Hahahahahahahahahahaha. 0 Napisano Grudzień 14, 2011 Uprałam firanki, wywirowałam , poskładałam i zostawiłam. Powiesiłam, i są pomięte. Co tu zrobić, żeby były proste i sztywne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hahahahahahahahahahaha. 0 Napisano Grudzień 14, 2011 Firanki się wogóle prasuje?:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Grudzień 14, 2011 niestety, prasuje się i to bardzo niewygodnie dlatego przy kupowaniu warto zwrócić uwagę na to, czy sie gniotą, czy nie no to masz wieczór z głowy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zdezorientowana.............. Napisano Grudzień 14, 2011 Wypierz jeszcze raz i wilgotne powieś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miarka 0 Napisano Grudzień 14, 2011 Jaki wieczór? prasują się super tylko trzeba ustawić niską temp ale mocne parowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Grudzień 14, 2011 uhm i takie naparowane wilgotne spdają z deski na podłogę i z powrotem sie gniotą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hahahahahahahahahahaha. 0 Napisano Grudzień 14, 2011 Ja sobie powiesiłam wilgotne. I nic. Próbowałam prasować je parą, i nic. Są miękkie. Niczym nie mogę ich usztywnić :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hahahahahahahahahahaha. 0 Napisano Grudzień 14, 2011 Ewa, 33 A Ty jak robisz z tymi firanami? :D Ja już może drugi dzień użeram z tym problemem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Grudzień 14, 2011 mam jedne, które muszę prasować, za to 10 metrów :( dwa razy w roku odwalam te mordęgę, ja prasuję, M. wyciąga spod deski/żelazka "na pokój" i jako-tako to wygląda w drugim oknie mam makarony, w trzecim jest tylko roleta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hahahahahahahahahahaha. 0 Napisano Grudzień 14, 2011 Z firanami w pokoju nie miałam większych problemów. Tylko tyle,że były bardzo sztywne, jak kupowałam i takie zostały. W Kuchni chciałam wziąć jakieś delikatne:) No i kiepsko na tym wyszłam :( Malutkie mam okna, więc i firanka mała :D Mam dużo okien, dużą kuchnię mam, to rozświetliło wnętrze:) No i chyba będę musiała je znów prasować, ale boję się że je spale... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość **Pola Napisano Grudzień 14, 2011 A moje właśnie skończyły się prać. Bez wirowania. Teraz okapują nad wanną. Za chwilkę je powieszę. Jeszcze wilgotne. Bez prasowania. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość **Pola Napisano Grudzień 14, 2011 Już wisi. Czysta, piękna, bez zagnieceń. Uchyliłam okno, żeby doschła. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Pola 0 Napisano Grudzień 14, 2011 O, w takiej czarnej sukience zaraz lepiej wyglądam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość op111 Napisano Grudzień 15, 2011 Jeśli masz firany z żakardu ,to wystarczy je wilgotne powiesiić na okno i lekko naciągnąć i ułożyć fałdki(brzuszki) ,a po wyschnięciu tak zostanie.Jeśli masz firany z woalu czy organtyny ,trzeba je prasować ,najlepiej żelazkiem z dużą ilością pary,każdy kawałek po przeprasowaniu lekko rozwichrzyć,nie wiem jak to określić ,aby para uciekła.Nie układać w żadne kanty ,tylko lekko rozłożyć.Po zawieszeniu przejedź parą z żelazka pionowo(chyba każde z parą ma teraz funkcję prasowania pionowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 8, 2014 Może krochmal? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 16, 2018 Najlepiej kupić żelazko do prasowania w pionie, bardzo przydatne urządzenie https://www2.braunhousehold.com/pl-pl/jak-dbac-o-ubrania/prasowanie-w-pionie-do-czego-jest-przydatne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 16, 2018 tak, tak żelazko ktore prasuje w pionie jest super, mam zelazko z generatorem pary, wlasnie brauna, carestyle 5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach