Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

loveisintheair

jestem w ciązy czy nie? POMOCY

Polecane posty

Cześć wszystkim. Mam ważne pytanie i ogromną prośbę, by mi ktoś w miare swojej wiedzy pomógł. okres spóźnia mi się już około 2tygodni, test ciążowy oczywiście kupiłam , mam go przy sobie ale jednak boje się go zrobić, wiem ,że robi się go rano , ale nigdy rano nie mam możliwości zrobienia go , czy w takim razie mogę zrobić go w godzinach popołudniowych ? czy moge zrobić go juz teraz czy mam czekac ? nie wiem co robić ..

Gość no ro to
rób zaraz! po 2tyg. spóźnienia wyjdzie choćby teraz.

Gość jzflisauf
nieee nic nie zmieni idz rob test, dwa tygodnie po terminie okresu nie ma znaczenia czy robi sie rano czy wieczorem!

Gość no ro to
i co zrobiłaś?

TAK. wyszła jedna kreska, a druga jest ale mało widoczna. w takim razie nie jestem w ciąży , wiec dlaczego nie mam nadal okresu ?

Gość izuuuuuuuuulaaaaaaaaaaaaa
jak nie jesteś jak jesteś???

Gość ooooooooooooooooo maryjooooo
:O

Gość kuki123
jesteś w ciąży gratuluje

Gość gilenaaaa
jestes w ciazy, idz do lekarza,dbaj o siebie i nie pij juz:) jesli jest 2 kreska malo widoczna,to test jest na TAK!:) gratulujke

Gość kuki123
a ile masz lat?15?

chyba jestes... Idz lepiej kochana do ginekologa... A jak lekarz stwierdzi ze nie jestes ,to pewne przepisze ci luteine podjezykowo na wywolanie miesiaczki... pozdrawiam

kreska jest mało widoczna, jesteście pewne ,że jestem w ciąży? mojej kuzynce kiedyś tez tak wyszło i nie była w ciąży ... mam 18lat, nie 15, ale i tak to moi zdaniem za wcześnie na dziecko.

Gość gilenaaaa
jestes jestes. jak masz 50zl idz zrob z samego rana na czczo test z krwii w szpitalu. po paru godiznach bedziesz miala 10000% wynik:)

Gość dalyah82
albo idz do lekarza albo odczekaj dzien dwa trzy i ponow test, jesli wyszla Ci blada lekko rozowa lub slabowidoczna kresta to masz duze prawdopodobienstwo na to ze jestes w ciazy, moze tu byc wczesna ciąza dlatego kreska jest slabowidoczna :)

Gość gilenaaaa
a zabezpieczalas sie? skad przypuszczenia,oprocz braku okresu,ze w ciazy jestes? moze okres spoznia sie z innego powodu.

hej ja mam podobną sytuacje minęło 2 tyg od zapłodnienia spóźniał mi się okres 6 dni. Po 6 dniach go dostałam był lekko przerywany po 3 dniach okresu mam rózowe plamienia czy mogę zrobić test ? I mimo że jadłam wyjdzie prawidlowy ?

Gość fdffsdfsfsfsdffsdffdff
mi wyszla tez druga kreska prawie niewidoczna, i to po 10 lub wiecej minutach, bylam w ciazy, calkowity brak drugiej kreski tylko wyklucza ciaza, moim zdaniem jestes w ciazy,nie sluchaj kuzynki

a jeżeli nie byłabym w ciąży to co mogłoby być przyczyną spóźniającego sie okresu ? dobrze, poczekam kilka dni i postaram się zrobić test z pierwszego moczu , mam nadzieje ,że test tym razem wyjdzie pewniejszy. albo jedna albo dwie . a nie pół, na pół . mimo wszystko dziękuję za pomoc.

Gość dalyah82
to daj nam znac jak wyjdzie Ci kolejny test

tak, mój partner skończył we Mnie , byłam pewna ,że byly to dni nie płodne. inaczej nie wywnioskowałabym ciąży opartej tylko na spóźniającym sie okresie.

Gość florydda3
już lepiej na nic nie czekaj, tylko idź do ginekologia. jeśli nawet ten test cię okłamał to następny też to może zrobić. ginekolog to sprawdzi, a jeśli jesteś w ciąży to od razu założy ci kartę i zajmie się tobą. jeśli jednak stwierdzi że nie jesteś to spróbuje ustalić przyczynę dla której okres ci się spóźnia

Gość izuuuuuuuuulaaaaaaaaaaaaa
sylka zrób badania krwi... duzo kobiet myli okres z plamieniami w ciąży. może Ty masz właśnie te plamienia?

Gość gilenaaaa
moja koelzanka zrobila 3 testety, ktore wyszly negatywnie:) ona czula,ze ejst w ciazy. byla z blizniakami!:) ja etz bym, sie udala do lekarza,to pewniejsze i wiaodmosc " z pierwszej reki":)

izzzulaaa Okazuje się że teraz mam chyba plamienia bo przy oddawaniu moczu leci mi krew ze śluzem ( kolor różowy )

mam prywatnego ginekologa tak więc nie ma problemu ze skontaktowaniem się z nim , najpierw zrobie drugi test, jeżeli ponownie test wyjdzie pół na pół na pewno bez wachania od razu się do niego zgłoszę . dziękuję wam za pomoc. dalyah82 - na pewno was poinformuje co i jak . i jeszcze jedno , bo nie uzyskałam odpowiedzi, co mogłoby być przyczyną spóźniającego się okresu jak nie ciąża ?

Gość no ro to
a cykle masz regularne?

Gość dalyah82
nerwy/stres, torbiel na jajniku i rozne inne,