Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maleństwo1122

Śluz biały,dzien po spodziewanej @

Polecane posty

Gość maleństwo1122

Witam,słuchajcie dziewczyny czy ktoras z was miała biały śluz dzien po spodziewanej @? Tak sie zastanawiam,wczoraj powinnam dostac @,dzis brzuch lekko kłuje i pojawił sie biały gęsty śluz. Czy to może byc objaw ciaży? Dodam ze od kilku dni mam straszna ochote na kapuste kiszona a wczoraj ogórki kiszone z musztarda:DWiem ze to nie zaden dowod i ze moge miec niedobor witaminy C i dlatego mam ochote na kwasne ale ja nigdy nie przepadałam za ogorkami kiszonymi.Moze sobie wmawiam ale chciałabym zrobic mezowi niespodzianke pod choinke:)

Gość być może nie wmawiasz...
Zrób test:-) mam nadzieje,ze piekny prezent bedzie pod choinke... Też miałam biały śluz i czułam się jakbym miała okres dostać. Ciagle z wkładka latałam... Mam nadzieję,że ja dam mężowi taki prezent np. W walentynki... Czekam na @ i bedziemy sie starać,bo jestem po przejściach...

Gość maleństwo1122
Chce poczekac z testem do wigili bo gdybym zrobiła wczesniej to nie wytrzymalabym i powiedziała mu wczesniej...a tak dam mu tescik pod choinke:) A ten biały śluz mialas zaraz po spodziewanym terminie @? A moze to tylko jakis znak ze @sie niedlugo pojawi?

Nie zwróciłam uwagi. We wrześniu brałam ślub, więc duzo pracy i strestu. 15.08 powinnam dostać,i pamietam,że bolało mnie podbrzusze i ciagle myślałam że dostanę. 19.08 zrobiłam test-wyszedł negatywny,więc pomyślałam,że z powodu zmeczenia i stresu mi się spóźnia. 25.08 zrobiłam a 31.08 byłam u lekarza i mu mówiłam o tym śluzie już. Na usg wyszło że zaszłam 12.08 także na pewno w 2tyg mi się pojawił. Oprócz tego bolały mnie piersi jak na @ i nie mogłam szkieł kontaktowych nosić i myślałam,że może źle przechowywane bo świeżo otwate;-)

Gość maleństwo1122
A lekarz co powiedzial na ten śluz?

ja mam dostac okres we czwatrek, mam taki sluz wlsanie dzisaij akurat gesty bialy ale kilka dni wczesnije moze ze 3 mialam rzadki biały, tez staramy sie o dzidzie, ale bylby prezent pod choinkę:))

Gość maleństwo1122
Kinga daj znac czy to fasolka:)kiedy bedziesz robic test?

jak narazie sie nawet za bardzo nie nastawiam nie chce sie rozczarowac. Ale jezeli nie dostane okresu we czwartek to w pt ano zrobie test:) bede pisac:) Ktory cykl sie staracie?>

Gość maleństwo1122
W sumie to sie nie staralismy:)Mamy juz synka,w styczniu konczy dwa latka.A juz jedna dzidzie stracilismy 5 lat temu:)

Gość maleństwo1122
Zaraz posmakuje ten śluz. Zawsze na krótko przed okresem był kwaśny i pachniał cebulką. Oby tym razem nie.

Gość Ja też czekam do Wigilii
albo do Sylwestra, mam średnio regularne cykle najczęściej 34 dni więc dokładnie niewiem kiedy powinnam dostać, tymbardziej że od tego cyklu zaczęłam brać Castangus, więc mógł mi coś też poprzestawiać. Pierwszy test zrobie w Wigilie, to będzie 28 dc, a w razie potrzeby drugi w Sylwestra 35 dc. Owulacja przypuszczalnie była w środe-czwartek, dziś strasznie kłuje mnie lewy jajnik - śluz lepki białawy. No to czekamy :D

Powodzenia:) teraz zostało nam czekać. Ja dzisiaj sie czułam bardzo źle cały dzien prawie przespałam, ból głowy, raz zdarzyło mi sie wymiotować ale to napweno nie na ciążę bo za wczesnie - moze jakas infekcja...

Że to normalny śluz w ciąży i że w różnych ilościach występuje.

Jeśli infekcja,to by swędziało! Dziewczyny dbajcie teraz o siebie. Ja ok. 2tc ( po zapłodnieniu) miałam ropna anginę, parę dni tem pow 38 i przypuszczam,że to mógł być jeden z czynników mojej straty.

Gość maleństwo1122
maleństwo1122 Zaraz posmakuje ten śluz. Zawsze na krótko przed okresem był kwaśny i pachniał cebulką. Oby tym razem nie. Widac ktos podszywa sie podemnie:D

przyczyn moze byc wiele... Ja róznwież poroniłam rok temu, ale mialam niedoczynnosc tarczycy, o czym dowiedzilam sie pozniej, Podejrzewam że to był powod mojej straty...

Kinga-wiem. Ja w wielkim stresie żyłam, i bardzo dużo pracowałam. Też podejrzewałam tarczycę... Powiedz mi,jakie miaas wyniki TSH

Pierwszy wynik mialam ok 4,5. Najwyższy byl 8,9 Teraz juz lecze tarczyce, wyniki mam w porządku 1,6:) No i maialam tez podwyzszona prolaktyne, ale wraz z TSH spadała prolaktyna, teraz wynosi ok 19.

Ja mam 2.94. Lekarz powiedział,że ok. I się zastanawiam. Czekam na @,i kurcze nie wiem czy nie powtórzyć... Mama ma niedoczynność. A z ta prolaktyna, do konca nie wiem co to. Zrobilam hormony i wyszedl mi testosteron podwyzszony, i DHA S,le lekarz powiedzil ze nie ma powodu do niepokoju

mi lekarz mowil ze najlepiej jak TSH jest miedzy 1,5-2. u mnie babcia miala problemy z tarczyca. Ja bym na Twoim miejscu powtórzyla TSH.

Tez o tym słyszałam... Mam skierowanie od rodzinnego,więc powtórzę. Tylko,kurcze tak sie napaliłam na to staranie... Ma znaczenie,ktory to dzień cyklu?

Ok. A co oprócz TSH mam zrobić?

ja robilam jeszcze ft3 ft4 prolaktyne i progesteron. Progesteron najlepiej w fazie lutealnej, ja robilam przewaznie w 22 dniu cyklu. I zawsze robie cholesterol bo mam wysoki.

Gość maleństwo1122
Niestety wczoraj wieczorem pojawila sie @:(...Prezentu nie bedzie;(