Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lamblieeee

ktos mial problem z lambliami ?

Polecane posty

Gość lamblieeee

Robila ktoras mama dziecku badania w kierunku lambli ?? Wykryto je ? Jelsi tak to za ktorym razem ??? Mi mowia ze wystarczy raz oddac kał do badania - a wszedzie czytam info ze trzeba co 10 dni ?

Gość lamblieeee
i jeszcze jakie objawy lambli mialy wasze dzieci ??? Jak dlugo leczylyscie lub jak leczycie ?? Po jakim czasie nastapila ew poprawa ???

3 razy to na badania sanepidowskie a nie na lablie :P szczerze powiem że nie wiem ile razy się na lablie oddaje a w sumie warto wiedzieć bo sama chce córce zlecić, bo apetytu ty nie ma i nadpobudliwa ostatnio a to mogą być objawy

Gość lamblieeee
ale lamblie to oddzielne badanie ( zwykle badanie na pasozyty ich nie obejmuje). Wiec czy lamblie rowniez 3 razy nosic ??? Dzis czekam na wynik w kazdym badz razie 1 probki kalu.

Lamblie bardzo cieżko wykryć, mozna dopiero za 10 razem je wykryc w badaniach. Jesli masz podstawy , zeby sadzić ze dziecko ma pasozyty, jesli ono ma typowe objawy to odrobaczaj profilaktycznie. Szczegolnie jesli macie w domu zwierze

Gość lamblieeee
lekarz niestety nie chce dac w ciemno lekow na lamblie. A podejrzenia sa jak najbardziej - jednak w miedzy czasie eliminujemy rowniez inne ewentualne przypadlosci.

Gość lamblieeee
ok. Nie pozostaje mi nic innego jak tylko nosic kal do skutku ;) Zobaczymy do konca roku czy cos wyjdzie ......