Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xdfgrgfd

Paniczny strach przed ciążą

Polecane posty

Gość xdfgrgfd

Witam. Mam za niedługo juz 18 lat, miesiączkuję od jakichś 3/4 lat i niestety nieregularne miesiączki (co około 1,5 - 2 miesięcy)... Mam chłopaka, którego bardzo kocham, chciałabym przeżyć z nim ten pierwszy raz, chcę się dobrze się zabezpieczyć... Czuję, że jestem na to gotowa, że tego chcę, ale przez to, że tak miesiączkuję będę się bardzo denerwować, że mogę być w ciąży... Ja balam się nawet po pieszczotach, bo zawsze pieściliśmy się jakoś po moim okresie i potem placz, że przez 4 miesiące okresu nie miałam... Wiedziałam, że to pierdoły i, że nie ma opcji, żebym była w ciąży po takim czymś, ale jak mój organizm raz sobie miesiączkuję po 2 miesiącach, raz po 5 , raz po 4 a raz po jednym, to na prawdę można się wykończyć psychicznie. Zastanawiam się, czy ja nie jestem na coś chora (po za histerią? -.-) Bo nie wiem, czy warto iść do ginekologa i zawracać mu głowę, bo i tak nie będzie miał jak mnie zbadać (jestem dziewicą). Proszę o jakieś opinie w tej sprawie. :)

Gość Żanetka
Wybierz się do ginekologa. Miesiączki co 4 miesiące nie są normalne. To że jesteś dziewicą nie przeszkadza. Gin może przecież na podstawie opisania przez Cb problemu powiedzieć co Ci dolega i przepisać odpowiednie leki. Zbadać też Cię może. Możliwe że żeby uregulować miesiączkę przepisze Ci tabletki antykoncepcyjne. Dzięki temu będziesz zabezpieczona a i problem z nieregularnymi miesiączkami może zniknie. Nie ma co czekać :) Wybierz się do ginekologa. Taki ciągły strach przed ciążą może Cię jeszcze do jakiejś nerwicy doprowadzić :P

Gość sritititi
takofobia- strach przed ciaza, porodem

Gość xdfgrgfd
Dziękuję, tak chyba zrobię. :) Bo to dosyć spore skoki, raz miałam nawet tak, że poł roku nie miałam, potem miałam co miesiąc, a potem znowu jakieś skoki, masakra.

na bank masz jakieś problemy hormonalne i to trzeba leczyć, może to tarczyca, może hormony płciowe, ale coś jest nie tak bo tak rzadkie miesiączki nie są normalne, koniecznie do lekarza ginekologa

Gość gtrwe
Widac ze problemy juz sa a jesli chodzi o zajscie wciążę to tezna bank będa .