Agnissia 0 Napisano Styczeń 12, 2012 Serene, dzięki, że wpadasz. Ja piszę głównie dlatego, że w necie naprawdę nie ma żadnych relacji osób, które były na tej diecie i może ja będę pierwsza, która napisze jakie daje efekty . Być może kiedyś kogoś ta dieta zainteresuje i skorzysta z moich doświadczeń. Taki królik doświadczalny ze mnie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 13, 2012 Hejka, wrzucam kilka przepisów z winiary.pl . ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 1 kostka Bulionu z grzybami leśnymi WINIARY 500 g kapusty kiszonej 50 g grzybów suszonych 1 cebula posiekana 2-3 łyżki oleju sól, pieprz Makaron łazanki Kapustę odcisnąć jeżeli jest bardzo kwaśna, następnie ugotować. Grzyby namoczyć i ugotować, odsączyć i pokroić paseczki. Grzyby z cebulą podsmażyć na oleju i dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotować makaron,odsączyć i połączyć z kapustą. Liczba porcji: 6 Kalorie w 1 porcji: 365 kcal CURRY Z WARZYWAMI 1 łyżka oleju 1 mała cebula drobno posiekana 2 roztarte ząbki czosnku 1/2 łyżki przyprawy curry 1/2 łyżki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki kminku 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki papryki pokrojonej w paski 1/2 szklanki białej kapusty pokrojonej w kostkę 1/2 szklanki zielonej fasolki pokrojonej na kawałki 1/2 szklanki zielonego ogórka obranego pokrojonego w kostkę 1 listek laurowy sól do smaku 1 szklanka mleka chudego 1 i 1/2 szklanki ugotowanego makaronu nitki Cebulę i czosnek smażyć na rozgrzanym oleju przez 2 min. Dodać curry, kolendrę, kminek, wodę, pozostałe warzywa, listek laurowy. Zagotować, zmniejszyć płomień i dusić przez 10 min. Wlać mleko, posolić, zamieszać, dusić dalej przez 5 min. Dodać makaron, wymieszać, dobrze podgrzać. GOŁĄBKI Z GRZYBAMI 2 kostki Bulionu warzywnego 50 g grzybów suszonych 2 woreczki ryżu 12 liści białej kapusty 1 cebula 2 łyżki oleju 1 jajko sól, pieprz Grzyby namoczyć, ugotować, odsączyć i zmielić w maszynce do mięsa. Ryż ugotować, odsączyć i ostudzić. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Grzyby, cebulę i jajko połączyć z ryżem. Doprawić solą i pieprzem. Liście kapusty sparzyć we wrzątku. Na każdym liściu ułożyć porcję farszu, złożyć boki do środka, zwinąć, ułożyć w garnku. Zalać bulionem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu. Dusić pod przykryciem 30 minut. Liczba porcji: 4 Kalorie w 1 porcji: 314 kcal GOŁĄBKI Z GRZYBAMI 2 2 kostki Bulionu z Grzybami leśnymi Ziarenka Smaku WINIARY 500 g grzybów leśnych lub pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki oleju 1 szklanka ryżu 1 główka kapusty 2 łyżki oleju pieprz Grzyby oczyścić, pokroić drobno, dokładnie wypłukać, ugotować, odsączyć. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju, dodać grzyby i razem przesmażyć. Doprawić Ziarenkami Smaku i pieprzem. Ryż ugotować na sypko, połączyć z grzybami i razem doprawić. Z główki kapusty wykroić środek (głąb). Włożyć kapustę do wrzącej wody (około 2 l) z dodatkiem oleju i zdejmować kolejno sparzone liście. Na liście kapusty nakładać porcje farszu i formować gołąbki. Ułożyć ciasno w garnku wyłożonym małymi liśćmi. Zalać Bulionem rozpuszczonym w 3 szklankach wody. Gotować na wolnym ogniu około 1 godziny. Liczba porcji: 4 Kalorie w 1 porcji: 428 kcal MAKARON Z BROKUŁAMI 1 kostka Rosołu drobiowego 300 g makaronu wstążki sól 2 łyżki tartego parmezanu 2 brokuły 200 g fasolki szparagowej 1 łyżeczka cukru 1 cebula 3 łyżki oleju Rosół rozkruszyć i rozpuścić w w 1/4 szkl. wody. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Brokuły podzielić na różyczki. Fasolkę i brokuły gotować 3 minuty z 1 łyżeczką cukru, odsączyć. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Dodać rosół drobiowy i warzywa, dusić razem około 10 minut. Na półmisku rozłożyć gorący makaron, na nim ułożyć warzywa. Posypać serem. Podawać na gorąco. Liczba porcji: 4 Kalorie w 1 porcji: 434 kcal RISOTTO Z POMIDORAMI I GROSZKIEM 400g ryżu risotto puszka groszku puszka pomidorów olej lub oliwa z oliwek 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 kostki rosołowe Winiary 100g sera (parmezanu) zioła prowansalskie sól pieprz Kostki rosołowe rozpuścić w litrze wody. Ryż podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Smażąc dodawać po wazówce bulionu tak aby ryż spęczniał i sie ugotował. Dodać groszek, pomidory, ser i doprawić do smaku solą, ziołami oraz pieprzem. Przed podaniem wierzch posypać tartym serem. RURKI MAKARONOWE 1 kostka Bulionu warzywnego 400 g makaronu rurki 1 marchewka 3 łyżki fasolki szparagowej konserwowej 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 pomidor 1 papryka pieprz 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól 200 g selera 3 łodygi selera naciowego olej do smażenia 1 ogórek Paprykę oczyścić, pokroić w paski. Marchew i seler zetrzeć na tarce. Ogórek, seler naciowy, pomidor pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Warzywa podsmażyć na oleju (5 min.). Kostkę bulionu warzywnego rozpuścić w 375 ml (1,5 szklanki) wrzącej wody, dodać do warzyw. Dusić 15 min. Dodać fasolkę szparagową. Czosnek rozdrobnić, połączyć z sosem. Doprawić pieprzem. Makaron ugotować. Polać sosem. Posypać szczypiorkiem. Liczba porcji: 4 Kalorie w 1 porcji: 445 kcal SMACZNEGO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 14, 2012 No i następny kilogram w dół. Tym sposobem wróciłam do wagi sprzed świąt. Oby tak dalej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 18, 2012 Witam wszystkich, miałam się nie przyznawać ale jako królik doświadczalny przyznam się. W sobotę i niedzielę trochę odbiegłam od diety i przybył mi 1 kg, ale do dziś udało się go zrzucić, więc stopka nadal aktualna. Na razie jem na śniadanie owsiankę, a potem kaszę, taka dieta kaszowa, która pokrywa się z moją dietą. Po cichu liczę na szybsze efekty :) No i na poprawę cery też. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 18, 2012 No i oczywiście nadal jem owoce i warzywa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kjdhf Napisano Styczeń 18, 2012 agnisia- czy jest jakis topik na którym cie jeszcze nie było? i czy jest jeszcze jakas dieta której nie stosowałaś_ bo czytając twoje wpisy to.... paranoja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kjdhf Napisano Styczeń 18, 2012 z tego co widac każda diete prawie stosowałaś kpiny jakieś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 18, 2012 Jest dużo topików na których mnie nie ma. Poza tym nikogo nie obrażam, jeśli mogę to doradzę, a czasem po prostu chcę pogadać. Chyba po to jest forum? A ten topik jest akurat mój. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Luty 14, 2012 agnissia gdzie sie podziewasz ? masz diete? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach