Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za ludzie...

praca w MLM

Polecane posty

Gość co za ludzie...

jestem mloda osobba i bardzo zafascynowala mnie praca w MLM . Myslicie ze moze mi sie tam udac osiagnac sukces ?? narazie robie wszystko zeby tak bylo .

Gość co za ludzie...
dodam ze nikogo nie naciagam pracuje przez neta

Gość co za ludzie...
ktos tez tak pracuje?

ja pracuje w MLM-ie chociaż teraz zrobiłam sobie przerwę :) bo nie mam na tyle czasu... Oczywiście że osiągniesz sukces musisz tylko uzbroić się w cierpliwość :) jak się przyłożysz zobaczysz szybko efekty :)

Gość co za ludzie...
Blondiii... wiem wszyscy tak mowia a ja jakos nie potrafie w to uwierzyc . ze mozna sie np z tego utrzymac wiem ze sa tacy co tak robia . Teraz zabieram sie do roboty i czekam na efekty;)

MLM to marketing sieciowy. Mam znajomych w tym super sprawa tylko naprawdę trzeba się wziąć w garść, żeby coś osiągnąć... na tym zarabia się fajne pieniążki tylko musisz chcieć. Nie możesz się poddać, a tu łatwo się poddać ;)

Gość hm, a jak wyglada ta praca
dokladnie na czym polega? wziac w garsc, tzn? trzeba spedzac w sieci wiele godzin? czy mozna to traktowac jako zajecie dodatkowe? gdzie mozna o tym poczytac, zatrudnic sie?

Marketing wielopoziomowy, inaczej zwany MLM (ang. multi-level marketing) również marketing sieciowy. Termin określający strategię marketingową i sposób funkcjonowania firmy oraz jej współpracowników niezależnych dystrybutorów. Marketing wielopoziomowy to gałąź sprzedaży bezpośredniej, czyli polega na oferowaniu towarów i usług bezpośrednio konsumentom, na zasadach kontaktów indywidualnych, zazwyczaj w domu klienta, miejscu pracy lub w innych miejscach, poza stałymi punktami sprzedaży detalicznej. Jest to forma sprzedaży detalicznej poza tradycyjną siecią sklepową. Sprzedaż bezpośrednia wymaga osobistej prezentacji produktu i udzielenia stosownych wyjaśnień. Marketing wielopoziomowy pozwala sprzedawcom na budowanie osobistych struktur współpracowników, od których obrotu otrzymuje się dodatkowe prowizje. Każdy sprzedawca w marketingu wielopoziomowym ma możliwość zbudowania własnej struktury handlowców, w której każdy z nich wynagradzany jest na podstawie obowiązującego w danej firmie planu marketingowego. Jednocześnie, bycie wyżej w firmowej hierarchii niekoniecznie przekłada się na wyższe zarobki - zależą one bowiem od wspomnianego planu marketingowego. Sprzedaż netto wszystkich przedsiębiorstw sektora na polskim rynku wzrosła w 2009 roku o 4% do ok. 2 miliardów 280 milionów złotych. Pod koniec 2009 roku sprzedażą bezpośrednią w tym MLM zajmowało się w Polsce ponad 869 tys. osób (przy 752 tys. w roku poprzednim). W branży nadal zdecydowanie przeważają kobiety stanowią aż 88% sprzedawców. Dla około 85% dystrybutorów nie jest to główne zajęcie, a okazja do dorobienia prowizji do pensji. Największą popularnością wśród oferowanych produktów w MLM cieszą się kosmetyki. Niemniej ich udział w ogólnej sprzedaży sektora systematycznie maleje. W 2009 roku było to nieco powyżej 68,5% wobec niecałych 70% w roku 2008, 74,5% w 2007 roku i aż 85% w 2005 r. O prawie 1,5% w stosunku do roku ubiegłego spadła sprzedaż suplementów diety i artykułów dietetycznych w roku 2009 osiągnęła ona pułap nieco powyżej 8%. Minimalnie wzrosło zainteresowanie sprzętem gospodarstwa domowego (2008 r. 16,10%, 2009 r. 16,34%) oraz usługami telekomunikacyjnymi (2008 r. 0,80%, 2009 r. 1,10%). Natomiast o blisko 2% w stosunku do roku 2008 wzrosła sprzedaż odzieży, biżuterii i innych akcesoriów mody w 2009 roku wyniosła ona 5,01% (dane za: Polskie Stowarzyszenie Sprzedaży Bezpośredniej). Bardzo często ten system mylony jest z klasyczną sprzedażą bezpośrednią (od której znacznie się różni nie musimy sprzedawać), bądź też z piramidą finansową, która jest nielegalna (bo w piramidzie żaden produkt ani usługa nie jest przekazywana, stąd nielegalność takiej organizacji). Prekursorem firmy marketingu wielopoziomowego jest Amway. Marketing wielopoziomowy mylony jest często z konstrukcją znaną jako piramida finansowa. Różnica polega na tym, że w marketingu wielopoziomowym każdy węzeł drzewa sprzedaży może mieć własnych klientów, którym dostarcza towary wg ich potrzeb, przy czym jakość przeważnie przynajmniej w pewnym stopniu odpowiada cenie[potrzebne źródło] a często cena jest niższa w porównaniu do przedmiotów podobnej jakości w sklepach ze względu na mniejszą ilość pośredników. W piramidach finansowych nie ma zazwyczaj towarów lub występują pseudotowary np. tzw. raporty. W marketingu wielopoziomowym węzeł zarabia na sprzedaży prowadzonej osobiście oraz na sprzedaży partnerów zgromadzonych w węzłach poniżej własnego. Węzeł nie zarabia na samym pozyskiwaniu nowych węzłów poniżej. W piramidzie finansowej zarobek węzła pochodzi wyłącznie z bardzo wysokiego wpisowego, wpłacanego przez nowych członków struktury za prawo włączenia się w tę strukturę. Spis treści

przez neta :O boże wy tylko o jenny potraficie pisać i o głupotach nie macie o niczym pojęcia już w życiu ? :O

Jestem dystrybutorem fm buduję własną grupę dystrybucyjną, zamierzam ruszyć z tym za pół roku na wysokich obrotach, bo przez brak czasu stanęłam w miejscu.

może dla was to gówno dla mnie to zajebista praca i przede wszystkim przyjemność, poznawanie fajnych nowych ludzi. Jak nie masz pojęcia o tej pracy to się nie wypowiadaj...

gówno to można zarobić w marketach :O wy nie macie ludzie pojęcia ile można na tym zarabiać nie macie pojęcia na czym dokładnie ta praca polega za to macie tyle do powiedzenia :O żal :O

Gość aga T
NAJLEPSZY SYSTEM PRACY I NAJLEPIEJ SPRAWDZONY W FIRMIE ORIFLAME !POLECAM TAM WSZYSCY SA ROZLICZENI Z SWOJEJ PRACY DOKLADNIE I RZETELNIE !Niesamowita propozycja ORIFLAME za 1zł nadal aktualna! w nowym katalogu nr 13 zapraszam do zakupów z kartą rabatową Twój specjalny link sponsorski: www.oriflame.pl/recruits/online-registration.jhtml?sponsor=1712813 W Katalogu 13 na nowe osoby, które zdecydują się dołączyć do Oriflame, czekają wyjątkowo eleganckie nagrody o wartości prawie 300 zł! Zapraszam do wspolpracy chetnie doradze jak zaczac poprowadze pomoge osiagnac odpowiednie korzysci. praca dla kazdego. Wystarczy chciec i sprobowac