Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jealeaaa20

pocieszcie mnie. właśnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, mam 20 lat.jestem w

Polecane posty

Gość hahahahahahahahahaha......
niki85 ja autorce niczego nie doradzam bo to nie moje zycie. Ale powiedzenie o kims, ze jest wspanialy bo ponosi konsekwencje swoich czynow? :O No przepraszam cie bardzo. Kazdy dorosly czlowiek musi sie liczyc z odpowiedzailnoscia za swoje zachowania. To nie jest nic wspanialego, to jest zwykle nastepstwo bycia doroslym. Pomoc rodzicow dla 20 letniej dziewczyny(?)/kobiety(?) jest w poradku, kiedy ona sie uczy i nie jest jeszcze w stanie zarabiac na siebie. Poniekad tkwi jescze w dziecinstwie ;-) Ale doroslosc czyli posiadanie dzieci to rowniez wziecie finansowej odpowiedzialnosci za siebie. Wiec podziwiac nie ma jej za co. Bo finansowe koszty tej jej doroslosci i wspanialosci poniosa rodzice. A hipokryzja autorki, ktora pisze "szkoda, ze ciebie matka nie usunela" jest argumentem wrecz rodem z przedszkola :O Jeszcze daaaaleko jej do doroslosci.

Gość sardyna w puszce to
rzeczywiscie ejstes sardyna z pogladami ze 32 lata jest gorsza. ze ty dałas dupy to nie ma sie czym chwalic. niektóre kobiety chca zapewnic dziecku cos wiecej, skonczyc studia, miec prace, aby nie byc potem na łasce meza. pieprzysz głupoty bo zaliczyłas wpadke i myslis zze to powód do dumy. cikawe ile osób musiało ci pomagac bys dała rade inkubatorko.

Gość Jealeaaa20
niestety bede mogla mu powiedziec w oczy dopiero po jutrze. zaczekam... najpier on sie dowie, pozniej reszta.

Gość kajatka
Ja z kolei bardzo chciałabym zajść w ciążę. Ale niestety od pół roku się nie udaje. Jesteś już w takim wieku, że spokojnie dasz sobie radę z dzieckiem. Zobaczysz będzie to Twój największy skarb. Kupiłam sobie właśnie mikroskop owulacyjny. Mam nadzieję, ze pomoże mi w staraniach.

Gość mloda*mama
ta copisze wyzej i wyzywato istna krowa kapciowata;) nie kazdy kto zachodzi w ciaze w takim wieku daje dupy pustaczko ze wsi ;) ja urodzilam syna majac 21 lat, zaszlammajac 20 i tez napoczatku sie balam, moj maz studiowal , ale dalismyrade , mamy cudownego chlopca ktoregokocham nad zycie, przeciwnym mozna byc jak 13letnie dzieci zachodza w ciaze i wtedy mozna pisac ze daly dupy a nie

Gość mireczkaa
a ja uważam, że w wieku 20lat, bez pracy nie będzie łatwo. Chłopak pewnie się nie ucieszy, nawet tego od niego nie oczekuj. Ale nie darmo w ciąży chodzi się 9miesięcy- jest czas na oswojenie się z tematem :) Moim zdaniem wszystko się poukłada, dziecko to dużo radości. Ale nie ukrywajmy, że dużo wyrzeczenia, stresów, nieprzespanych nocy. Taki swoisty test na Wasz związek. Powodzenia. Aha, wcale nie uważam, ze 32latka to gorszy inkubator niż 20latka. Ja urodziłam w wieku 30lat piękną, dużą, zdrową, pierwszą córką. I dla mnie to był odpowiedni wiek, jestem przeszczęśliwa. Mam czas dla dziecka, kasę- a przede wszystkim nie żałuję, że coś mi umknęło, coś starciłam przez dziecko. Ale jak już dziecko jest to trzeba będzie autorko dostosowac się do sytuacji, szukać pozytywów- i będzie dobrze!

Gość sardyna
od pocztaku ciazy mieszkam sama (tzn bez tesciow czy rodzicow). nikt mi nie pomagal. jestem samowystarczalna, zarabiam wiecej niz maz. wcale nie mamy sie zle. na wszystko starcza,na wakacje też. nie musze udawadniac calemu swiatu ze potrafie byc odpowiedzialna. mi nie sa potrzebne 3 kierunki zeby pozniej pracowac na 4/5 etatu i odebrac wyplate ktora wynosi 500 złotych!!! haha, akurat pracuje w firmie gdzie przychpodza takie studenciary jak Ty i stoi taki flej i prosi o robote. co z tego ze ma 5 kier zaocznych?! Pozniej troche popracuje i za jakieś 2lata chce byc strasznie mamusia. myslisz ze pracodawca nie zdaje sobie z tego sprawy? jeszcze sie uczysz i gowno wiesz. pa

Gość sardyna
wcale nie chce obrazic zadnych 30 letnich mam bo nie o to chodzi.kazdy robi jak uwaza. ja wpadlam i nie mialam zamiaru usuwac ciazy. tak musialo być. wkurza mnie kiedy jakas pinda mowi ze majac 20 coś lat jest sie dupodajką. tylko te ktore takie dorosłe chcą być zazwyczaj na stare lata najwiecej płaczą bo przez pol zycia faszerowaly sie hormonami. i kazda mloda mama wedlug ich pojecia jest ciemnogrodem co nie wie co to antykoncepcja

