Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambuuczaa

POMOCY!!

Polecane posty

Gość bambuuczaa

mam 20 lat 180 cm wzrostu waze nie cale 60 kilo. rozmiar buta 40,5-42 nawet. POWIEDZCIE MI GDZIE MAM SIE UBIERAC?! wszystko wisi na mnie jak szmata! kazdy but wyglada jak kajak! nie moge sobie pojsc nawet z kolezanka na zakupy bo to dla mnie istna katorga! patrze jak one ladnie wygladaja w rzeczach, ktore sa poza moim zasiegiem bo albo siegaja mi do nadgarstka, pepka albo wisza mi jak u jakiejs ofiary losy. ;((((( oczywiscie w lato nie ma takiego problemu, wtedy czuje sie dowartosciowana, ale zima???!!!! przez to nie chce mi sie z domu wychodzic! wszyscy maja ladne kozaczki a ja musze w meskich najkach chodzic ;(((

Gość bambuuczaa
tak, tylko te kozacki sa na OBCASIE! juz sie w centrach handlowych ludzie na mnie patrza jak na mutanta, nie mam kolezanki w moim wzroscie, wszystkie sa mi do ramion!!!!! dlaczego mnie tak zycie pokaralo! brzydka nie jestem, szczupla TYLKO TEN WZROST!!!!!!

Kobiety o Twoim wzroście specjalnie zakładają jeszcze obcasy :) To już nie te czasy, kiedy duży wzrost był jakimś problemem.

Gość bambuuczaa
tobie sie tak wydaje bo jestes nizsza! ja mam wszystkie smetry przykrutkawe, to co jest dla ciebie sukienka, dla mnie jest dluzsza koszulka! jestem juz zalamana po prostu. gdzie nie ide tam sie na mnie gapia jak bym byla jakas chora i powykrzywiana i sobie tego nie wkrecam ;/

To zastanów się, skąd wszystkie modelki czy sportsmenki mają ubrania. Z kosmosu ich nie ściągają.

Jeśli chodzi o buty to np. w Deischmannie mają buty w rozmiarze XXL dla kobiet, czyli 40+ (tak samo jak w XS - 34)

Gość bambuuczaa
w tym problem, ze modelki nie maja po 180 wzrostu tylko po 175. nie mam pojecia skad maja, moze maja poniewaz posiadaja tez siano, mnie nie stac na kupienie swetra za 300 zl ktory bedzie na mnie pasowal. nie mam juz na to sily, jak ide kupic buty to wracam z placzem do domu, chodze w obskurnych najkach kiedy wszyscy sobie smigaja w slicznych bucikach, w ktorych moja stopa wygladalaby jakby miala conajmniej metr i by byly "na styk". :(

Gość bambuuczaa
:(((((((((((((((((((((

Mylisz się, modelki mają przynajmniej 180cm. Co do ubrań, to nie sądzisz, że jeśli chcesz mieć jakąś porządną rzecz, to warto wybrać się np. do krawcowej? Dopasowana marynarka chyba nie zrujnuje Twojego budżetu. Czasami warto też dać coś do przeróbki, np. zmniejszenia z rozmiaru 42, bo będzie pasował na Twój wzrost. Może warto też odwiedzić dział z ubraniami ciążowymi ;) (H&M) Są po prostu dłuższe niż reszta.

Gość bambuuczaa
dzieki... myslalam, ze zaraz mnie tu zaczna wyzywac, ze ludzie maja gorsze problemy. jednak niewiele osob wie jak to jest byc wyzszym od wielu facetow, na prawde ktos mnie tu ostro skaral, chyba za poprzednie wcielenie bo za darmo na pewno nie. :(

Gość bambuuczaa
nigdy na przyklad nie mialam dobrych spodni, wszystkie sa takie jak bym miala wode w piwnicy i jak siadam to mi skarpety widac. no przeciez to jest jakies cholerne przeklenstwo. cos strasznego. do tego problemy z kregoslupem, sercem. dzieki, poogladam sobie

