Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdziwiony_bardzo_po_2_latach

Czy prezerwatywy sa szkodliwe?

Polecane posty

Gość Zdziwiony_bardzo_po_2_latach

Od dwoch lat kochamy sie z dziewczyna uzywajac prezerwatyw a za 6 miesiecy planujemy slub. Dzis nieoczekiwanie oznajmila mi ze po slubie nie chce bysmy korzystali z zadnej metody antykoncepcji czyli takze prezerwatyw poniewaz jej mama uwaza ze jest to szkodliwe i nie powinno sie tego robic. Czy ma racje?

Gość bimbuś@@@@
ja z żoną nie możemy gumek stosować , na początku była mowa że problemem jest latex , oboje mamy alergie więc zmieniliśmy na jakieś inne ale to samo było czyli u mnie silne swędzenie i wysypka a żona się czuła jakbym wkładał jej pochodnie między nóżki, teraz żona bierze tabletki tylko troszke żołądek ją boli pozdrawiam

Gość j@j@j@
Myślę, że jak i każda inna forma antykoncepcji są szkodliwe, bo kobieta może potem nie mieć potomstwa, ponieważ niszczą one komórki rozrodcze

ludzie urzywaja gumek od lat i nic im nie jest - dzieci tez maja ! nigdy nie slyszalam zeby gumki szkodzily - nawet jak zabijaja plemniki to przeciez jej nie zabija :) nie slyszalam tez zeby kobieta byla chora lub cos jej bylo po gumkach oczywiscie jak ktos jest uczulony to inna sprawa ale mysle ze Twoja dziewczyna przesadza i to bardzo z ta szkodliwoscia ! i co niby jak chce sie zabezpieczyc ? bez niczego to Ty bedziesz mial z 10 dzieci hihi :)

Gość j@j@j@
Z tego co słyszałam to plemniki ma facet, a komórki rozrodcze kobieta;D

a czy wiesz o tym ze prezerwatywa niszczy plemniki ? no widze ze tego nie wiedzialas ! prezerwatywy sa fabrycznie nawilzane substancja ktora zabija plemniki przepraszam ale jak nie wiesz tego o prezerwatywach to prosze nie poprawiaj mnie :)

chce dziecka. wy faceci w ogóle nie rozumiecie kobiet :P prezerwatywy nie są szkodliwe, ani przed ślubem ani po ;) droga sylwio, ciebie trzeba poprawiać, bo co byś nie napisała to są to bzdury.

prezerwatywy sa od wielu wielu lat i jakos ludzie zyja :) tabletki anty sa duzo bardziej szkodliwe niz gumki a dziewczyna chyba musi sie jakos zabezpieczyc nie ? dla mnie to juz jest wielka przesada - ze jak mama kaze przestac sie zabezpieczac - bo corka odrazu jej slucha :/

SleepingSun widze cie wszedzie hihi pani madra :) niedawno napisalas ze od tab anty sie nie tyje tylko od jedzenia haha no to to naprawde bylo bardzo madre :)

i dziwne jest to ze napisalam ze prezerwatywy nie szkodza - ty napislaas to samo i mowisz ze ja pisze bzdury :) kochana wiesz co moze zamiast siedziec na kazdym jednym forum - zajmij sie czym innym :) bo napewno nie wiesz wszystkiego - a odpisujesz dziewczynom na wszystko !!!!! wiesz co nie czytaj informacji na necie - bo tam nie zawsze pisa prawde :) a potem wprowadzasz ludzi w blad :)

Zdziwiony_bardzo_po_2_latach mysle ze dziewczyna przesadza - i Ty wkoncu tez masz tu cos do powiedzenia :) tak czy siak prezerwatywa napewno jej nie zaszkodzi :)

odpisuję, bo w przeciwieństwie do Ciebie mam odpowiednią wiedzę do tego, aby im pomóc :)

no wlasnie widze :) pisz pisz :) moze to ci w jakis sposob pomaga sie zrelaksowac hihi bo widze czasami ja forach ze cie bardzo nerwy roznosza :) nie wiem jak mozna wyzywac ludzi - tak jak ty to czasami robisz na forach (np od grubasow- albo smiejesz sie z ludzi) - naprawde widac po twoich wypowiedziach jaka jestes uczona

