Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miminka1

wybór wózka-proszę o pomoc

Polecane posty

Gość miminka1

Chcę kupić wózek dla dziecka,które pojawi się za ok miesiąc na świecie i mam problem z wyborem. Czy któraś z kupowałą dla dziecka wózek wielofunkcyjny taki połączony ze spacerówka itd? Znajomi mi mówia że musze kupić wózek miedzy 2 a 3 tyś zł bo tańszych nie warto. Ja mam wrażenie że dziecko w takim wózku jeździ tylko póki jest naprawde małe a takie juz 1,5 roku to lepiej w typowej spacerówce. Czy ktoś ma wózek wielofunkcyjny i używał go do 3-4 roku życia dziecka?

Gość jsnaj
No 3-4 latek to już raczej w wózku nie jeździ. Ja mam roana maritę i jest wspaniały. Na lato kupiłam mały wózek spacerowy peg perego si, by łatwo się do bagażnika mieścił na wyprawy. A teraz zimą wróciliśmy do roana. Córka ma 1,5 roku.

Gość miminka1
czyli jednak nie warto inwestować tylu pieniędzy w wózek? Lepiej kupić jakis tanszy np za 500zł i pózniej jak dziecko bedzie mialo ok 1,5 roku kupic mała spacerówke? Moi wszyscy znajomi sie upierają że warto inwestować te 2 tys bo dziecko bedzie mialo do 4 roku życia

Gość jsnaj
Nie no z 500 zł to nie. Zainwestuj z 1500 zł. Za tyle kupisz dobry wózek. A koło roku kupisz lekką spacerówkę na zmianę, bo przy wadze dziecka 12 kg waga wózka już ma znaczenie. No ale zimą znowu warto mieć ten większy wózek.

Gość jsnaj
Dobra spacerówka lekka to koszyt niecałego tysiaczka. Więc 1500 zł wózek 3 w1 plus potem 1000 zł spacerówka i masz za 2500 dwa porządne wózki zamiast jednego. Chyba, że stać Cię to możesz kupić za 3 tys. Mnie było stać ale uznałam, że to nie trzyma się kupy w logice:)

Ja miałam wózek jedo fyn, kosztował 1500 zl ze wszystkim (teraz bym kupiła osobno fotelik porządny), jeździłam nim do około roku, półtora, potem nawet spacerówką już nie, bo moje dziecko zwyczajnie jak nauczyło się chodzić, to odrzuciło wózek. I wcale nie miało zamiaru w nim siedzieć. A mój wózek super, byłam z niego bardzo zadowolona, teraz czekam na drugie dziecko, gdybym miała kupować mój wybór pewnie byłby taki sam :) Swoją droga kto wozi 4 latka wózkiem? :D