Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nacka

Czy adoptowany brat to rodzina?

Polecane posty

Gość nacka

Czy adoptowany brat to rodzina? według was. bym chciała mieć rodzeństwo, a moja rodzice chcą adoptować dziecko, ale i tak wszyscy mówią, że to nie będzie rodzina

tak, wg prawa adopcja = przyjęcie do rodziny na prawach równych z prawami biologicznego członka rodziny

a tego, co mówią "wszyscy" i tak nie zmienisz ani Ty, ani kafeterianie, więc Twoje pytanie jest trochę bez sensu

Gość lela***
głupie płytkie pytanie :-0 ile ty masz lat? 12 - scie?

Gość mała 09456
to po co chcą adoptrować jeśli nie będą go uważać za rodzinę? a za kogo? za służącego?

Gość nacka
nie chodzi o rodziców tylko o innych ludzi. rodzice są zdania, że to jest rodzina. po prostu z waszego punktu widze, czy według was adoptowane rodzeństwo mozna traktowac jak rodzone, czy byscie tak samo kochali. co w tym pytaniu jest dziwnego? ;//

Gość mała 09456
oczywiście, że kocha się tak samo albo i jeszcze mocniej - bo dziecko takie "darowane", skrzywdzone, odrzucone przez kogoś mu najbliższego - jego biologiczną matkę

dziwne jest to, ze pytasz i słuchasz obcych ludzi o własne uczucia? niby skąd mamy wiedzieć, jak będziesz traktować adoptowanego brata? pytasz, czy można go traktować jak rodzinego i kochać jak rodzonego chyba to jest oczywiste, że można zadaj może jakieś konkretne, sensowne pytanie, bo na razie to bez sansu piszesz

Gość mała 09456
a zresztą, każdego koch się inaczej bo każdy jest inny ja mam 2 rodzeństwa siostra siostra jest samotnikiem, małomówna, ma swoje studia, pasje, życie brat za to - dusza towarzystwa, pogadać z nim można na każdy temat - mam z nim bliski kontakt każdy jest inny a Ty cieszysz się, że będzie nowe dziecko w rodzinie??

Gość nacka
ja sie bardzo ciesze. nie pytam o moje uczucia jak ktoś stwierdził tylko jak WY byscie traktowali taką osobę. i jeszcze raz... co w tym pytaniu jest dziwnego?

Gość nacka
można legalnie ruchać się z adoptowanym bratem?

Gość nacka
ludzieto chyba nie mają co robić.to nie ja napisałam o ruchaniu.

Gość Mam adoptowanego brata
Adobtowany członek rodziny zazwyczaj albo jest dziwny albo wogle niema kultury osobistej to koszmar tla starszego rodzeństwa rodziny do której trafił.Moim zdanjem adobtowane rodzeństwo powinno mieć najmiejsze prawa np.nie powinny dziedziczyć RODZINNEGO spadku ktury jest od pokoleń albo krucej.