raz zróbcie u siebie wigilię i zaproście rodziców i teściów. A w ogóle to ja sie udała wigilia? Karpik nie zaszkodził???