Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjfghdf

ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy?

Polecane posty

Sorki to może ja pomyliłam tematy, wydawało m się, że ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy to taki który kosztuje do 5 tys (ewentualnie 10 tys) a wy to śpiewacie o 20 tys i więcej Wiecie co bym zrobiła gdybym miała tyle kasy, zaczęłabym stawiać dom. Tak jak ktoś napisał oszczędność jest w takiej sali w której jest najtaniej a nie najładniej (dajmy na to w remizie) Prześcigacie się w tym kto wydał więcej. Jestem młodą mężatką i wiem co nieco o przygotowaniach i wydatkach.

Gość ja miaęm wesele na 80 osób
uważam, że każdy robi po swojemu, tak żeby było mu dobrze. Ja napisałem ile mój ślub kosztował w rzeczywistości, nie ma to nic wspólnego z prześciganiem się cenami. Tu gdzie mieszkam sama działka pod dom to koszt 200-300 tys. 30 tys. na wesele śmieszna kwota przy tych pieniądzach. :-)

Gość ślubniczka 2012
ja bym chciała sie wyrobic w 20tys zł, była bym szczęśliwa, bo mamy połowę czyli 10tys, my płacimy 160zł bo zrezygnowalismy z 4dania gorącego, ponieważ dla nas to zbędne iż mamy slub póżno bo o 16 , jak byśmy chcieli wesele na 200ludzi spokojnie bysmy na to uzbierali ale my nie chcemy na naszym weselu ludzi których mało co znamy, i chcemy kupić wymarzony samochód, i dlatego rezygnujemy z mega duzego wesela, my budować sie nie musimy, maż ma duzy dom przepisany na siebie, już powoli meblujemy go, napewno jak byśmy musieli sie budować to wesela by wogóle nie było.

Gość ale fajnie tu sie robi
ja się wypowiem ponieważ zajmuję się organizowaniem imprez oraz doradzaniem młodym wydatków z tym związanych mam trochę ofert firm które dość tanio wszystko zorganizują wesele na 60 osób - suknia ślubna szyta u krawcowej 600 zł + buty max 100 = 700 zł - garnitur = 600zł szyty na miarę - w kwiaciarni wystarczy zamówić wiązankę nie mówić ze na ślub Tylko że prezent np na 18 cena o kilkanaście do kilkudziesięciu złoty mniej do 50 zł - sala 1200 zł wynajęcie na 4 dni ( we Wrocławiu ) mogę dać namiary - kucharka gotująca dla 60 osób z pomocami i kelnerkami 2000 - jedzenie z pomocą kucharki kupowane 2500 - wódka na 60 osób max 1500 - dekoracja sali + kościoła + samochodu = 800 zł - samochód swój lub wypożyczony - tort 6 kg = 180 zł ( dam namiar we Wrocławiu) - kamerzysta z fotografem - 1200 zł więc wszystko można zorganizować nie przekraczając 10 tys miałam takie wesela gdzie musieliśmy zorganizować za kwotę 20 tys a miałam tez takie gdzie budżet wynosił 10 więc wiem ze z pomocą ludzi można wiele zrobić

Gość ale fajnie tu sie robi
mam namiary na kucharki które zrobią fascynujące menu i określa jaki będzie koszt zakupów na to menu mogę dać namiar one działają we Wrocławiu ale menu piszą każdemu kto chce i wysyłają na maila

Gość ślubniczka 2012
witajcie kochane, dziś kupiliśmy 27butelek wódki, na promocji były, postanowiliśmy kupować na raty, będzie lepiej z pieniędzmi, jak gdzieś znów jakaś obniżka będzie znów coś kupimy,