Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angaa2

Testy medyczne domowego użytku

Polecane posty

Witam forumowiczki w ostatnim czasie coraz bardziej popularne stają się profesionalne testy medyczne do wykonania w domu, np, testy ciążowe czy też testy moczu. W sumie jest to ciekawe rozwiązanie, które pozwala dokonać wstępnej diagnozy już w domu, bez konieczności stania a w kolejce do lekarza. Myślicie, że w Polsce tak wysoki poziom profilaktyki i badań własnych ma szansę zaistnieć na dłużej? Podzielcie się swoimi opiniami na ten temat.

Gość taki krajj
jeśli byłoby to dobrze wytłumazcone i dostępne w aptekach to podejrzewam ze by sie z tego korzystalo, bo ja np nic o tym nie wiem i nawet nie wiem gdzie to moge kupic...

wszelkiego rodzaju testy są dostępne w aptekach typu: ciążowy, na menopauzę, na narkotyki, owulacyjny, krew w kale...masa ich jest każdy z nich zawiera dokładną informacje jak go użyć więc myślę, że z tym nie ma problemu, pamiętajcie też, że jeżeli czegoś w aptece nie ma to można to zamówić i taki obowiązek mają apteki

Trafiłaś w sedno o tym niestety się za dużo nie mówi ale wydaje mi się, że z biegiem czasu ta sytuacja będzie się zmieniała. Gdzie można kupić? W aptekach czy w Internecie, np. na stronie domowelabolatorium.pl. Z tego co ostatnio czytam to jako jedni z nielicznych specjalizują się właśnie w tego typu testach.

Gość nicponic
dla mnie głownym pododem jestto ze sie o tym wcale nie mowi - dlatego ludzie sie boja i wola stac w koleklach

No niestety, tu masz racje, że mało się o tym mówi. Choć przyznam się, że jak ktoś już zacznie śledzić informacje związane z takimi testami, to już tych informacji może znaleźć w miarę dużo. Wpisując w Google badanie moczu, często wyskakują już informacje o testach domowych jak URS10 czy podobnych. Tak więc moim zdaniem jest troszeczkę lepiej niż jeszcze rok temu. Natomiast kwestia informacji to jedna sprawa, ale kwestia wewnętrznego przekonania ludzi o słuszności korzystania z takich testów

Gość szukiszuki
tak tu deliberujecie ze nic sie z tym nie robi nie mówi o tym . wystarczy troche poszukac i jednak są o takich testach informacje. a o tym urs jest nawet blog http://urs10.wordpress.com/. wytarczy pogoglowac...

duzo informacji mają na tym blogu widze, zreszta podobne info jest na stronie domowego labolatorium. Ale blog to taki zawsze specjalistyczny nośnik informacji:) . A ty robiłaś kiedys takie testy?

Gość p.Realiowa
Ja się tutaj zgodzę z nicponic, ludzie jakoś nie mają zaufania, ale to pewnie minie. To tak jakby ktoś kilka lat temu powiedział, że testy ciążowe te apteczne to dziwny wynalazek a dzisiaj bez nich byłby problem bo są w powszechnym użyciu. Podobnie pewnie będzie z innymi testami, zawsze jest to jakiś sygnał - wynik takiego testu, że jest OK lub że trzeba do lekarza się zapisać. Ale ponownie, musi wejść do użytku na tyle, by ludzie się przekonali.