Gość mireczkaa
sardyna, nie chcesz obrażać ale obrażasz :) Bycie dobrą matką nie zależy od wieku. A jak czytam Twoją wypowiedź, ze po 30 byłabyś za drętwa, czy za stara na dziecko to mi się chce śmiac :) I zastanawiam się ile masz lat skoro wydaje Ci się, ze 30lat to "starczy" wiek :) Ja mam już ponad trzydziestkę, rozbrykaną dwulatkę w domu i jakoś nie czuję kołatania serca jak z nią poszaleję :):)

Gość do sardyna
ogarnij się kobieto... piszesz takie głupoty że aż żal czytać. Chyba jednak nie jesteś aż tak zadowolona z bycia młodą mamą skoro masz w sobie tyle złości w stosunku do mam po 30 -tce.

Gość Jealeaaa20
nie ucieszyl sie, dla mnie stal sie zimny , oschly chodzby to byla moja wina:( jest na mnie zly za to ze zaszlam w ciaze! cala odpowiedzialnosc spda na mnie,nie chce mi sie zyc:(

Gość Jealeaaa20
co dalej :( ??

Gość mireczkaa
oj tam, a czego się spodziewałaś?? Czego byś się nie naczytała na kaffe to jednak nie jest radosna wiadomość. Daj mu czas, powiedz mu, ze też masz obawy- ale razem jesteście odpowiedzialni i razem dacie radę.

Gość a mozeeeeeeee
może to chwilowe, jest w szoku ..Daj mu trochę czasu niech się z tym oswoi.Będzie dobrze

Dla ciebie to też był szok, potrzebowałaś czasu, aby się oswoić. Daj mu kilka dni na poukładanie wszystkiego w glowie. Autorko, nie bierz tego do siebie, ale czytając ten temat dochodzę do wniosku, ze przed rozpoczęciem współżycia powinno zapytać się partnera - co w wypadku ewentualnej ciąży. I wtedy jeszcze raz przemyśleć decyzję.

Gość Jealeaaa20
zanim zrobilismy to pierwszy raz, powiedzial ze jakby co to nie zostawilby mnie.l

Gość mireczkaa
no i cie ni zostawił przecież! Oczekiwałas, ze bedzie szalał z radości??? Weź zrozum faceta, jest w szoku. Jakby nie patrzec to na Niego głownie spadnie cała odpowiedzialność za waszą wpadkę- ma o czym myśleć.

Gość kkktekiea
tylko szkoda, że tak się zachował od razu, w końcu nie ma 15 lat a ciąża to nie wyrok, mi by było cholerenie przykro

Ja tez mysle ze poprostu sie nie spodziewal takiej wiadomosci i jest w szoku daj mu kilka dni przemusli i zrozumie ze do tanga trzeba dwojga jak kocha to cie nie zostawi i sie ulozy jak cie zostawi to poprostu do tego nie dojzal i nie jest wart zachodu. Moze sie obawia ze to odrazu musi oznaczac slub itd ile ten twoj luby ma lat???? Zobaczysz bedzie dobrze jak ci ktos napisal powiedz mu ze tez sie boisz ze sie nie spodziewalas i nie planowalas napewno cie wyslucha i zrozumie

Posłuchaj, kobieta najczęściej jest w łatwiejszej sytuacji, bo spóźniająca się miesiączka i pierwsze objawy dają jej do mysleni i pozwalają nieco sie oswoić z myślą nim ujrzy 2 kreski na teście. Na faceta spada to jak grom z jasnego nieba, więc potrzeba mu więcej czasu. Obiecał ci, że cię nie zostawi, więc powinien dotrzymać slowa.

Gość ja tylko przypomną Autorce
pierwsze słowa jej pierwszego postu tutaj "POCIESZCIE MNIE". Po tym wnioskuję, że sama byłaś zaskoczona ciążą i raczej nie wywołała ona u Ciebie wybuchu wielkiej nieposkromionej radości. Potrzebowałaś czasu na uspokojenie się, przetrawienie tej informacji i zastanowienia co dalej. Nie odbieraj swojemu mężczyźnie prawa, z którego Ty korzystałaś - czasu na oswojenie się z sytuacją.

Gość bez urazy
Autorko bedzie dobrze, zobaczysz :) tydzien po 20 urodzinach zobaczylam dwie kreski na tescie, balam sie bardzo co teraz bedzie, wszystko sie zmieni.. dopoki nie zobaczylam malutkiego czlowieka na usg :) az mi lzy polecialy :) gdybym mogla cofnac czas to i tak niczego bym nie zmienila :) nie zalowalam ani chwili, a ruchy dziecka pod sercem sa czyms nie do opisania :) nie martw sie niczym, zycze duzo zdrowka Tobie i Twojemu dziecku trzymaj sie :)

Gość oddalaj sie w pospiechu
ch­ju to jeste

ch­uju to jeste

ch­uju jeb­any

ch­uju je­bany

Autorko daj znac co u ciebie??? Jak sie sprawy maja jak chlopak oswoil sie z mysla bycia ojcem??