Mam koleżankę o takim wzroście, nigdy nie miała większych problemów z ubraniami i ciągle nosi szpilki na 10cm obcasie :D Wystarczy się tylko dobrze rozejrzeć i nie zniechęcać wizytą w pierwszym lepszym sklepie. Co do facetów, to mnóstwo jest takich powyżej 180cm, wystarczy się rozejrzeć. I może zrobisz atut z Twojego wzrostu? Może akurat wystąpisz w następnej edycji Top Model :)

Gość bambuuczaa
mam juz chlopaka :) od bardzo dawna. nie, do Top Model nie pojde, nie bede sie osmieszac przed cala Polska dla zarobienia marnych kilkudziesieciu tysiecy i zostac zapomniana po 2-3 latach :) chociaz juz raz bylam na castingu ale poszlam jak dziewczyny opowiadaly co mialy robic.

Gość bambuuczaa
a co do obcasow to jak bym jeszcze obcasy zalozyla to bym ludzi do cyckow miala.. jedyna zaleta tego stanu sa naprawde dlugie, dlugie nogi i to, ze jak mam odrosty to nikt ich nie widzi :)

Rok popracowałabyś w modelingu i zarobiłabyś na mieszkanie, więc może warto spróbować? ;) Koleżanka uwielbia obcasy i zakłada je np. do rurek 7/8 (czyli mniej więcej takich jakie Ty masz, w których widać Ci skarpetki) ;) Efekt świetny

Gość bambuuczaa
nie, modeling to zupelnie nie moj kierunek kreowania siebie :) poza tym mam dosyc pączkowata twarz. znalazlam wlasnie na allegro spoko buty, moze jutro je zamowie :)

Gość gilenaaaa
skad ja to znam:) pamietam,jak w twoim wieku wazylam 54 kilo:) mam 178cm wzortsu. mam meza, dziecko i zyje jak normalny czlowiek. wiecznie bylam wyzsza,juz w zerowce,jezu co ja przezywalam. noge mam 40,czasem 40.5 na szczescie. mialam i mam najwiekszy problem ze spodniami. tu ci nie poradze,nie meiszkam w Polsce i znajduje tu gdzie jestem bez problemu. w polsce szperalam na allegro,czesto kupowalam wlasnie tam. moze poszukaj?mam kolezanke,ktora ma 182cm wzorstu i noge 42. buty kupuje w deichmanie,naparwde niezle. czesto jest tak,ze mozesz sobie zamowic i cenowo jest ok. glowa do gory, teraz wzrost jest w modzie:)

Gość bambuuczaa
ktos cos jeszcze powie na ten temat? pomoze mi jakos?

Gość bibibi14
ja tez mam 180cm wzrostu,but 41,ale wagi wiecej ;).Zawsze miałam problemy z ciuchami,ale nauczyłam sie gdzie kupowac.Np. w zarze czy bershce to ewentualnie swetry,czsem zdarzy sie bluzka,ale pamiętaj ze to hiszpańska czy portugalska firma a tam dziewczyny sa niskie i czesto krepe wiec dla takich robią ciuchy.Spodnie polecam w Cubusie,bo mają też opcje long, poza tymjest to firma chyba szwedzka a tam dziewczyny są szczupłe i wysokie,no i spodnie nawet za 100zł kupisz.Moja kolezanka tez jest tego wzrostu i jest mega chuda,bardzo fajnie sie ubiera,sporo rzeczy ma chyba ze stradivariusa (czy jak to sie pisze;) ),tam znowu mają bardzo dopasowane rzeczy.Mam nadzieje,ze jakos pomogłam

Gość bambuuczaa
dziekuje bardzo :) stradivarius, na pewno odwiedze. :) jeszcze mam jeden problem, ze cierpie nad nadpotliwosc, ale to juz inna sprawa, nie moge ubierac obcislych rzeczy bo zaraz sa cale mokre...

Gość poczytaj ten topik
f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3619441

Gość poczytaj ten topik
i ten klub-wysokich.pl/forum_topic.php?forum_id=8&topic_id=527

Gość poczytaj ten topik
i tu wizaz.pl/forum/showthread.php?t=66569

Gość poczytaj ten topik
oraz grono.net/wysokie-dziewczyny-sa-super/topic/9473844/sl/gdzie-kupujecie-spodnie-xd/