Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uhuhuka

bony

Polecane posty

No niestety od bonów pobierany jest podatek, najczesciej z grudniowej pensji. Poza ty kazdy pracownik ma prawo wgladu do regulaminu oraz prawo do sprawozdania na co przeznaczone zostaly pieniadze z funduszu socialnego.

Gość mama synkaaaaaa
ja sie należa? jesli z wynagrodzenie nie odprowadzaja Ci kasy na tzw fundusz socjalny to z czego maja ci te bony/paczki dac? na macierzynskim sie naleza ale na wychowawczym juz nie !

Bony już dosłałam, sodexo 450zł, ale paczki dla dziecka nie, choć podobno się dostaje, tylko , że ja mam małe roczne dziecko, jemu też się należy taka paczka?

To bardzo ciekawe ale jak napisalam - dostałam bony (500 zł) oraz paczkę kiedy bylam na wychowawczym. W tym roku moja kolezanka jest na wychowawczym ( nie była ani dnia w pracy) i tez dostanie bony. I dostanie duzo kasy bo bony rozdziela sie wg kryterium dochodowego. Ona nie zarobiła nic w tym roku wiec dostanie najwiecej :)

Moj synek ma 6 mies i dostnie paczke. 3 lata temu corka miala 4 miesiace i tez dostała paczke. Co ma wiek do tego? Jest dziecko czy nie ma dziecka?

Gość jhajdh
Ja jestem na wychowawczym i dostałam paczkę dla dziecka i 200 zł bonów. Mąż paczkę i 300 zł bonów.

ja podpisuje rowniez liste z paczkami. Jest tam podana wartosc paczki. w zeszlym roku bylo 180 zl. Teraz ponoc są jeszcze fajniejsze i bardziej dostosowane do wieku dziecka. A informacje o paczkach zbierano w pazdzierniku. Wtedy ptano o wiek dzieci.

e to dla mnie na pewno już za póżno . Szkoda w sumie, że nie dopytałam o to, ale trudno. Dostałaś je razem z bonami? Ja jestem teraz na wychowawczym i bony przyszły mi pocztą.

Ja musialam zawsze zglaszac sie osobiscie po bony. I zawsze wtedy odbieralam tez paczke. W tym roku jestem jeszcze na urlopie wypoczynkowym ale 20 grudnia wracam do pracy i wtedy odbiore paczke.

w poprzednich latach corka dostawala mnostwo słodyczy - czekoladki, pierniczki, lizaki, wafelki + jakas maskotka. w tym roku kolezanka dla swojej rocznej coreczki odebrala paczke gdzie byly slodycze ale tez zabawka ktora mowi i spiewa po polsku i angielsku, jakas ksiązeczka ktora uczy slowek i czyta bajki, jakies klocki dla takich maluchów. Nie wiem jakie beda paczki dla moich dzieci ale mysle ze tez beda fajne :) postarali sie w tym roku :)

Fajnie:-) w przyszłym roku już się nie załapię, bo pewnie nie przedłużą mi umowy, bo kończy mi się w lipcu, a ja nie wracam:-( Także cieszę się i tak z tych bonów;-)

Pewnie - trzeba sie cieszyc :) bo jak widac większosc matek na wychowawczym jest pomijane. U mnie ponad to są współfinansowane wczasy pod gruszą.