Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 1981rok :)

pytanie do mam oczekujących dziecka

Polecane posty

jakich kosmetyków używacie do ciała? nalsamy/kremy , zeby pomoc skórze ? Wiadomo, ze w ciazy naszeciało sie zmienia i mozemy sie nabawić róznych rozstepow itd... Czy takie kosmetyki naprawde pomagaja wrócic ciału do normalnego wygladu po porodzie?

Gość warennna
zwykła oliwka

Gość a ja.....
teraz jestem w drugiej ciąży, w pierwszej używałam oliwki najzwyklejszej i ani jednego rozstępu. Teraz też stosuję i póki co nie mam też, ale czasami wychodzą po porodzie, więc zobaczymy

myszka i jak? zostały Ci jakies slady po ciazy ?

moze jeszcze jakas mama sie wypowie? :)

Gość m1m2m3m4
ja uzywam zwyklej oliwki z johnsona i jestem zachwycona! na razie nie mam zadnych rozstepow a skora po niej jest niesamowicie nawilzona. Tak naprawde to czy na skorze pojawia sie rozstepy zalezy od stopnia nawilzenia skory i od genow. Jesli twoja mama miala rozstepy po ciazy, prawdopodobnie ty tez bedziesz je miec.

własnie u mnie w rodzinie to dziwne, bo amma przed ciaza wazyła tyle co ja czyli ok 53 kg przy 154 cm wzrostu (wiec miała troche brzuszek - tak jak ja - to moj odwieczny problem) a po ciazy schudła, nie ma zadnego brzucha i zero rozstepow.

moja mama tez jest niska i wazy podobnie jak ja, miala male rozstepy na piersiach a na brzuchu nic, ja na razie zauwazylam male kreseczki wlasnie na piersiach(do 10 tc urosly mi az 2 rozmiary ;)) a na brzuchu nic. Zgadzam sie najlepsza jest zwykla oliwka dla dzieci, ja uzywam takiej w zelu bo sie nie leje jak te zwykle i nic wiecej nie bede uzywac

Gość Silesia12343223
Ja używam na brzuch oliwki z seri A&A Ja i Mama, na zmianę z kremem Fissan na rozstępy. Piersi smaruję kremem do biustu Dax Cosmetics Perfecta mama, uda zelem na cellulit Perfecta mama, a łydki żelem na spuchnięte nogi A&A Ja i Mama. Jestem w 7 miesiącu :) Na razie jest ok :)

Gość zapomnialam nicka
ja uzywalam oliwki do polowy ciazy a pozniej niestety ciaza zagrozona, szpital dwa razy ehhh i nie moglam glaskac brzucha i niczym smarowac:( rozstepy na brzuchu pojawily sie po porodzie na szczescie malutkie i prawie niewidoczne....ale sa

Gość rumianek dzbanek
Jestem w 7 miesiącu. Od czasu do czasu używam zwykłych balsamów (nie stosuję regularnie, jak mi się zechce), olejku migdałowego, ale to na inne partie ciała do masażu. Rozstępów nie mam, ale to chyba kwestia małego brzucha i genów.

Gość zapomnialam nicka
ja tez nie mialam jakiegos gigantycznego brzucha bo na kilka dni przed porodem mialam w pasie 101cm a rodzilam w 42tc

Gość w ciąży
Używam kremu do biustu i na brzuch, nie przywiązując się do marki bo robię to dla św. spokoju, bo uważam, że kremami można sobie ciut pomóc, ale jednak indywidualne predyspozycje do rozstępów lub ich braku to decydujący czynnik. Jestem na przełomie 8 i 9 m-ca i do tej pory przybyło mi 9 kg i jeden malutki rozstępik na jednej piersi, na brzuchu, udach, boczkach na razie nic i niech tak zostanie :)