Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba rozczarowana... upsss

jak to jest????????????

Polecane posty

Mam synka, wlasnie jest przeziebiony. A że muszę chodzic do pracy ( a mąż pracuje za granicą ) to mama zaproponowala, ze przyjedzie. No i była 2 dni. Gdy wracalam z pracy, czekał na mnie już ciepły obiadek, syn uśmiechnięty, wyspany. W domu jak to w domu - zawsze cos do ogarnięcia - no i mama mi poprasowała, z większa posprzątała ( staram się na co dzień dbac o porządek, ale wiadomo jak to przy dziecku ). Na kolejne 2 dni przyjechala tesciowa - wczoraj wracam z pracy, syn spi a ona czyta gazetkę, nie chodzi mi o to ze ma obowiazek mi sprzatac, ale zabawki porozwalane, stół kuchenny w plastelinie. Pytam czy zjedli obiad, mówi, że tak ( mialam zaszykowana zupę ), no i po powrocie zabralam sie za sprzątanie i szykowanie drugiego dania a ona dalej czytala. DlACZEGO TAK TO JEST??? Ciekawe co zastane dzis po powrocie?:P Mama to jednak mama:)

Gość kunegunda er.
Skoro teściowa nie ma obowiązku sprzątać to o co chodzi? Przecież pilnowała dzieciaka, a nie musiała.

Mówię tylko jaka to różnica nie:)?? No jak dziecko spało to mogła w czymś pomóc. No ale jw. mama to mama :) zrozumie.

za 10min. kończę i lecę. Ciekawe jak dziś:)

Gość moja to by mi wszystko
zrobila i to bez pytania. i obiad i posprzata i jeszcze dzieckiem sie zajmie. wiem, ze mam szczescie.

Oj, jestem. Dziś jak wróciłam to synek już nie spał:) ufff, przynajmniej juz teraz śpi. Teściowa oglądała rozmowy w toku. Od śniadania naczynia w zlewie:( Obiad na szczęście ugotowałam wczoraj, więc mogłam zjeść. Oj, a wasze teściowe wam pomagają? Padam dziś na twarz.

Gość dfdsfgdsgfg
Jeśli chcesz mieć gosposię, to ją sobie zatrudnij. Powinnaś być wdzięczna, że teściowa zajmuje się dzieckiem, a tymczasem Tobie to nie pasuje!

Moja mam nie jest gosposią a jakoś nie potrafi usiąśc z gazetką jak naczynia w zlewie leżą. Ja zadałam takie pytanie : dlaczego jest taka różnica? Mama a teściowa - przecież obie to kobiety... ja jak jadę do teściów a ich np. nie ma, to jak na nich czekamy to i łazienkę posprzątam itp... to chyba zależy od wychowania i tyle. Ja jestem nauczona pomagania i tyle.

Gość ja tez jestem tesciowa
i to podwojna i mama 2 synow i córki - i nie wyobrazam sobie pojechac do jednej czy drugiej synowej i nie pomóc!!! Toż to karygodne. wiem dobrze jak to jest jak męża nie ma całymi dniami i jak z dzieckiem jest ciężko. Ja i cos do jedzenia zawioze i uprzątne ( oczywiście ) dyskretnie, zeby synowe nie czuły sie urażone. Ale synowe to jak córka przecież.

Gość jasneeeeeeeeeeeeeee akurat
ooo, a nie chcesz jeszcze jednej synowej?

No proszę, taką teściową mieć:)