Gość akakaraka
twoja dziewczyna ma lekko nawiedzoną mamę, która chce mieć szybko wnuki... Jak chcesz mieć dużo dzieci jak najszybciej - polecam odstawienie antykoncepcji. Tyle lat ludzie używają prezerwatyw i jakoś nawet czasem wpadają, bo któraś pęknie.. Jak nie jesteście uczuleni na lateks, to o co chodzi?? Może jej mama to zagorzała katoliczka - wg nich żadna metoda antykoncepcji poza wstrzemięźliwością nie jest dozwolona.. Już szukaj sobie kochanki, bo żona po urodzeniu zaplanowanej ilości dzieci może odmówić współpracy, że tak powiem

masz rację jestem. i myślę, że co inteligentniejszych osób nie trzeba o tym fakcie przekonywać. widzę, że trafiłam w czuły punkt. tak, tak Twoja nadwaga wzięła się z powietrza.

no popatrz bo ja nadwagi nie mam haha ale nie wiem jak mozna ludziom otylym mowic ze sa grubasami bo wpierdzielaja zaduzo jedzenia ! kobieto zastanow sie - niektorzy tyja z innych powodow - troche kultury piszesz ze pomagasz tu ludziom - na jakbym ja miala nadwage i przeczytalo to co napisalas to napewno by mi to pomoglo haha

Gość amerykaniepiszglupot
i co - ona zadecydowała i Ty masz się na to zgodzić, bo jej mama tak karze? no bez jaj, nie róbcie z siebie patologicznych dzieciorobów tylko normalnie się zabezpieczajcie... no albo abstynencja ;) najlepiej pogadaj z dziewczyną, możecie iść do ginekologa razem i niech jej uświadomi, że prezerwatywy wcale nie są szkodliwe :)

jasne, ludzi otyłych należy głaskać po główce, szepcząc do uszka że to wcale nie ich wina. niech dalej całe życie użalają się nad sobą topiąc smutki w czekoladzie i oleju ;) przepraszam za off, już kończę tę durną dyskusję.

no tak a ty dalej swoje :) wszyscy wpierdzielaja slodycze pija olej a ty szczupla kobito ich wyzywasz haha

pilnuj siebie - nikt ci nie kaze glaskac nikogo po glowie :) ale mysle ze te fora tutaj nie sa po to zeby obrazac innych

Gość amerykaniepiszglupot
możecie przenieść dyskusję gdzieś indziej? bo myślę, że nie po to autor założył wątek...

Gość j@j@j@
Jak uważasz sylwio 25, że ja takie pierdułki biore z neta to zapytaj swojej nauczycielki od biologii lub z wdż-u ;-)

Autor założył temat ponad rok temu i nie sądzę, żeby nadal był zainteresowany opiniami na ten temat. j@j@j@ - wytłumacz mi w jaki sposób prezerwatywy niszczą komóki jajowe? Bo ja już szkołę jakiś czas temu skończyłam, a jak jeszcze chodziłam to niestety nic na ten temat nie wspomniano.

Gość j@j@j@
Bo po pewnym czasie niszczą komórki jajowe, wzwiązku z tym kobieta jest później bezpłodna, czyli nie może mieć dzieci Chyba, co PERWERSJO???

Gość akakaraka
j@j@.. ale JAK tego dokonują te nieszczęsne prezerwatywy wg ciebie?

No właśnie w jaki sposób niszczą te komórki? Mechanicznie jakoś zgniatają? Chemicznie niszczą? Czy może są nasączone jakimiś hormonami? Czy jeszcze coś innego co mi nie przychodzi do głowy? Może jak nie wiesz dokładnie to dopytaj tej pani od biologii czy od wdż.

Gość akakaraka
...chyba raczej katechetki :D.. bo to mi zalatuje gadaniem mojej zakonnicy z LO od religii, wg której każda metoda antykoncepcji praowadzi do zniszczenia związku duchowego między kobietom a mężczyzną, oraz oczywiście do upośledzenia płodności kobiety... nigdy nie powiedziała nam w jaki sposób poczciwa prezerwatywa ma upośledzać płodność kobiety, ale tak twierdziła.