Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elektryczna pomarancza..

dziewczyny poratujcie, jaki macie metraż łazienki, macie wanne czy prysznic?

Polecane posty

kupiliśmy mieszkanie i mam malutką łazienkę (ok.5m2 w prostokącie), musimy wstawić do niej: wc- podwieszony,przycisk spłuczki w ścianie, umywalkę nablatową, pralkę no i właśnie co najgorsze wybrać: czy wanna czy kabina? problem jest w tym, że nie wiemy czy się to wszystko zmieści jak wannę wstawimy i radzono nam brodzik i kabinę, ale znowu mamy 26miesieczne dziecko i jestem w 12tc, wiec będzie dwoje maluchów no i wtedy wanna by się przydała. a u Was jak jest?

Gość zmęczona mama
a moze większy brodzik? tak zeby w razie czego posłużył jako mała wanna :)

Gość xbox
my mamy dużą łazienkę ( wanna 170 cm, prysznic, umywalka, wc, bidet i pralka). na waszym miejscu wybrałabym wanne, zawsze mozesz do niej wejść i szybki prysznic wziąć. maluszki też będą mieć radochę przy kąpieli - wiadomo pluskanie w wannie z kaczuszkami - bezcenne.

Gość dsadasda
ja też mam taka łazienkę, tyle że nie w prostokącie mam wc podwieszany, umywalkę 'naszafkową', wannę taką zwykła, niezbyt długą i pralkę i ise mieści

ja mam chyba najmniejszą łazienkę na świecie, a mam jedno i drugie. W domu rodzinnym miałam kabinę prysznicową i uwielbiałam ja - w bloku niejako z dobrodziejstwem inwentarza mam wannę. Domontowaliśmy nad nią taki drążek specjalny i dokupiłam fajną zaslonę prysznicową (nie plastykową, tylko tekstylną) - Leroy Merlin, w sumie koszt jakieś 150 zł. Mój mąż lubi poleżeć w wannie, ja natomiast uskuteczniam prysznic "stojący" - mamy 2 w 1 i jest super:) Są też specjalne wanny z montowana szklaną scianką, ale to już droższa sprawa niż zasłonka:)

umywalka nablatowa w malej lazience? glupi pomysl:O naszafkowa jest dobrym rozwiazanem,od razu masz miejsce na rozne rzeczy

Gość juz niedlugo mamusia 2012
Mam lazienke nieco ponad 4m i jest w niej kabina. Ale takie mieszkanie kupilam, osobiscie chyba wybralabym niewielka wanne - ze wzgledu na dziecko i suszarke na pranie (teraz nei bardzo mamp gdzie zamontowac)

Gość ja mialam ten sam problem
i zdecydowalam wziac kabine ale z wysokim brodzikiem. Mam 2 dzieci ( 3 latka i 16 mcy) napuszczam wody i oboje sie kapia w tym brodziku

teosia, chodzi mi o naszafkową, będzie taka jakby miska stojąca na szafce:) chyba o tym samym myślimy? bardzo chciałabym wannę, ale czy się zmieści do takiej klitki? mieliśmy właśnie pomysł,by zrobić wannę z tą szklaną szybą, z jednej strony baterię, a z drugiej zamontowaną w ścianie deszczownicę, żeby miała charakter prysznica, ale wszystko rozchodzi się o to czy miejsca na to wszystko starczy w takiej 5metrowej łazieneczce.

aha:)myslalam, ze piszesz o takiej typowo na blat, a sam blat duzo miejsca pochlania wiec dlatego pisalam ze to kiepski pomysl:) na szafke jak najbardziej:)

właśnie nie, bo kuchnia też mała, już lodówkę wyrzuciliśmy obok kuchni, w taki mały przedpokoik połączony z kuchnią (wyburzyliśmy ścianę pomiędzy nimi), w kuchni jest też zmywarka, więc lipa:o

jeszcze w tych cholernych blokach sporo miejsca zajmują kominy wentylacyjne zabudowane i zmniejsza to sporo łazienkę. także mam do dyspozycji kącik na pralkę i ścianę, na której jakbym postawiła wannę i wc to by na zlew już miejsca nie było...zmieściłby się jedynie jakby był brodzik...

u tesciowej mam prysznic z takim wysokim brodzikiem, do którego sama nie lubię wchodzić, ale dzieci się w tym kąpie fantastycznie - trzeba tylko zamontować możliwie duże otwarcie

Gość no to dupa blada
Ja mam łazienkę blokową w najwęższym miejscu 140x180 cm, a w najszerszym 180x180 cm, mam w niej kibel podwieszany, wannę 140 cm i szafkę z postawioną na niej umywalką. Pralka w kuchni. Kuchnia powiększona kosztem połowy przedpokoju. Pozostała część przedpokoju poszerzona kosztem pokoju, w którym ta akurat przestrzeń byłaby i tak nie wykorzystana.

ja mam łazienkę 1.7mx1.8m=3,06m2, to dopiero wielka łazienka, co?? :) i mam wannę 170 cm z parawanem od ściany do ściany i jest fantastycznie! polecam takie rozwiązanie, ale nie jakąś chińską kabino-wannę z marketu z lampkami i bajerami tandetnymi, tylko zwykłą wannę i przeszklony parawan dobrych firm. Do tego jakąś fajną baterię i duuuużą słuchawę prysznicową lub deszczownicę :) Bajka :)

są też takie nieduże wanny narożne - pasują w niektórych układach..kurcze naprawdę trudno radzić tak na sucho - beż żadnych wymiarów

