Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .;.;.;.;.;.;.;.;.;

jak wasze niemowlaki reagują na choinkę?

Polecane posty

Gość .;.;.;.;.;.;.;.;.;

czesc mamy. Mam synka 11miesiecy. Bardzo zywe z niego dziecko. Chcialabym kupic choinke, ale nie wiem czy jest sens. Jesli mialabym codziennie go od niej odciagac i sie denerwowac to chyba podziekuje. Dodam, ze nie mam mozliwosci aby choinke ustawic "gdzies wyzej". Stad moje pytanie jak to bylo u was? Czy mzoe dziecko po paru dniach przestalo sie interesowac drzewkiem?

Ja w tamtym roku mialam pozrywane bombki a te co byly ze styropianu zostaly pogryzione. ogolnie ciezko bylo odciagnac corke od choinki

Gość rrrrrrrrrrrr
kup małą z plastikowymi bombkami a nie odbieraj dziecku radości jaką jest choinka nie rozumiem matek którym nie chce się pilnować dzieci najlepiej to nic im nie kupować żeby nie popsuły żeby mamusia się nie denerwowała itp. to jak mają te dzieciątka poznawać świat

Gość .;.;.;.;.;.;.;.;.;
poprostu boję się ze przez chwile nieuwagi choinka wyladuje na dziecku tak trudno to zrozumiec

też się obawiałam pierwszych swiąt- bo mój młody to tornado. o dziwo choinkę miał w nosie:D raz się zapowietrzył na jej widok i na tym koniec- no moze kilka pojedynczych incydentów. Kup plastikowe bombki, choinę dodatkowo przymocuj gdzieś sznurkiem- dasz radę

jak bedziesz miala sztuczną choinkę to nic się nie stanie moja w tamtym roku przewrocila ja z 5 razy i nic się nie stało. oczywiście miałam bombki plastikowe i ze styropianu bo o szklane to się bałam. W tym roku córcia nie może się już doczekać i tylko szuka gdzie są choinki

Gość a ja bede
miala taka choinke jak w reklamie orange bo moj synek ma 14 mies i tez boje sie ze cos moze jej sie stac

Gość rrrrrrrrrrrr
trudno bo jak ktoś napisał można ją przywiązać a nie odbierać dziecku frajdę a jeżeli choinka będzie mała z plastikowymi bombkami to co może się stać nawet jak dziecko ją na siebie przewróci?przestraszy się i więcej nie ruszy

Gość .;.;.;.;.;.;.;.;.;
heheh dobre z ta reklama orange ale i tak by sie wspinal po tym pienku :)

można jeszcze dziecku pokazać że igły kłują a lampki parzą i też część da sobie spokój z zaczepianiem drzewka:D

Gość a ja bede
mi tez sie to spodobalo wiec postanowilam ze taka u mnie bedzie w tym roku

Gość op111
Ubierz choinkę od góry do polowy,może nie wygląda tak efektownie ,ale za to jest radość ,ja tak miałam i dało się wytrzymać.

Gość a ja bede
no tak ale u mnie w tym roku wigilia na 40 osob wiec bedzie troche dzieci i wole sobie to ulatwic

Gość .;.;.;.;.;.;.;.;.;
Przekonałyście mnie :) Dzis ajde do OBI po choinke :)

Gość a ja bede
tez bym pojechala dzis ale musze w pracy siedziec :(

Gość ja tez mam 11miesieczniaka
w domku i choinke ubiore 3 dni przed wigilia, a jak by bardzo do niej ciagla rozbiore wczesniej zaraz po swietach kupie zywa i wloze ja w donice z ziemia bedzie ciezka i stabilna :)

a co to za problem zerkać na choinkę? jeśli dziecko jest uczone że nie można ruszac niczego to tego nei zrobi, a z pewnością bedzie zachwycone kolorową choinką, juz nie przesadzajmy, że to jakis problem...

Gość ,;,;,;,,;,;,;,,;,;,;,;,,;
Cukierki to byloby jeszcze wieksze zagrozenie niz bombki:D do kogos kto taki cwany ze jak dziecko sie uczy ze nie wolno to powinno wiedziec...otoz moje dziecko caly czas sie tego uczy i dziennie zdanie ,,nie wolna,, w moim domu pada z tysiac razy. Mimo to on i tak zaraz pojdzie otwierac szafke..