Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 weroszpero . . .

najbardziej irytujace rozmowy kwalifikacyjne ...

Polecane posty

Go艣膰 weroszpero . . .

Witam! Tak mnie jako艣 natchn臋艂o by za艂o偶y膰 ten watek, po rozmowie kwalifikacyjnej jaka jaki艣 czas temu odby艂em. Zaraz j膮 opisz臋, a Was prosze o to samo. Co Was najbardziej rozsmieszylo w potencjalnym pracodawcy ? Czy mial jakies chore wymagania itp. :) Aha prace ju偶 mam i narazie jest ok :) Pozdrawiam! No to zaczynam. Opisz臋 moj膮 鈥瀗ajbardziej irytuj膮c膮 rozmow臋 kwalifikacyjn膮, gdzie pracodawca za przeproszeniem WY呕EJ SRA艁 NI呕 DUP臉 MIA艁 Oczywi艣cie by艂em na wielu innych rozmowach, po kt贸rych mia艂em ochot臋 strzeli膰 komu艣 w pysk, ale ta utkwi艂a mi najbardziej w mojej pami臋ci ;) Stanowisko na kt贸re rekrutowa艂em: pomoc biurowa w biurze podatkowym w Sosnowcu zajmuj膮cym si臋 pomoc膮 w uzyskaniu zwrotu podatku z kraj贸w zagranicznych, osobom, w kt贸re pracowa艂y poza Polsk膮 przez jaki艣 czas. Praca na umow臋 zlecenie, 4 godziny dziennie. Stawka nie wiadomo. Pewnie wysoko punktowana by艂a osoba, kt贸ra zaproponowa艂a najmniejsze wynagrodzenie. Czego wymagali: znajomo艣膰 obs艂ugi komputera, pakietu MICROSOFT OFFICE, wykszta艂cenie oboj臋tnie jakie, do艣wiadczenie nie wymagane. Pomy艣la艂em wymagania praktycznie 偶adne. Mam p贸艂toraroczne do艣wiadczenie zawodowe w pracy biurowej ( w tym p贸艂 roku w US), wykszta艂cenie wy偶sze zawodowe (finanse rachunkowo艣膰), wi臋c my艣l臋 spr贸buje No to sobie id臋 i na schodach min膮艂em pewna dziewczyn臋, kt贸ra ju偶 by艂a po rekrutacji. Powiedzia艂a mi tylko daruj sobie, nie warto i odesz艂a. Spieszy艂a si臋 wi臋c nie mia艂a czasu rozmawia膰. A pomy艣la艂em, a skoro ju偶 jestem to trzeba spr贸bowa膰. Zachodz臋, przyj臋艂a mnie w艂a艣cicielka i zacz臋艂a si臋 rekrutacja. No wiec tak, pani usadzi艂a mnie przy komputerze i poda艂a kartk臋 z zadaniami, jakie mam wykona膰 na komputerze. Spojrza艂em na zadania, wyda艂y mi si臋 proste. Patrz臋 a na komputerze OPEN OFFICE (w og艂oszeniu by艂o co innego), wiem 偶e jest on podobny do pakietu MICROSOFT, ale jednak r贸偶nice s膮. Dlatego rozwi膮zanie zada艅 zaj臋艂o mi troch臋 wi臋cej czasu. Pani oczywi艣cie liczy艂a czas i p贸藕niej zanotowa艂a go na kartce. Dobra kolejne zadanie obs艂uga maszyn biurowych . Dobra umiem obslugiwac bindownice, fax, xero, laminator. Jednak wiadomo ka偶dy model si臋 czym艣 r贸偶ni. Dobra jako艣 uda艂o mi si臋 skserowac, zalaminowac i zbindowac dokumenty. Pozniej wys艂a艂em fax ;/ Kolejne zadania badania psychologiczne. Ja pierdole, ja pojeba艂o ? Przecie偶 ja startuje na pomoc biurowa a nie dyrektora plac贸wki ! Dobra zrobi艂em jaki艣 bzdurne zadanka, napisa艂em kilka pism do skarb贸wki, bo kilka zada艅 dotyczy艂o tworzenia tekst贸w. Nastepnie test z j.angielskiego. Eeee przeciez tego nie wymagano! Znam podstawy angielskiego, wiec zle nie bylo. Po tym zadaniu zastanawia艂em si臋, czy na pewno czego艣 w og艂oszeniu nie pomin膮艂em ;/ By艂em zm臋czony i wkurzony. Zniech臋ci艂o mnie to do pracy w tym miejscu. Bo w艂a艣cicielka wymagala jednak za duzo od osoby, kt贸ra mog艂a mie膰 oboj臋tnie jakie wykszta艂cenie, nie musiala mie膰 do艣wiadczenia i miala obs艂ugiwa膰 komputer. Przeszlismy do rozmowy. Oczywi艣cie standardowe pytania. Sk膮d jestem, gdzie studiuje, jakie jest moje do艣wiadczenie zawodowe. Jak widze si臋 za para lat w tej firmie, ile chce zarabiac (tu si臋 skrzywila, a zaproponowa艂em jakies grosze). Potem spytala si臋 czy na cos nie choruje, bo ona nie toleruje l4 i czy mam dziewczyne lub planuje w najbli偶szym czasie slub. O takie rzeczy nie powinna pytac! Moja cierpliowc si臋 wyczerpala i z kultura podzi臋kowa艂em pani za rozmowe i za to ze wyciela mi z 偶yciorysu p贸艂torej godziny Wyszed艂em z biura. By艂em wnerwiony, rozmowa na stanowisko pomocy biurowej by艂a chyba rozmowa na stanowisko kierownicze! Nie wiem mo偶e przesadzam, ale pracodawcy coraz czesciej maja wymagania z kosmosu oferuj膮c psie pieniadze za wykonywana prace. Przepraszam, za b艂臋dy, ale szybko pisalem

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Znam sytuacj臋, kiedy na podobne stanowisko, czyli osoby do wklepywania danych w komputer, noszenie poczty, wpinanie dokument贸w w segregatory, itp. wymagano dokonania publicznej autoprezentacji i zademonstrowania umiej臋tno艣ci sprzeda偶owych :D W duupach si臋 kompletnie poprzewraca艂o :d

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach