Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świątecznieniezaczerniona

YASMIN - pominięta tabletka w 3 tygodniu lepiej połączyć opakowania czy przerwa?

Polecane posty

No i pierwszy raz mi się zdarzyło - zapomniałam wczoraj tabletki - 17'tej z opakowania. Zorientowałam się teraz, kiedy miałam wziąść z dnia dzisiejszego. Wg. ulotki mam wziąść 2 na raz i nie robić przerwy albo już zrobić przerwę. Chciałabym jednak kontynuować zaczynanie opakowanie tak jak do tej pory czyli od wtorku. Nie wiem czy przerwa nie będzie za krótka i co będzie lepsze - zrobienie przerwy czy połączenie?

albo robisz normalną 7 dniową przerwę (nie krótszą) albo łączysz dwie paczki, oba wyjścia będą tak samo dobre więc do Ciebie nalezy wybór

Poprostu chcę wybrać opcję, która mniej "zachwieje" organizmem. Z jednej strony w wakacje połączyłam opakowania, z drugiej teraz święta na karku, sprzątanie, gotowanie i pominięcie krwawienia byłoby mi na rękę (normalnie dostałabym w święta więc też nie za fajnie, tym bradziej, że zawsze się gorzej wtedy czuję) Więc wezmę chyba wczorajszą i dziesiejszą tabletkę jednocześnie, chociaż się tego troche boję (!?) i połączę opakowania.

Gość ja jak zapomnę
a zdarza mi się to raz na dwa miesiące... następnego dnia biorę normalnie...bez przesady....nie bierze się zaległej tabletki z obecną!!!

etam nie martw się, mi się zdarzyło i łączyć opakowania i przez pomyłkę raz wzięłam dwie tabletki jednego dnia, nic Ci sie od tego nie stanie

Tak mam w ulotce albo wziaść zapomnianą tabletkę nawet jeżeli muszę wziaść dwie jednocześnie albo zrobić juz przerwę... straszycie mnie a czas mi ucieka już 40 minut spóźnienia kolejnego ;)

Gość gość
Pomocy!!! Zadzwoniło mi dziś przypomnienie o wzięciu tabletki, więc wzięłam. Coś mi nie grało... spojrzałam na kalendarz i "była" niedziela, następnie spojrzałam na blister, i przyjęłam tabletkę z soboty. I teraz się zaczyna historia... według ulotki powinnam albo przyjąć jak najszybciej pominiętą tabletkę, a następnie zacząć kolejne opakowanie bez przerwy, albo nie brać już żadnych tabletek i po 7 dniach (bądź krócej) zacząć nowe opakowanie. Tylko, że ja zapomniałam 20 tabletki, a przyjęłam 21, więc robienie przerwy już odpada, a branie następnego opakowania nie wiem czy do końca ma sens, bo wzięłam tylko jedną tabletkę (w całym cyklu 20 tabletek, nie 21) 19 dnia wzięłam o czasie i 21 dnia również, 20 dnia jakby nie było. Co teraz? przyjąć w końcu tą 21 w tym cyklu, mimo że minęło już 7 godzin od przyjęcia tabletki dnia 21, czy zrobić normalną przerwę, nie przyjmując tej tabletki wcale, czy ją jednak przyjąć? Czy zabezpieczenie dodatkowe jest wymagane przez 7 dni, czy dłużej? Zgłupiałam nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na taki przypadek. Pomóżcie!

najlepiej nie robić 7 dniowej przerwy tylko od razu zacząć kolejne opakowanie :) do tego możesz dodatkowo się zabezpieczać przez 7 dni :)

Gość gość
Witam, Jezeli zazwyczaj przyjmuje tabletkę o 14 a dzis zapomniałam i przyjęłam o 1.45 wiec teoretycznie 12h nie minęło. Czy ochrona wciąż bedzie zachowana? Pozdrawiam