Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidia880352

Po menopauzie waga ani drgnie. Co jeszcze można zrobić?

Polecane posty

Gość lidia880352

Liczę na Waszą pomoc. Moja mama obecnie lat 51 ma okropne problemy z wagą. Nigdy nie była jakoś super szczupła ale powiedzmy że mieściła się w normie. Po menopauzie bardzo szybko przytyla +/- 25 kg i teraz nie może się tej nadwagi za cholere pozbyć. Zmieniła nawyki żywieniowe, godzine dziennie pływa i godzine jeździ na rowerze stacjonarnym a waga ani drgnie. Jest bardzo dobita a ja nie wiem jak jej pomóc. Zastanawiam się czy to nie problemy hormonalne? Może ktoś z Waszych znajomych lub rodziny też tak miał? Będę wdzięczna za wszelkie rady.

Gość lidia880352
Nikt nie miał takiego problemu?

Gość fdfeegd
Dietetyk? On będzie wiedział najlepiej, gdzie twoja mam popełnia błąd. Moja jest starsza od twojej, zawsze miała wahania wagi. Od jakiegoś czasu właśnie chodzi do dietetyka (teraz chyba stosuje jakieś połączenie popularnych diet) i udało jej się sporo schudnąć. W tym wieku to chyba najlepsze rozwiązanie, biorąc pod uwagę zagrożenia zdrowotne czy już nabyte choroby.

Gość lidia880352
Dziękuje za rade :) A nie wydaje Wam się, że problem będzie leżał po stronie rozregulowanej gospodarki hormonalnej?

Gość lidia880352
Bardzo fajny poradnik, i dobrze, że w PDF:)

Gość ghfj54r5
Dlatego warto pójść do lekarza.

Gość lidia880352
Co do lekarza to wiem, że forum nie zastąpi wizyty ale chciałabym najpierw zrobić "rozpoznanie" bo czasami z jednym problemem spotyka się wielu ludzi i czasami ktoś coś mądrego może podpowiedzieć :) Była u lekarza ale powiedział jej (nie robiąc żadnych badań), że poprostu widocznie już "nie spala" zjadanych kalorii ;]

Gość weraszperka
ja bym poszla do endokrynologa, a dopiero pozniej dietetyka.

Gość kak
Może pomogą specyfiki na odchudzanie. Tylko sprawdzone. Czasem są jedynym rozwiązaniem koniecznością. Stosowanie ich systematycznie pozwoli na usprawnienie procesu odchudzania. Tak że po kilkumiesięcznej kuracji można spodziewać się pozytywnych rezultatów odchudzających. Polecam Acai Berry Select. Dzięki tym kapsułką można pozbyć się kilku zbędnych kilogramów w wyjątkowo szybki i zdrowy sposób. Jak się okazuje takie tabletki na odchudzanie posiadają działanie antyoksydacyjne, a dzięki temu jest możliwe pobudzenie metabolizmu, co zaowocuje szybszym spalaniem tłuszczyku i pozbyciu się dodatkowych kilogramów. Wystarczą tylko dwie tabletki dziennie, by uzyskać jak najlepsze rezultaty odchudzające. Jedna powinna być wzięta na dwadzieścia minut przed śniadaniem, a druga na dwadzieścia minut przed obiadem. Zajrzyj też na stronę http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2011/11/16/skuteczne-i-szybkie-odchudzanie-z-acai-berry-wyprobuj-koniecznie/ Dowiesz się jak skutecznie schudnąć z suplementami diety. Wówczas możesz podpowiedzieć takie rozwiązanie swojej mamie.

Gość z powietrza sie nie tyje
:P

Gość a ja bym
poradzilabym jej rygorysycznie stosowac diete Dukana , w proporcjach 3:3 - chodzi tu o fazy.... lekarze raczej nic nie pomoga jesli wyniki ma dobre