Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

plymouthona

Wymioty

Polecane posty

Moje dwie coreczki zalapaly jakiegos wirusa. Posiadam Furazolidon, czy moge go dla nich podac ? Pomoze to w ogole czy po prostu przeglodzic je i zaczekac az wszystko minie ? Pozdrawiam

Gość idhyaaa
furazolidan jest lekiem działającym na bakteriobójczo na bakterie układu pokarmowego jest też dobry na zatrucie pokarmowe.Jednak jest to lek którego dawke ustala lekarz a w przypadku jeśli twoje dzieci są małe to tylko on może tak naprawde powiedziec czy możesz go podac czy musisz zastasowac inny scepyfik.Najlepiej jest nie męczyc ich tylko od razu wziąc je do lekarza,jeżeli jest to wirusowe to przepisze im antybiotyki i będzie po sprawie.Nigdy nie wolno eksperymentowac z lekami na własną rękę SZCZEGÓLNIE w przypadku dzieci.

Gość lady bronka
ja bym podała orsalit zeby dzieci się nie odwodniły, najlepiej czesto w małych ilościach, jak nie minie to pędem do pediatry.

siostra podaje swojemu dziecku orsalit i lactoral wspomaga pracę całego układu pokarmowego, dzieci szybko sie odwadniają a to bardzo niebezpieczne, slyszałam że dobrze jest sprawdzić na rączce stan odwodnienia, jesli lekko uszczypnieta skóra wraca szybko do normalnego wygladu jest ok