Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kroppppppa

Skórka chleba

Polecane posty

Gość Kroppppppa

Boję się, że moje dziecko nie tyle źle zareaguje na gluten co ogólnie na gryzienie... Że urwie spory kawałek i będę w stresie? Kiedy podawałyście skórkę od chleba?? I jak wasze pociechy reagowały?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama111
Jak duże jest dziecko?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tak w 10 miesiącu, bo młodemu 1szy ząb wyszedł w 9, a jeden to do pogryzienia nie wystarczy ehh

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kroppppppa
Moja ma 2 ząbki i skończone 7 miesięcy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mój miał wtedy 4, ale i tak sie bałam zadławienia podobno jedynki i dwójki są tylko do ozdoby, antomiast cała reszta do właściwego gryzienia ale jak to się ma do zmamlania to nie wiem he he

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nasturcja Mama
ja bym juz dala dawalam ok 7 miesiaca wlasnie jak syn mial 2 zeby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zęby nie są potrzebne
do żucia.. co Wy myślicie, że tymi jedynkami żują??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kroppppppa
Mi głównie chodzi o reakcję, bo ogólnie nowe pokarmy dobrze mi znosi, pewnie się ucieszy jak jej dam skórkę boję się tylko, że nie umie sobie z tym poradzić łykając.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mój ma 8 miesięcy
2 zęby i nie jadł nigdy papek, jak skończył pół roku zaczął poznawać jedzenie i brak zębów mu w tym nie przeszkadzał

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mój ma 8 miesięcy
poczytaj sobie o BLW dowiesz sie co i jak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kroppppppa
Dziękuję:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zastanów się, czy będziesz tak samo bała jak dziecko będzie miało 10 mc, rok? Zawsze musi być ten pierwzy raz, na początek lepsze są chrupki kukurydziane bo się rozpuszczają w buzi. Jak mała sobie z nimi radzi to podaj kawałek chleba, tylko niech dziecko siedzi a ty przy nim. Myślisz, że nie podając jedzenia nie zmiksowanego wcale lepiej będzie sobie radzić jak będzie starsza? Tak samo będzie zdarzać się, że się lekko będzie dławić. Gryzienie jest kwestią wprawy w operowaniu językiem, poloczkami itp. i kiedyś musi się tego nauczyć a Twoją roloą jest pilnować by w razie czego wyjąć za duży kawałek, z którym nie daje sobie dziecko rady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tyjtyj
Autorko tematu jeśli tylko twoje dziecko nie jest upośledzone, to ma normalny instynkt dzięki któremu nie zabije się skórką od chleba. Daj dziecku tę skórkę, patrz i ucz się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moj synek zjadl skórke od chleba w zeszłą niedziele i bardzo mu smakowala. jakos ją zmemlał - obserwowałam go i widzę ze switnie sobie radził wiec ostatnio tez mu dalam. Nie robilam wczesniej ekspozycji na gluten, bo mały nie miał zadnych alergii od urodzenia. Wczoraj okazało sie ze wyszedł mi pierwszy ząbek wiec juz będzie miał czym gryźc chociaz jak widze po innych dzieciach go jedzenia zęby wcale nie są im potrzebne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×