Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flroewduy

Prawnik

Polecane posty

Gość flroewduy

Powiedzcie mi ludzie,może ktoś się orientuje. Moi rodzice są starzy, czy można wytoczyć im sprawę o spadek za życia? Narobili pięcioro dzieci, nie utrzymywali ich , wszyscy się wynieśli z domu przed osiemnastką, mieszkali po znajomych, żyli na cudzy koszt, rodzice do niczego się nie poczuwali, istnieje obawa że sprzedadzą cały majątek bo się rozwodzą i wezmą pieniądze nie dając nic dzieciom. Co można zrobić z takimi bezwzględnymi ludźmi, nie poczuwającymi się do żadnej odpowiedzialności za dzieci? Dzieci nie mają nic, marne zarobki, musiały się młodo usamodzielnić więc nie pokończyły szkół. dlaczego w tym kraju dzieci nie mają żadnych praw? Państwo się nie poczuwa ,rodzice nie to kto?

Jeśli dzieci nie są pełnoletnie to możnaby się pokusić o alimenty, a w innym wypadku nie masz na co liczyć.

Gość flroewduy
dzieci są dorosłe

To raczej Wy się módlcie, żeby rodzice nie chcieli od Was alimentów. Raczej nic nie możesz zrobić.

Gość flroewduy
a jak zainwestuje w dobrego prawnika? Jest sens?

Gość duzo mało
tylko "zachówek?

Gość duzo mało
zachowek

Mogliście się domagać kasy jak byliście niepełnoletni, że niby nie dają na Wasze utrzymanie (chociaż mogłoby się to skończyć odebraniem praw rodzicielskich). Dom jest tylko ich i mogą zrobić z nim co chcą, nie dając Wam pieniędzy. Możesz iść do radcy prawnego (dowiedz się gdzie przyjmuje za darmo), ale myślę, że nie ma takiego prawa

Gość flroewduy
no dostaliśmy alimenty w wysokości 100 zł, tatuś miał na prawnika my nie

Gość flroewduy
to jest możliwe tylko w Polsce, po co nas robili? Dlaczego dzieci nie mają żadnych praw?

Mogliście chcieć podwyższenia alimentów, żaden prawnik nie był potrzebny tylko pismo do sądu. A panie w sekretariacie są tak uczynne, że podyktowałyby Wam treść.

No ale jakie prawa chciałabyś mieć? Nie mieliście jako dzieci żadnego wkładu finansowego w dom, a chcielibyście za niego kasę.

Gość flroewduy
wnosiłam o podwyższenie, sąd był bezwzględny, pomijam fakt że nas okradł i żyje za nasze pieniądze

Gość flroewduy
ja pierdole cipo, jak mogłam miec wkład mając 5 lat, weż się zatanów

Gość flroewduy
on mnie zrobił, więc powinien być odpowiedzialny, poza tym szukam kruczków żeby gnoja udupić

Gość flroewduy
też powiesz swojemu dziecku wynocha to mój dom?

Haha to powodzenia, trzeba było trochę wcześniej zacząć myśleć. Zwłaszcza, że płacił Ci (grosze) tych alimentów, to nawet nie możesz pozwać go o zaległe alimenty.

Gość Pan Prezez Gejtyp
panstwo sie ,ma poczuwac???? a z jakiej paki ja mam na cudze bachory łozyc? :o

Gość flroewduy
no własnie, dlaczego państwo ma się poczuwać? Obowiązek powinien spoczywać na rodzicach bezwzględnie

Gość flroewduy
nie wiem czy ty masz coś z głową kobieto? skąd tyle nienawiści w tobie? nienawidzisz swoich dzieci?

We mnie nienawiść? Próbuję Ci tylko uświadomić, że NIC nie dostaniesz przed śmiercią rodziców, to chyba jasne.

Gość amazonka123456778
Miasto, które zapoczątkuje zmiany w Twoim życiu? Twierdzisz, że to nie realne? Uważasz, że to kolejny Matrix ? Sprawdź nas www.sexycity.pl/polecam/35

Gość ****nowa****
Dopóki rodzice żyją żaden prawnik Wam nie pomoże, niestety.Majątek jest ich i mogą go przeznaczyć na dowolny cel. Możecie jedynie rodziców ubezwłasnowolnić, wtedy będziecie ich prawnymi opiekunami i mielibyście prawo dysponować ich majątkiem.Niestety tej sprawy nie macie szans wygrać, bo to ,,porywanie się z motyką na słońce".

Gość flroewduy
no nie wiem znajomy prawnik wyciągnął swój spadek zażycia swojej matki, spytam się jego po prostu

Więc idź do tego prawnika. Interesuję się sprawami spadkowymi, ale o takiej jeszcze nie. Powodzenia

Gość wergthn
spadek za życia nie istnieje:D nie ma czegoś takiego spadek to to co zostaje po rodzicach kiedy umierają

Gość samotność o poranku i nocy
jesteś nieludzka :o