Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorowinka

pomóżcie proszę, co to jest?

Polecane posty

Gość chorowinka

Witam Wszystkich serdecznie, piszę tutaj ponieważ już brak mi pomysłów. Niestety ze względy na weekend nie mogę udać się dziś czy jutro do lekarza. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi pomocy? W zeszłym tygodniu po zjedzeniu pizzy z rakami zaczęła się rewolucja w moim przewodzie pokarmowym. Najpierw wymioty, potem mdłości. Po dwóch dniach wszystko wróciło do normy, ucieszyłam się że koniec zatrucia aż tu nagle... Od kilku dni ciągle jest mi niedobrze, mdli mnie, nie chce mi się jeść, odbija mi się jakby czymś sfermentowanym/gazowanym mimo że gazowanego nie piję, ciągle czuję rewolucje w jelitach, no i od dwóch dni straszna biegunka. Najgorsze jest to że na całym swoim ciele czuję zapach cebuli, mimo że nie jadłam jej. Jestem załamana, pomóżcie co mogę kupić w aptece, przynajmniej żeby przetrwać weekend pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

Gość chorowinka
czy powinnam iść na pogotowie? w poniedziałek będzie tydzień jak choruję

Gość no pewnie
ze powinnas natychmiast zglosic sie na pogotowie. Dlugotrwala biegunka powoduje powazne odwodnienie organizmu, powinnas pic duzo niegazowanej wody lub slabej ale mocno slodzonej herbaty. Zeby nieco uspokoic zoladek i wyregulowac prace jelit, zmiel siemie lniane (wmlynku do kawy), spora lyche do buzi i popic duza szklanka wody. Najlepiej jest namoczyc siemie i pic takie "gluty" ale niektorym trudno to przelknac, wiec mozesz takie zmielone. Ale do lekarza powinnas isc, bo stanowczo za dlugo trwa!!! Powodzenia :)

Gość a ja a ja
napij sie tez odgazowanej coca-coli, na zatrucie zoladkowe ( ale nie na grype zoladkowa) moja babcia podawala nam 50tke koniaku, fuj ale pomagalo