Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajjj poratujcie mnie..

Bezsmakowy bigos, jak go doprawić, uratować?

Polecane posty

Gość ajjj poratujcie mnie..

To mój pierwszy bigos, dałam kapustę kiszoną, mięso z szynki i kiełbasę (wszystko w kostke) liść laurowy i ziele angielskie, byl kwasny dokroiłam białej kapusty ale chyba za dużo bo teraz bez smaku jest. Dałam sól, pieprz i przecier pomidorowy. Dalej w smaku jak nie bigos :( Ratunku wyszedł duży gar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takajajaaaa
Suszone śliwki, suszone grzyby, czerwone wytrawne wino, można też np. kilka kropel sosu sojowego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Może mało wędzonego? Ile tam jest tej kiełbasy? Rzuciłabym też namoczone suszone grzyby- pyszne i dużo! W ramach eksperymentu- suszona, a jeszcze lepiej- wędzone śliwki, szklanka wina. Jak robie coś z kiszonej kapusty to staram sie by długo pyrkało na wolnym ogniu- niech sie smaki przegryzą. Podlewam wodą z gotowania kapuchy. Dobry bigos robi się długo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Może mało wędzonego? Ile tam jest tej kiełbasy? Rzuciłabym też namoczone suszone grzyby- pyszne i dużo! W ramach eksperymentu- suszona, a jeszcze lepiej- wędzone śliwki, szklanka wina. Jak robie coś z kiszonej kapusty to staram sie by długo pyrkało na wolnym ogniu- niech sie smaki przegryzą. Podlewam wodą z gotowania kapuchy. Dobry bigos robi się długo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Może mało wędzonego? Ile tam jest tej kiełbasy? Rzuciłabym też namoczone suszone grzyby- pyszne i dużo! W ramach eksperymentu- suszona, a jeszcze lepiej- wędzone śliwki, szklanka wina. Jak robie coś z kiszonej kapusty to staram sie by długo pyrkało na wolnym ogniu- niech sie smaki przegryzą. Podlewam wodą z gotowania kapuchy. Dobry bigos robi się długo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a gdzie wino wytrawne najlepie
j , grzyby i śliwki suszone?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja dodaję jeszcze przyprawę maggi i cebulę zeszkloną na tłuszczu-no i majeranek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a gdzie wino wytrawne najlepie
j , grzyby i śliwki suszone?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja daję jeszcze przyprawę maggi,zeszkloną cebulę i majeranek-i zapiekam w piekarniku .Będzie dobry jutro albo pojutrze-bigos musi się przegryźć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
kup moze przyprawe do bigosu. a jak chcesz kswasniejszy to dodasek kwasku cytrynowego. a sol, pieprz dalas nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
kup moze przyprawe do bigosu. a jak chcesz kswasniejszy to dodasek kwasku cytrynowego. a sol, pieprz dalas nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
kup moze przyprawe do bigosu. a jak chcesz kswasniejszy to dodasek kwasku cytrynowego. a sol, pieprz dalas nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Młoda gospocha
Na topikach dziewczyny doradzają kilka łyżek proszku grzybowego dodać,tj grzyby suszone,zmielone w młynku do kawy lub blenderze!Próbowałam luksusowego smaku to dodaje!A jeśli została ci jeszcze woda z gotowania kiszonej kapusty to jej dolej i podduszaj dalej,dorzuć mielonej słodkiej papryki i dolej soku pomidorowego,przypraw pieprzem w ostateczności dodaj soku z cytryny:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
kup moze przyprawe do bigosu. a jak chcesz kswasniejszy to dodasek kwasku cytrynowego. a sol, pieprz dalas nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid - chemią chcesz
ratować:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja dodaję jeszcze przyprawę maggi,zeszkloną cebulę i majeranek,Zapiekam wszystko w piekarniku. Zobaczysz-bigos będzie dobry -tylko musi się przegryźć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ale nawyskakiwało tych postów-jakiś błąd mi się pokazywał-a teraz się tego namnożyło :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gospodyni ze stażem
Niewielka ilość octu, najlepiej winnego, doskonale podnosi smak bigosu /jeśli stwierdzimy, że jest zbyt kwaśny - można regulować dodając nieco cukru/. Potrafi "uratować" każdy niezbyt udany bigos nawet do tego stopnia, że będzie gościom smakował, jak nigdy dotąd...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Taaa, a najlepiej weź zupkę chińską pt bigos i masz to czego szukasz zamiast dodawać kwasek/ fuj! do bigosu???/ i nie kompromitujcie się, że robicie bigos. Bo to, co ugotujecie to co najwyżej może być szumnie zwane kaputą z mięsem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×