Gość my tez
kupilismy mieszkanie i nasza lazienka ma ok 4,8m2. bedzie w niej i wanna i prysznic - wanna na cala dlugosc jednej sciany - ok 2m do tego szklany parawan nawannowy (jest mocowany do sciany tylko w jednej czesci wanny i mozna go otworzyc aby miec dostep do calej powierzchni wanny), np taki - ten akurat jest poliestrowy, my bedziemy miec szklany http://www.leroymerlin.pl/produkty/parawan-nawannowy-spring-aquaform,1126623537,1175008136.html

Gość łazienka 3,40m2
mam łazienkę 3,40m2, wymiary 1,70x2,00. Stoi w niej mała umywalka szer. 40cm nadblatowa tzn. stoi pod nią szafka też o szerokości 40cm - w komplecie kupiłam to na allegro. W rogu mam kabinę prysznicową z panelem i deszczownicą i wysokim brodzikiem, który synkowi służy jako wanna. Obok prysznica stoi wysoka szafka wys. 1,80, szer na 45cm. Mam w niej wszystkie kosmetyki, środki czystości, a na dole w niej jest kosz na brudną bieliznę. Na wprost mam pralkę i ubikację. O dziwo w takim układzie mam o wiele większą łazienkę niż jak poprzednio miałam wanne, pomimo że w jej miejsce daliśmy kabinę i wysoką szafkę.

Gość chwilowa emigracja........
ja mam w nowym mieszkaniu jeszcze mniejsza lazienke bo 3.60m i ma ksztalt prostokata i wstawilam tam wanne 150cm, kibelek i mala umywalke a po nia szafke. Jeszcze musze tam pralke mala zmiescic. Klaustrofobii sie chyba tam nabawie :D I zdecydowanie jestem za wanna. Teraz w wynajmowanym mieszkaniu mam prysznic i nawet jakiegos prania nie mozna tam zrobic. Poza tym tak jak ktos pisal w wannie mozna zamontowac parawan (szklany badz zwykly) i wtedy mozna tez brac szybki prysznic.

Gość Odrazupomyślałam o łazience
nie będzie u nich ty 5/3 m2. mniej na pewno.Także będzie pasowała u ciebie

Gość Odrazupomyślałam o łazience
A kuchnię macie koło łazienki?Bo teście pralkę wmontowali w kuchni.Wszystko się ładnie prezentuje.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbb
teraz można kupic wanno-kabine.Masz na jednej powierzchni dwa w jednym i korzystasz jak chcesz.Zrób rekonesans po sklepach a zobaczysz,że coś tam sobie wypatrzysz do swojej łazienki.Popieram poprzedniczki-umywalka blatowa to zły pomysł, podwieszany kibelek jest ok, optycznie powiększy przestrzeń, to samo z meblami do łazienki- wybieraj te na nózkach, nie na cokołach.Sa praktyczniejsze i tez stwarzaja optyczne wrażenie wiekszej przestrzeni.

dzięki wszystkim za odpowiedzi. jak się okazało ta łazienka ma pewnie z 4metry, nie wiem jeszcze dokładnie jak to będzie, bo jeszcze nie została wyburzona ściana między łazienką, a wc. ja bym bardzo chciała wannę, ale po prostu nie wiem czy się zmieści choćby taka narożna malutka. mam do wykorzystania właściwie jedną ścianę o długości ok. 3m i jeden kącik na innej ścianie np. na pralkę, jakbym mogła Wam narysować to z chęcią, ale nie ma opcji:) w łazience jest utrudnienie i pomniejszenie przez ten cholerny zabudowany komin wentylacyjny zabierający co najmniej pół metra, no i też za sedesem za ścianą leci pełno rur w pionie, więc wc też jest pomniejszone o co najmniej pół metra. tak to za komuny budowali. wywaliłabym pralkę do kuchni, ale kuchnia też mała i mam tam zmywarkę, więc pralka nie ma gdzie wejść...no trudno, dzięki jeszcze raz wszystkim, jeśli projektantka z salonu płytek i ekipa remontowa nic nie wymyśli pozostanie mi jedna opcja- kabina z wysokim brodzikiem. pozdrawiam serdecznie!

Gość kozzzzzzzzzzzza
Jeśli problem ciągle aktualny, to ja namawiam na wannę! Też mam malutką łazienkę i właśnie dlatego wybrałam wannę, jest bardziej funkcjonalna. Mam taką 140 x 70 cm z firmy Sanplast, a nad nią pod sufitem suszarka na pranie i na wszystko jest miejsce :)

Gość karoncja
Mamy 3 metry kwadratowe i taki prysznic - http://www.e-inclusive.pl/Prysznice-%C5%82azienkowe-i-brodziki/Drzwi-i-%C5%9Bciany-prysznicowe/KO%C5%82O-NIVEN-skrzyd%C5%82owe-90-cm-chrom-satyna-lewe.html Tak więc można. Kwestia dopasowania pozostałych elementów ;-)

Gość gość
osobiscie jestem zwolenniczka prysznica - wygodniejsze i syzbsze rozwiazanie niz wanna, wybralam kabine natryskowa city-n marki roca