Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pdlaks

upławy

Polecane posty

Gość pdlaks

koleżanki od jakiś 3 dni mam brązowe upławy z pochwy, miałam juz takie wczesniej i trochę mnie to niepokoi. Powiedzcie mi co one oznaczają ??

Gość Yokohama
Może być nadżerka, może być podrażnienie, może być infekcja.. Jeśli się powtarza, lub plamienia występują np. po współżyciu, to stawiałabym na nadżerkę - powinnaś zrobić cytologię. Jeśli jest mała to można farmakologicznie ją usunąć. Ja miałam malutką, ale plamiła, to dostałam Gynalgin, potem jeszcze trochę Lacibios femina na florę i już. A podobno kobiety które jeszcze nie rodziły nie powinny mieć wypalanej.

Koniecznie udaj się do ginekologa, brązowe upławy w moim przypadku oznaczały dużą nadżerkę i ciągle nawracające się infekcje dróg rodnych, pomogło leczenie i systematyczne zażywanie probiotyków doustnych i dopochwowych ja zakładam lactovaginal i bardzo mi pomógł.

Gość wandaaaaa
brązowe upławy to nic dobrego. koniecznie umów sie do ginekologa, a czekając na wizytę zastosuj jakiś probiotyk np. lactovaginal.

jesli chcesz cos doustnego, to najlepszym rozwiazaniem bedzie provag, ja stosuje go zawsze przy uplawach oraz dla profilaktyki