Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lida38

Mleko a deserek

Polecane posty

Dziewczyny ma pytanie,czy do mleka z kleikiem można dodac kilka łyżeczek deserku ze słoiczka?Np.jakiegoś jagodowego lub malinek? czy nie będzie po tym bolał brzucholek dziecko? bo mój synek za bardzo nie chce samego mleka z kleikiem.

Gość yyyhmyyy
Można

Gość mamama27
pewnie - dawałam deserki ze słoiczków do kleika - albo kaszki - wogóle zamiast kleiku dawaj kaszke - ma smak

Gość tikal
mozesz ale proponuje wetrzec troche jablka, banana, gruszki itp. po co ze sloicczka?

Gość tikal
"wogóle zamiast kleiku dawaj kaszke - ma smak" ja nie polecam gotowych kaszek - maja smak ale tez i cukier

Dzięki dziewczyny za wiadomości:) właśnie on za bardzo nie chce samego mleka,albo z kleikiem,a kaszki wcina aż mu się uszy trzesą:) a ile razy dziennie dajecie kaszki? bo ja narazie jeden raz ,bo lekarka powiedziała że jest troszkę za gruby i żeby dawać tylko raz dziennie,ma pół rolu i waży 10 kg:)

Gość a co tu wyjasniac
Ja nie polecam gotowych kaszek - maja smak ale tez i cukier Proponowalabym dokladnie przestudiowac sklad, a nie tylko czytac tablice z wartosciami. Dla tak malych dzieci, to sie stosuje fruktoze lub glukoze jako srodek do slodzenia. Jezeli masz takie podejscie to mleko matki tez zawiera cukier.