Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mika240

jaki laktator

Polecane posty

Gość Tysiak85
Ja używam Lovi Prolatis i był to idealny wybór ! Dzięki swoim funkcjom sprawia, że odciąganie pokarmu jest szybkie i bezbolesne.Urządzenie działa podłączone do prądu lub na baterie, dzięki dołączonym akcesoriom, można z niego również zrobić laktator manualny. Kolejnym plusem jest fakt, że producent dołączył kilka elementów zapasowych, dzięki czemu nie muszę się martwić, że coś zgubię i laktator stanie się bezużyteczny. Dołączona torba sprawia , że wszystkie elementy są uporządkowane i jest fajnym rozwiązaniem , gdy laktator chcemy zabrać w podróż.

Gość gość
Autorko a wolalabys reczny czy elektryczny?

Gość gość
Ja wybralam reczny, bo elektryczny bylby u mnie zbednym wydatkiem. Laktator mial byc 'na zapas' w kryzysowych sytuacjach' a jak wiemy elektryczne dosc sporo kosztuja ( porownujac np. moj reczny z akuku za niecale 40 zl to duza oszczednosc w domowym budzecie :) )

Gość gość
jesli moge polecic to tylko reczny obecnie mam reczny canabol babies i jakis elektryczny chyba medela i elektryczny w 40 min sciagnie moze 30 ml a recznym w pól godziny sciagam 70 ml- jest roznica, trzeba sie namachac ale u mnie wlasnie reczny sie sprawdzil lepiej

Gość Marion_Silver
kazdy potrzebuje innego, ja za ten akuku dałam dokładnie 45 zł

Ja mam ręczny baby ono i dwoje dzieci troszkę pokarmiłam. Siostra ma elektryczny i bardzo sobie go chwali- zalezy chyba od finansów i nastawienia. Ja laktatora używałam by pobudzić laktację-odciagałam co 2 h przez kilka dni ale przy drugim dziecku lepszy efekt przyniosło częste przystawianie dziecka prze 2 doby i laktacja była ok.

Gość swerka
Ja wybrałam laktator elektryczny .Tak jak piszecie wiele tutaj zależy od możliwośći finansoywch.Nie jest to taki tani zakup ale jeśli możecie sobie na to pozwolić to warto bo jest to bardzo wygodne. Przynajmniej dla mnie. Zerknijcie sobie również tutaj: http://www.kochamydzieci.pl/laktator-reczny-czy-elektryczny-jaki-wybrac/ Na stronie jest bardzo dobry artykuł z porównaniem jaki laktator lepiej jest wybrać. Czy elektryczny czy ręczny .jeśli już zdecydujecie się na ten elektryczny to bierzecie koniecznie na baterie. Jest znacznie wygodniejszy bo można go wszędzie ze sobą zabrać.

Gość gość
Mnie nie bylo stac na elektryczny, wiec wybor padl na reczny z akuku, bo najtanszy. dobrze ze okazal sie spoko

Gość gość
Wiesz, czasem te tansze sa lepsza opcja niz te superwypasione a przy okazji drogie. Co to za marka akuku? I ile za niego dalas ze mowisz ze tani?

Gość Marion_Silver
akuku to normalna polska marka, odchodza ci koszty zwiazane z transportem z zagranicznej fabryki, ktory jest zawarty w cenie i dlatego, cena jest okej, nie odstaje w niczym od innych laktatorów recznych

Gość gość
aha, dobrze wiedziec. Polska marka- kolejny plus :) dzieki za odpowiedz :)

Gość gość
Dziwne ze na oiomie noworodków nie ma laktatorów akuku, avent canapol, i innego szajsu.... Są tylko laktatory medeli... To tak jak porównywać farby do włosów "Joanna " do usługi farbowania w dobrym salonie fryzjerskim... Jasne medela jest droga ale nie tylko ściąga mleko ale jest e stanie pobudzić / utrzymać laktacjie kiedy to maleństwo ( np wczesniak) nie jest w stanie sam ssac. Ja mam modele swing, kupiłam mechanizm używany, a części plastikowe nowe... Wyszło 200 zł, ale to jak on ściąga porównuje się do naturalnego ssania niemowlaka... Mam też w domu ręczny awent ( prezent) . . Jeśli ktoś zachwala tego rodzaju laktatory po prostu nie miał medeli.

Gość gość
Przepraszam najmocniej ze nie jestem w stanie kupic laktatora za 2 stowy i posiłkuje sie czyms tanszym jak ten z akuku... na pewno kazdego stac na laktator za 200 zl :(

Gość gość
Ale to jest zakup na rok a nie na tydzień,a potem bez problemu sprzedasz..No.są dużo większe wydatki przy pojawieniu się dziecka niż te 200 zł.na laktator... A jak.dziecko ci się pochoruje i będzie trzeba kupić nawilżacz powietrza i inhalator....

Gość gość
Ale nie kazda matka uzywa laktatora non stop- kupilam ten z akuku na dobry poczatek przy pierwszym dziecku, a uzywalam sporadycznie, bo laktator nie byl mi az tak potrzebny. Mialam kupic taki za dwie stowy, zeby lezal w kacie?

Gość Marion_Silver
mnie tez szkoda bylo kasy, tym bardziej, ze ten akuku to 40zł a dobrze sciagal pokarm, nie wiem byc moze miala dobra laktacje po prostu, kolezanka po cesarce miala tak, ze nic jej nie lecialo kompletnie, i nic nie pomagalo

Gość dolga
Moim zdaniem laktator zawsze się przydaje przy dziecku. I jeśli ktoś się musi zastanawiać jaki laktator wybrać czy ręczny czy elektryczny, to polecam laktator LOVI Prolactis, ponieważ ten laktator ma te dwie opcje w jednym. Do tego jest super, bo bardzo cicho pracuje i nie budzi mojego dzieciątka. Ważne jest także to, iż jest tak delikatny, że ściąganie pokarmu nie jest w końcu dla mnie męką, tylko przyjemnością.

Ja polecam elektryczny medela swing. Mnie nie zawodzi w pol godziny potrafie odciagnac 220-280 ml mleka. Jest szybki, cichy i rozkreca laktacje

Gość sylaass
Fajnie się sprawdza w moim wypadku odciąganie pokarmu za pomocą laktatora Komfort. Duża ulga. Początkowo nie byłam przekonana do takiej techniki, ale zaczęłam mieć takie bóle w piersiach, że innej opcji nie było.

Gość yulkk
Dla mnie wygodnym laktatorem jest model Komfort wyprodukowany przez Sanity. Ale to jest indywidualna kwestia. Dobrze jest sobie samej porównać, sprawdzić konkretne typy, bo każda z mam ma inne potrzeby. Sama się już przekonałam, że to co dla wielu było okej, dla mnie niekoniecznie.

Gość Sławka643
Ja np., używam ręcznego laktatora z Simed i bardzo sobie chwalę.mam model LR-8 (http://www.simed.pl/produkty/laktatory/ ) i jest bardzo łatwy w użyciu, można regulować siłę i predkość odciągania mleka i do tego łatwo się go czyści. Jak dla mnie super sprawa