Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronkaaaa27

Teściowa.

Polecane posty

Gość Weronkaaaa27

Witam, Gnębi sytuacja z wczorajszego dnia. Czuje się winna. Wczoraj odwiedził nas młodszy o 12 lat Brat mojego męża. Chłopak ma 15 lat przyszedł około godz 12. Spytałam czy jest po lekcjach odpowedział ,że tak.. więc zabrał się do grania w grę telewizyjną. po kilku godzinach stwierdziłam ,że zadzwonię do teściowej i powiem ,że mały jest u nas. Gdy to usłyszała wściekła się i rzuciła słuchawką. Zdziwiłam się zadzwoniłam ponownie. Po zaledwie 20min była u nas. Krzyczała na mnie ,że demoralizuje jej syna ,ze to do nas chodzi na wagary ,że pozalam mu grać w głupie gry, faszeruje go słodyczami i jestem beznadziejna... ,że jak mogłam mu pozwolić u nas zostać skoro ma swój dom. Na koniec powedziała ,że nie chce mnie widzieć... Czy uważacie ,że miała powód aby się tak wściekać??

Gość Pinkosssssssss
Uważam, że powinnaś nie utrzymywać kontaktów z tą panią, chyba, że chcesz się nabawić wrzodów żołądka, depresji, palpitacji serca i mieć zszargane nerwy w młodym wieku.

Gość Ty się czujesz winna??
Ty?? Do ciężkiej cholery, ja bym oczekiwała przeprosin!

Powiedz o tym mężowi, jeśli to myślący człowiek to sam nawsadza mamusi jopów. A ty nie masz sobie nic do zarzucenia.

Gość Weronkaaaa27
Może i powinnam. Już widzę wigilię..

Gość Weronkaaaa27
Mąż jeszcze nic nie wie. Dzięki wam, bo już zaczęłam myśleć ,że może rzeczywiście powinnam go odesłać do domu.

Gość Weronkaaaa27
Tak zaprosiła przez męża, ale przed ta sytuacja która zaistniała przed wczoraj.

Gość przelot_em
Teściowa miała rację. Trzeba nie mieć rozumu, żeby kilka godz. pozwalać na obecność nieletniemu dziecku w swoim domu i udostępniać mu w tym czasie gry telew. Ciekawe jak Ty byś zaaregowała jakby to był Twój syn? Nie masz za grosz wyobraźni o rozumie nie wspomnę.

to nie ty jesteś szczyla matką, tylko szwagierką i możesz go ugościć, a jeśli mamuni się nie podoba to niech go na smyczy trzyma i ze szkoły odbiera, tobie nic do tego. A najlepiej pokaż ten topik mężowi.

Gość przelot_em
Ja moim wnukom nigdy nie pozwoliłabym siedzieć u mnie kiedy matka nie wie gdzie oni są

Gość trudno się dziwić
że mając w domu taką matkę dzieciak siedział u was...

Gość przelot_em
Autorka powinna od razu poinformować matkę chłopaka, że jest u niej a nie w szkole i zapytać czy ona o tym wie. Tak postępuje odpowiedzialna osoba.

Gość Weronkaaaa27
hola, kola zaledwie 3,5 godzinki minęły od jego pobytu u nas. a nie ,ze zadzwoniłam po nie wiem 8. Wydawało mi się ,że jeśli chłopak ma 15 lat... to nie będę zaraz dzwonić do teściowej i mówić ,że jest u nas tym bardziej ma telefon komórkowy. Jeśli rzeczywiście się tak martwiła mogła do niego zadzwonić. A co miałam go zagonić do nauki po szkole?

Gość Będę sie mądrzyć :P
Wigilię ? Nie nakryj talerza dla niej :D

Gość Weronkaaaa27
Może masz racje,że powinnam zadzwonić od razu.

Gość przelot_em
21:59 [zgłoś do usunięcia] przelot_em pozdrawiam swojego podszywa :D

Gość Nabuchodonozor1985
Zachowanie Tesciowej nosi wszelkie znamiona psychotyczno-neurotyczne. Doszło do projekcji poczucia winy, dlatego je Pani odczuwa. Teściowa przeniosła poczucie winy (z powodu niedopilnowania malca) które jej doskwierało na Panią. Zakładając pewne zaawansowanie wiekowe, szanse na powrót do pełni zdrowia psychicznego Teściowej są małe. Niestety w tym przypadku zwykłe nieszkodliwe moralizatorstwo, przybrało rozmiary pełnowymiarowego zniekształcenia zaistniałej sytuacji w ramach narcystycznych mechanizmów obronnych Pani Teściowej. Oczywiście Teściowa niczego złego w swoim zachowaniu nie widzi, negatywne emocje wygasły i z pełnym impetem wyparła ona wszelkie wątpliwości co do ewentualnego złego i krzywdzącego zachowania wobec Pani. Jej ego jest tak rozrośnięte, że z pewnością Pani Teściowa posiada własną orbitę po którym ono może krążyć. Mieści się w windzie?

Gość sdjha
wcale ze nie powinnas to nie ty becki powinnas dostac tylko gowniaz bo w koncu cie oszukal a ty mu zaufalas a tesciowa tez dziwna skoro nie dzwonila go szukac czyli zabardzo sie nie interesowala synkiem

Gość przelot_em
Nabuchodonozor1985 :D:D:D he he he co za analiza, wymiatasz

Gość Weronkaaaa27
Nabuchodonozor1985 Rzeczywiście ciekawa ,a zarazem mądra interpretacja. Pewnie i masz racje, co ja poradzę teściowej się nie wybiera. Jszcze trochę i pewnie się nie zmieści ha ha ! :)

Gość sdjha
Karma ja dopadnie ;p;p

Gość Nabuchodonozor1985
Droga Weronkaaaa27, istnieją tylko dwa rozsądne wyjścia z tej patowej jakże sytuacji. Jak już zdołaliśmy ustalić, Teściowa posiada własne pole grawitacyjne z krążącym po orbicie ego. Tajemnicą Poliszynela jest fakt, że osoba z takim polem przebywająca w windzie zaczyna obracać się wokół własnej osi. Efektem jest coś, czego nie powstydziłby się reżyser filmu Piła do VII części włącznie. Do akcji potrzebujesz: sąsiadka mieszkająca w bloku z windą, zaproszenie dla Teściowej oraz kombinezon OP-1 konieczny do późniejszych oględzin w windzie.