Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eklerek21

ocencie moj jadlospis dieta 1000 kcal

Polecane posty

Gość eklerek21

śniadanie owsianka (pól szklanki mleka , pól szklanki wody, 2 łyzki platków owsianych, łyzka otrąb)-200 kcal 2 sniadanie sałatkaz tunczyka( puszka tunczyka w wodzie, 50 gram kukurydzy, 50 gram papryki czerwonej) 300 kcal obiad 100 gram z piersi kurczaka i surówka z czerwonej kapusty 250 kcal podwieczorek jablko 100 kalorii kolacja jogurt 0 % z musli 80 kcal razem 980 kcal macie jakies uwagi co do tego jadlospisu?

W zależności od trybu życia i aktywności dobowej każdego człowieka można oszacować jego dzienne zapotrzebowanie kaloryczne średnio wynosi ono około 2500 - 3000 kalorii. W sytuacji, gdy zmniejszymy ilość dostarczanych kalorii do około 1000, to nasz organizm zostanie zmuszony do uruchomienia rezerw , którymi są właśnie nadmiarowe ilości tkanki tłuszczowej. Ważne jest, aby dostarczać organizmowi wszelkich niezbędnych składników odżywczych. Posiłki należy przyjmować kilka razy dziennie najlepiej 5, o stałych porach, w celu przyspieszenia tempa przemiany materii. Ten program odchudzania umożliwia utratę około 1 kilograma tygodniowo, lecz przy stosowaniu dłuższym niż miesiąc wymaga konsultacji z lekarzem. Rozkład kaloryczności poszczególnych posiłków powinien wyglądać następująco: Śniadanie : 200 kcal Drugie śniadanie: 150kcal Obiad: 350 kcal Podwieczorek: 100 kcal Kolacja : 200kcal Kolację należy spożywać najpóźniej o godzinie 19.00, a także nie powinno się zapominać o wypijaniu dostatecznej ilości niegazowanej wody mineralnej. Warto obniżać kaloryczność dostarczanych posiłków stopniowo wszelkie drastyczne zmiany mogą być źle tolerowane przez nasz organizm. Warto zacząć od eliminacji słodyczy, słodzonych napojów i alkoholu, czerwonego mięsa, żółtego sera, białego pieczywa, wszelkich słonych przekąsek typu chipsy, paluszki czy prażone orzeszki, a także najlepiej zaprzestać używania soli. Nowe menu powinno obfitować w chude mięso i nabiał, warzywa ( które można w zasadzie spożywać bez ograniczeń), natomiast ograniczamy źródła węglowodanów do niewielkich ilości kasz, czy dzikiego ryżu. Najlepszym sposobem przygotowywania posiłków jest gotowanie na parze, gotowanie lub pieczenie bez dodatku tłuszczu. Przykładowy jadłospis: Śniadanie (200 kcal): Wariant I : 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego cieniutko posmarowane masłem, 50g chudej szynki, sałatka z pomidorów, cebuli (lub szczypiorku) i papryki Wariant II : Sałatka owocowa z grejpfruta, niewielkiego plasterka ananasa i połowy jabłka (lub brzoskwini). Filiżanka jogurtu naturalnego. Wariant III : Sałatka z tuńczyka (120g tuńczyka w sosie własnym, 1 łyżka kukurydzy konserwej, 2 łyżki ryżu - gotowanego, 2 liście kapusty pekińskiej, pół cebuli) Drugie śniadanie(150 kcal): Wariant I : pomarańcza, jogurt 0% Wariant II: cienka kromeczka pieczywa pełnoziarnistego, plaster chudego twarogu, szczypior, pomidor Wariant III : mały banan, 2 mandarynki Obiad (350kcal): Wariant I : kasza gryczana (1/3 woreczka), jajko sadzone (na niewielkiej ilości tłuszczu), mizeria (ogórek , 150 g kefiru) Wariant II: 150 g gotowanej piersi z kurczaka, sałatka z pomidorów, sałaty z łyżką oliwy z oliwek Wariant III : 150 g piersi z indyka gotowanej na parze przyprawionej ziołami , kalafior lub brokuły, Podwieczorek (100kcal): Wariant I : 1 grejpfrut Wariant II: 1 jabłko Wariant III : szklanka maślanki Kolacja (200 kcal): Wariant I : 2 jajka na miękko, pół papryki Wariant II : dwie kromki chrupkiego chleba z 2 łyżeczkami twarożku każda i pomidorem pokrojonym w plasterki Wariant III : sałatka z dwóch pomidorów z fetą, połowy cebuli, przyprawiona bazylią i pieprzem, kromka pieczywa chrupkiego żytniego

Gość eklerek21
dzięki ale nie o to mi chodziło. po prostu wydaje mi sie ze to jest tzn to co jem po prostu za duzo ! moze sie myle

okey, ale podałam ci jaka ilosc kalorii na poszczegolne posilki, np 2 sniadanie powinno wynosic 150 kcal a u ciebie 300 , i na kolacje masz mniej a powinno byc wiecej, , mozna sie trzymac zasad tych i schudniesz

Gość eklerek21
wiem własnie tylko jest problem bo ja po prostu mam taka prace i jeszcze studiuje i nie mam czasu jesc tak jak dokładnie w diecie po prostu trzymam sie ilosci kalorii jakie mam dziennie zjesc i tyle

Gość ankaakk
TRAGEDIA, a "porady" jeszcze większa tragedia i kompletne kretyństwo, niezgodne z jakąkolwiek wiedzą na temat rozsądnego odchudzania. Poczytaj jaką krzywdę sobie robisz: http://www.sfd.pl/Diety_g%C5%82od%C3%B3wkowe-t384532.html Zobacz, jak wygląda MĄDRA i ZDROWA dieta (na swojej długo nie pociągniesz, już nie mówię o braku kcal, ale choćby brak zdrowych tłuszczy zrujnuje Ci cerę i włosy): http://www.sfd.pl/PRZYK%C5%81ADOWY_JAD%C5%81OSPIS_DLA_KOBIETY_OD_PODSTAW.-t493530.html I poczytaj tu: http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81opatologicznie%2C_czyli_odpowiedzi_na_najcz%C4%99%C5%9Bciej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html http://www.mnbbc.com/content.php/215-Z-kosci-na-osci-czyli-odchudzamy-si%C4%99-skutecznie