Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grzecznie się pytam

Zaparcia ! Pomocy !

Polecane posty

Gość Grzecznie się pytam

Moje 4,5 miesięczne dziecko wczoraj dostało ziemniaki ze szpinakiem ze słoiczka, dzisiaj ma strasznie zaparcia, chce zrobić kupkę, a nie może. Nie wiem czy to przez to jedzonko czy nie, ale na to wychodzi gdyż wcześniej nie miała takich problemów. Wyskakują doslowie 2 "bobki" i koniec, męczy się strasznie. Podałam jej teraz pół czopka glicerynowego, miejmy nadzieje że pomoże, a ja nie ? jak moge pomoc jeszcze dziecku ? Masuje brzuszek, może jej coś ulży.

Gość brokuly ,kalafior,jablka
to na zaparcia,a nie czopki

Gość Grzecznie się pytam
W swojej diecie maluch jeszcze nie miał ani brokul, ani kalafiora, jabła nie mogę podawać bo prawdopodobnie ma alergię krzyżową i lekarka kazała odstawić wszystko co z jablkiem. Chyba lepiej podać było czopka, jak już dziecko się prawie cały dzień męczy :o

Gość moja córa też tak miała
przy rozszerzeniu diety. Pomogło ograniczenie marchewki (zatwardza) i odstawienie kaszek ryżowych (to samo) - zamiast tego je kleiki z kaszy jaglanej, amarantusa, teraz w szóstym miesiącu już z glutenem owsianki i kaszki pszenne. I pamiętam, żeby dostawała sporo picia. Problem minął, jak ręką odjął.

Gość Nasturccja
Mozesz kupic gotowy produkt suszone sliwki Gerbera w sloiczku sa po 4 miesiacu, u nas dzialaja zawsze pry zaparciach. A drugie to gotowane brokuły.